Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταχύνεται η αποκομιδή κερδών στο ΧΑ

Εντείνονται οι απώλειες για τον ΓΔ καθώς οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες πηγαίνουν "ταμείο". Διψήφιες απώλειες για Alpha, πιέσεις για Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Κέρδη για Εθνική. Υψηλός ο τζίρος.

Πληθαίνουν αυτοί που περνούν από το… ταμείο, με συνέπεια την περαιτέρω υποχώρηση βασικών δεικτών και μετοχών.

Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης διόρθωνε χαμηλότερα των 1.050 μονάδων, ο FTSE 25 προς τις 350 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Κατά 2,03% υποχωρεί στις 209 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, κατά 1,51% προς τις 1.235 μονάδες ο FT Mid.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για Alpha Bank αλλά και Μέτκα, Σωληνουργεία Κορίνθου, Eurobank.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν τις 13.50 μόλις τριών μετοχών (Εθνικής, Jumbo και Frigoglass) η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά.

Κατά 2,63% υποχωρεί η μετοχή του ΟΤΕ στα 7,03 ευρώ, κατά 2,9% του ΟΠΑΠ στα 7,52 ευρώ και της ΔΕΗ κατά 2,81% στα 7,60 ευρώ. Απώλειες και για Μετκα, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και ΕΕΕ, Intralot.

Συγκριτικά μικρότερες οι απώλειες για τις μετοχές των Motor Oil, ΕΧΑΕ, Ελληνικών Πετρελαίων και Folli Follie Group.

Καλύτερη εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς η μετοχή της Attica Bank ενισχύεται έως 10,4% προς το 0,265 ευρώ, ενώ ακολουθούν ΕΒΖ, Νηρέας, ΟΛΘ, Ιατρικό, Lamda Development.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v