Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» και η πορεία προς την έξοδο-Η δέσμευση του Κώστα Νεμπή-Tips για Ideal, AVAX, Μοτοδυναμική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» και η πορεία προς την έξοδο-Η δέσμευση του Κώστα Νεμπή-Tips για Ideal, AVAX, Μοτοδυναμική

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε άλλο παρά «Ήσυχες Ημέρες του Αυγούστου» περνούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι αναφέρονται ως «87», επειδή τόσοι μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή.

Έχοντας ήδη αναχωρήσει από την Αθήνα για τους τόπους των διακοπών τους, τηλε-συσκέπτονται για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους και, κυρίως, το πότε και πώς αυτά τα βήματα θα τους οδηγήσουν έξω από το κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αφορμή για την αυγουστιάτικη κινητικότητα δίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 6 Σεπτεμβρίου όπου -κατά τον σχεδιασμό της ηγεσίας- θα εκκινήσει η επίσημη διαδικασία για το συνέδριο του κόμματος στις 3-6 Οκτωβρίου.

Όπως ακούμε, οι «87» λοιπόν, οι οποίοι αναφέρονται και ως «τσιπρικοί», διοργάνωσαν προχθές τηλε-σύσκεψη, με τη συμμετοχή 240 μελών από νομαρχιακές οργανώσεις, προκειμένου «να δικτυωθούν» εν όψει αυτών των αποφάσεων.

Όπως μάθαμε, οι περισσότεροι διαπίστωσαν ότι δεν θα φτάσουν μέχρι το συνέδριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «παρωδία», επειδή δεν υπάρχουν (ακόμα) προσυνεδριακά κείμενα και επίσημες εισηγήσεις για τις καταστατικές αλλαγές που έχει παρουσιάσει ως «σκέψεις» ο κ. Κασσελάκης.

Άλλοι συμμετέχοντες πάντως υποστήριξαν την ανάγκη «να πάμε στο συνέδριο και να δώσουμε εκεί … την τελική μάχη» ώστε να αποχωρήσουν μετά, εάν την κερδίσουν (πάλι) οι «κασσελίστας».

 

ΣΥΡΙΖΑ ΙΙ: Σημαντική παράμετρο για τις αποφάσεις θα αποτελέσει η προεδρική εκλογή στο ΠΑΣΟΚ, διότι «ναι μεν ο νέος προοδευτικός φορέας θα γίνει έτσι κι αλλιώς», αλλά για τη μορφή και την ταχύτητα θα παίξει ρόλο το πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία του - δυνάμει - βασικού εταίρου αυτού του φορέα.

Στον οποίον θα «μετακομίσουν» όσοι φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ - υπό πολλές προϋποθέσεις, βεβαίως, που δεν είναι της παρούσης…

Όπως προκύπτει από την πρώτη προσπάθεια πανελλαδικής «δικτύωσης» των διαφωνούντων, πολύ δύσκολα θα τους βρει το φθινόπωρο εντός ΣΥΡΙΖΑ, οπότε το ερώτημα είναι εάν θα αποχωρήσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο…

 

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Κι ενώ οι «απέναντι» στον Κασσελάκη οργανώνονται, με τον ίδιο να βρίσκεται σε διακοπές, η απληρωσιά σε «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» συνεχίζεται.

Δεν έχει δοθεί ο μισθός Ιουλίου, ούτε το επίδομα άδειας, ενώ δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξόφλησης. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι στο κόμμα έχουν πληρωθεί κανονικά.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το μέλος της Κ.Ε. (και γνωστός ηθοποιός) Μάριος Αθανασίου, παρενέβη μέσω social media ζητώντας το προφανές: να βρεθούν χρήματα για την ανακούφιση των εργαζομένων στα δύο κομματικά μέσα ενημέρωσης.

«Να καλέσουμε τους συντρόφους που τόσο πρόθυμα συμμετείχαν σε όλες μας τις διαδικασίες, να δώσουν μια μικρή συμμετοχή της τάξης του 1 ή 2 ευρώ. Μέχρι την Κυριακή. Και την άλλη εβδομάδα να δώσουμε το ποσό που θα έχει μαζευτεί στους ανθρώπους. Αυτή είναι ένδειξη πραγματικής αλληλεγγύης για μένα και αυτό αξίζουμε», έγραψε.

