Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Attica Bank: Πότε θα «κάτσει η μπίλια» με Thrinvest - Η χρυσή λίρα και τα δελτία της ΤτΕ - Σφηνάκια για Profile, ΕΛΠΕ, Autohellas

ATTICA BANK: Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή πως το αν θα συμφωνήσουν ή όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Thrivest για την συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank (φωτ. η CEO Ελένη Βρεττού) θα φανεί πολύ σύντομα, ίσως και σε 2-3 ημέρες.

Ο συνομιλητής μας δεν φάνηκε πολύ αισιόδοξος αλλά με τα παζάρια ποτέ δεν ξέρεις. Αν υπάρξει ναυάγιο τότε, μας είπε, η Thriνvest θα μπει στην ΑΜΚ με τα 20 εκατ. ευρώ, όπως πρώτο είχε γράψει το Euro2day.gr και ο επόπτης θα υλοποιήσει το "Plan Β".

Τραπεζική κρίση: Τι δείχνει το πείραμα της… γάτας - Αμοιβές τραπεζιτών, πιστωτική «στένωση» και repricing

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γνωρίζουμε ότι πολλοί αναγνώστες πέρασαν το Σαββατοκύριακο διερωτώμενοι αν έχουμε μπροστά μας μια νέα διεθνή τραπεζική κρίση, ανάλογη του 2008.

Για να σας απαντήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αντιγράφουμε verbatim, που λέει κι ο λαός του… λονδρέζικου City, μέρος από χθεσινό άρθρο της Megan Green (φωτ.) στους Financial Times, με τίτλο «Το διεθνές τραπεζικό σύστημα μέσα στο κουτί του Schrödinger»:

«Το περίφημο πείραμα σκέψης της κβαντομηχανικής υποστηρίζει ότι εάν μια γάτα είναι σφραγισμένη σε ένα κουτί μαζί με μια θανατηφόρα ουσία, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι ακόμα ζωντανή, μέχρι να ανοίξουμε το εν λόγω κουτί. Στο μεταξύ, είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή. Έτσι συμβαίνει και με τις τράπεζες σήμερα: δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η περασμένη εβδομάδα ήταν μια σειρά από ιδιοσυγκρασιακά ζητήματα που μπορούν να περιοριστούν ή η έναρξη μιας τραπεζικής κρίσης τύπου 2008. Αυτή τη στιγμή είναι και τα δύο».

Credit Suisse: Μια κατάρρευση με… investment grade - Γιατί δεν ακουμπά τον ΟΤΕ το ακριβό χρήμα  -«Ανοσία» και για Aegean

OTE: Δεν δείχνει να... πονοκεφαλιάζει τον Μιχάλη Τσαμάζ (φωτ.) και τη διοίκηση του ΟΤΕ η άνοδος του κόστους του χρήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι με 93,8 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (TAA) μέρος του πλάνου ανάπτυξης δικτύου fiber to the home του OΤΕ. Η επιμέρους επένδυση είναι ύψους 187,5 εκατ. ευρώ και πέραν του χαμηλότοκου δανείου από το ΤΑΑ, ο OΤΕ έλαβε και δάνειο από την EBRD 56,2 εκατ. ευρώ. Το συνδυαστικό σταθερό επιτόκιο διαμορφώθηκε σε μόλις 1,561% ετησίως, την ώρα που το κόστος χρήματος αυξάνεται σε όλο τον κόσμο από μήνα σε μήνα.

Οι ελληνικές τράπεζες, το… ρέμα και οι συμπληγάδες που απειλούν μετοχές και οικονομίες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το τραγούδι “με παρέσυρε το ρέμα” του Τσιτσάνη θύμισε χθες η συμπεριφορά των ελληνικών τραπεζών, καθώς ενώ για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκαν ανοδικά, έκλεισαν με σημαντικές απώλειες που έφτασαν κοντά στο 6% για την Πειραιώς και την Εθνική.

Αιτία, το γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές, που με τη σειρά τους επηρεάστηκαν γρήγορα από τα πτωτικά futures στη Wall Street.

Eίναι χαρακτηριστικό της έντονης αλληλεπίδρασης μεταξύ των αγορών, ότι τα ενδοσυνεδριακά διαγράμματα μεγάλων δεικτών όπως ο DAX στη Γερμανία, o CAC στη Γαλλία και ο πανευρωπαικός STOXX 600 ήταν σα να βγήκαν με… καρμπόν!

Μετοχές για… γέλια (ή για κλάματα;) - Ενέργεια: Μια αλλαγή σκυτάλης με… μήνυμα - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Attica Bank, ΓΕΒΚΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ: Στα όρια του… κλαυσίγελου κινούνται σχεδόν καθημερινά διάφορες μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι οποίες γράφουν υψηλά ποσοστά ανόδου ή πτώσης, με ασήμαντα ποσά, μερικές φορές μικρότερα και από το όριο ανέπαφων συναλλαγών με πιστωτική κάρτα, χωρίς χρήση pin, που είναι ως γνωστόν στα 50 ευρώ!

Χθες ανάμεσά τους ήταν η REDS, που είχε άνοδο 3,63% με όγκο… 10 τεμαχίων όλη την ημέρα και αξία… 26 ευρώ. Ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου που έπεσε… 17,73% με όγκο 140 τεμάχια και αξία 25 ευρώ. Και η Επίλεκτος που έπεσε 10,45% με όγκο 263 τεμάχια και αξία 32 ευρώ.

v