Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα πτώση 6% για τον τραπεζικό κλάδο

Ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες για άλλη μία συνεδρίαση. Νέα χαμηλά για Εθνική, Πειραιώς, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Eurobank διαμορφώνεται κάτω από τα 100 εκ. ευρώ. Λιγοστοί οι διασωζόμενοι από το υπόλοιπο της αγοράς.

Στην κρίσιμη παρουσίαση της συμφωνίας ΕΤΕ-Eurobank στην τρόικα έχει, και εύλογα, στραμμένη την προσοχή του το Χ.Α. Επιφυλακτικά και νευρικά ξεκίνησαν κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες και συνεχίζουν, με τους πωλητές να έχουν προβάδισμα μετά τα πρώτα 30΄-35΄ της συνεδρίασης.

Με οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη στις 842,05 μονάδες, κατά 0,54% χαμηλότερα ο FTSE 25 στις 269 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 3,6 εκατ. ευρώ στις 11.05 και ενώ οι μετοχές των συστημικών τραπεζών βυθίζονται σε όλο και χαμηλότερα ελάχιστα.

Νέες σημαντικές απώλειες 8,3% για τη μετοχή της Εθνικής, που καταγράφει νέα χαμηλά. Με αποτίμηση λιγότερη πλέον και των 100 εκατ. ευρώ η Eurobank. Με σημαντικές πιέσεις η Alpha Bank, αλλά και 10% χαμηλότερα -σε νέα ελάχιστα- η Πειραιώς.

Βυθίζεται ο τραπεζικός δείκτης, που καταγράφει απώλειες της τάξεως του 6%, ήτοι σε χαμηλά περίπου 27 ετών και κάτω από τις 110 μονάδες.

Κρατά εν μέρει σημαντικό μέρος από το υπόλοιπο της αγοράς, ενισχύεται ελαφρώς ο FT Mid στις 960 μονάδες.

Στο σχετικό θέμα του Χρ. Κίτσιου αναφέρονται περισσότερα γύρω από την υπόθεση ΕΤΕ-Eurobank και την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Γ. Στουρνάρα να πείσουν τους δανειστές.

Από τις μετοχές του 25άρη διασώζονταν, μέχρι τις 11.10, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Frigoglass, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v