Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τέμπη: Οι βόμβες Καστανίδη και το ατόπημα Σκέρτσου - Πρωταθλήτρια του ΝΑΤΟ η Ελλάδα - ΕΤΕ: Ψυχραιμία και... ψηφιοποίηση

ΤΕΜΠΗ: Με την επικαιρότητα περίπου... αφοσιωμένη τελευταία στον σωστό… ορισμό της λέξης «τηλεδιοίκηση» και στο αν η τοπική τηλεδιοίκηση είναι το ίδιο με τον τοπικό πίνακα ελέγχου και την αυτόματη χάραξη πορείας, στα... ψιλά πέρασε η «βόμβα» που πέταξε χθες ο Χάρης Καστανίδης (φωτ.) του ΠΑΣΟΚ, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών.

Τι είπε ο κ. Καστανίδης, καταθέτοντας και τον σχετικό φάκελο; Ότι στις 4 Οκτωβρίου του 2021 πήγε στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, δηλαδή του «Κώστα του Αχιλλέα», επίσημο εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (μιας αρχής που δημιούργησε και στελέχωσε η σημερινή κυβέρνηση) για την περιβόητη σύμβαση 717 και τα θέματα ασφαλείας των σιδηροδρομικών υποδομών.

Τραπεζική κρίση: Δώσε και μένα… Γέλεν - «Απόβαση» της Meta στην Πάτρα με 1 ευρώ - Credit Suisse: Ανοίγει ο κατάλογος διάσημων θυμάτων

TΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Δεύτερη ανοδική μέρα χθες για τις αγορές, μετά και τις φρέσκες δηλώσεις από πλευράς της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν (φωτ.) περί «αποφασιστικής δέσμευσης να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την προστασία των καταθετών και του τραπεζικού συστήματος». Δηλώσεις που ευλόγως συνδυάστηκαν με τις πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την εγγύηση όλων των καταθέσεων ανεξαρτήτως ύψους. Κοινώς, έχει γίνει λίγο «δώσε και μένα Γέλεν» η κατάσταση.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονταν οι προσπάθειες για διάσωση της First Republic, στις οποίες ηγείται η JP Morgan, ανεβάζοντας τη μετοχή της πρώτης κατά 29,5%.

Τέμπη-Βουλή: Ο… άμωμος Καραμανλής - Αγορές: Οι 186… επικίνδυνοι - Υποκλοπές: Μια δυσάρεστη πρωτιά - Το διπλό στοίχημα ΤΑΙΠΕΔ

ΤΕΜΠΗ-ΒΟΥΛΗ: Σκέτη απογοήτευση η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για την τραγωδία. Καλεσμένοι για να απαντήσουν ήταν τρεις πρώην υπουργοί Υποδομών/ Μεταφορών και ο νυν «διοικητής» του χώρου και υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξαν ότι εκείνοι τα έκαναν όλα καλά, ενώ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μάς είπε εν πολλοίς ότι φταίει ο Σπίρτζης (παρότι σήμερα έχουμε 2023 κι όχι 2019), ότι φταίει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και βεβαίως ο μοιραίος σταθμάρχης, που μια χαρά εκπαιδεύτηκε, λέει, και καλώς τοποθετήθηκε στη θέση εκείνη, χωρίς να έχει «βύσμα».

Attica Bank: Πότε θα «κάτσει η μπίλια» με Thrinvest - Η χρυσή λίρα και τα δελτία της ΤτΕ - Σφηνάκια για Profile, ΕΛΠΕ, Autohellas

ATTICA BANK: Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή πως το αν θα συμφωνήσουν ή όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Thrivest για την συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank (φωτ. η CEO Ελένη Βρεττού) θα φανεί πολύ σύντομα, ίσως και σε 2-3 ημέρες.

Ο συνομιλητής μας δεν φάνηκε πολύ αισιόδοξος αλλά με τα παζάρια ποτέ δεν ξέρεις. Αν υπάρξει ναυάγιο τότε, μας είπε, η Thriνvest θα μπει στην ΑΜΚ με τα 20 εκατ. ευρώ, όπως πρώτο είχε γράψει το Euro2day.gr και ο επόπτης θα υλοποιήσει το "Plan Β".

Τραπεζική κρίση: Τι δείχνει το πείραμα της… γάτας - Αμοιβές τραπεζιτών, πιστωτική «στένωση» και repricing

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γνωρίζουμε ότι πολλοί αναγνώστες πέρασαν το Σαββατοκύριακο διερωτώμενοι αν έχουμε μπροστά μας μια νέα διεθνή τραπεζική κρίση, ανάλογη του 2008.

Για να σας απαντήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αντιγράφουμε verbatim, που λέει κι ο λαός του… λονδρέζικου City, μέρος από χθεσινό άρθρο της Megan Green (φωτ.) στους Financial Times, με τίτλο «Το διεθνές τραπεζικό σύστημα μέσα στο κουτί του Schrödinger»:

«Το περίφημο πείραμα σκέψης της κβαντομηχανικής υποστηρίζει ότι εάν μια γάτα είναι σφραγισμένη σε ένα κουτί μαζί με μια θανατηφόρα ουσία, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι ακόμα ζωντανή, μέχρι να ανοίξουμε το εν λόγω κουτί. Στο μεταξύ, είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή. Έτσι συμβαίνει και με τις τράπεζες σήμερα: δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η περασμένη εβδομάδα ήταν μια σειρά από ιδιοσυγκρασιακά ζητήματα που μπορούν να περιοριστούν ή η έναρξη μιας τραπεζικής κρίσης τύπου 2008. Αυτή τη στιγμή είναι και τα δύο».

v