Θα εισακουστεί;

 

IDEAL HOLDINGS: Σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ισχυρές επιδόσεις στο σύνολο των επιμέρους τομέων που δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του ομίλου.

Η Eurobank Equities περιμένει pro forma έσοδα στα 180 εκατ. ευρώ (+23% σε ετήσια βάση) και pro forma προσαρμοσμένα EBITDAaL στα 18,6 εκατ. ευρώ (+21%). Τα κέρδη εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα, στα 5,6 εκατ. ευρώ εξαιτίας αυξημένων χρηματοπιστωτικών εξόδων και έκτακτων δαπανών.

Αξιο λόγου ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Astir Vitogiannis στην Guala Closures και έτσι εισέπραξε μετρητά 115,5 εκατ. ευρώ. Το καθαρό κέρδος της συναλλαγής (υπολογίζεται στα 74 εκατ. ευρώ) θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα του 2024, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

 

ΝΕΜΠΗΣ: Είμαι πλήρως δεσμευμένος στην ανάπτυξη του ΟΤΕ, δήλωσε ο νέος CEO του Οργανισμού, κλείνοντας τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ο Κώστας Νεμπής έδωσε έμφαση στη διοικητική συνέχεια στον OTE, τονίζοντας ότι θα συνεισφέρει «στο στέρεο οικοδόμημα που έχτισαν οι προκάτοχοί μου», τονίζοντας ότι είναι τιμή του που θα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί της επόμενης μέρας στο τιμόνι της εισηγμένης.

Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό, τόνισε ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό στον ορίζοντα.

Περιέγραψε δε το όραμά του για πλήρη ψηφιοποίηση του Οργανισμού, τόσο στο σκέλος των πωλήσεων, όσο και σε αυτό των υπηρεσιών, διαβλέποντας μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στο digitalization της ελληνικής οικονομίας.

Η αγορά πάντως δεν φάνηκε να συμμερίζεται τη θετική στάση της διοίκησης, καθώς η μετοχή υποχώρησε στη χθεσινή -θετική- συνεδρίαση, με τους επενδυτές ενδεχομένως να κοιτάζουν προς… Ρουμανία.

H μετοχή είναι υποτιμημένη 10% σε σχέση με τον ανταγωνισμό και προσφέρει σημαντικές διανομές κάθε χρόνο στους μετόχους της, εκτιμά η NBG Securities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 20 ευρώ, σχεδόν 38% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα…

 

ΑΒΑΞ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σε άνοδο χθες, μια ημέρα μετά τη διάψευση δημοσιευμάτων για συζητήσεις με τη Metlen.

Ο τίτλος τη Δευτέρα είχε συμπληρώσει ένα σερί τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων υποχωρώντας από το 1,4 ευρώ στο 1,218 ευρώ με τις αθροιστικές απώλειες στο 13%. Ακολούθησαν δυο ανοδικές κινήσεις που έφεραν τον τίτλο στο 1,334 ευρώ. Αξιοσημείωτο ότι έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας με κέρδη 5,54%. 

Οι απώλειες, βέβαια, από την αρχή της χρονιάς είναι μεγάλες, ξεπερνούν το 28%. 

 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υπεραπέδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή, με άνοδο 5,17% στα 2,64 ευρώ.  Αστερίσκος ο χαμηλός τζίρος, καθώς η ανοδική κίνηση πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές μόλις 8.737 μετοχών, εκ των οποίων τις... μισές (4.395) τις αγόρασε η εισηγμένη, μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με μέση τιμή στα 2,614 ευρώ.   

Δεύτερος αστερίσκος οι χαμηλές επιδόσεις της μετοχής, που υποχωρεί τόσο στον μήνα (-3,3%) όσο και στο τρίμηνο (-12,1%). 

Θετικό «σινιάλο» έστειλε ο CEO κ. Πάρης Κυριακόπουλος, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό εχθές μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, απέκτησε την Τρίτη 3.000 μετοχές αξίας σχεδόν 7,5 χιλ. ευρώ με μέση τιμή στα 2,4957 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v