Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαχείριση... πτώσης επιχειρεί η Σοφοκλέους

Προσπάθεια τεχνικής αντίδρασης με χαμηλό τζίρο επαναφέρει το Χ.Α. προς τις 850 μονάδες. Ενδείξεις αντίδρασης στις συστημικές τράπεζες. Eνισχύονται Βιοχάλκο, Μυτιληναίος αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ.

Προσπάθεια αντίδρασης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χ.Α. Με τον Γενικό Δείκτη προς τις 845-850 μονάδες (0,99%), με τον FTSE 25 στις 270-275 μονάδες (1,08%), αλλά με μετριότατες συναλλαγές.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 11.05 ο τζίρος δεν είχε ξεπεράσει ακόμη τα 2,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε ΟΤΕ, 3E, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank περίπου το 80% του συνόλου.

Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι αυτό που χρειάζεται η αγορά και που εύλογα ενδιαφέρει τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Μία, έστω, τεχνικής μορφής αντίδραση, η ανάδειξη αντανακλαστικών πως το Χ.Α. δεν έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Και από τη μέχρι τώρα στάση συγκεκριμένων επενδυτικών κύκλων στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά και από την αρχή της σημερινής αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ανοδική αντίδραση για Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς. Σταδιακές εντολές σε Μυτιληναίο, MIG, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Intralot.

Είναι ενδεικτικό πως στις 11.05 μόνο μία μετοχή από τις 25, του ΟΛΠ, υποχωρούσε οριακά στα 16,01 ευρώ, με συναλλαγές μόλις 97 τεμαχίων συνολικής αξίας 1.562 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη πίεση δέχεται και σήμερα η Jumbo, που κινείται στο εύρος των 5,75-5,92 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συνεχίζεται η πίεση, διόρθωση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με ελάχιστα κομμάτια διορθώνουν Επίλεκτος, Ικτίνος και με περισσότερα τα Πλαστικά Θράκης.

Αντιδρούν, μετά την τελευταία σημαντική πίεση, οι μετοχές των Σιδενόρ, Σωληνουργείων Κορίνθου. Στο 1,76 ευρώ αντιδρά ο Fourlis, στο 0,46 ευρώ ο Νηρέας, στο 0,372 ευρώ η Intracom.

Με συναλλαγές 580 τεμαχίων η μετοχή του Πλαισίου ενισχύεται κατά 29,94%, στα 6,25 ευρώ. Πλέον η εισηγμένη αποτιμάται στα 138 εκατ. ευρώ έναντι (ενδεικτικά αναφέρεται) της Eurobank, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας έχει συρρικνωθεί στα 108,9 εκατ. ευρώ. Σημείο των καιρών…

Στις ευρωπαϊκές αγορές, έως 0,75% διορθώνουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ έως το 1,2797 δολάριο πιέστηκε νωρίτερα το ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v