Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει στις 990 μονάδες η Σοφοκλέους

Κάτω από τις 1.000 μονάδες εκ νέου ο Γενικός Δείκτης, καθώς διορθώνουν και οι τράπεζες, αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ. Διασώζονται Eurobank Properties, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Πιέσεις σε ευρωχρηματιστήρια και ευρώ.

Στο κόκκινο το Χ.Α., με τους βασικούς δείκτες και τις μετοχές να διευρύνουν τις απώλειες στο μέσο της συνεδρίασης. Και πάλι χαμηλότερα των 1.000 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, πιέζεται έως τις 987 μονάδες, χαμηλότερα έως τις 329,24 μονάδες ο FTSE Large Cap.

Ωστόσο, ο δείκτης στον οποία εστιάζουμε βραχυπρόθεσμα είναι ο τραπεζικός και αυτό γιατί οι ρευστοποιήσεις των τελευταίων 30-45 λεπτών πιέζουν το δείκτη και πάλι χαμηλότερα των 170 μονάδων.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης eZMarket στις 155 μονάδες έχει διαμορφωθεί μακροπρόθεσμη, άρα ισχυρότατη αλλά και σημαντικότατη ζώνη στήριξης.

Το κλίμα στις τράπεζες άλλαξε όταν μετά τις 12.40 η Εθνική πέρασε σε αρνητικό έδαφος, για να ακολουθήσει η Alpha Bank και να διευρυνθούν οι απώλειες για την Πειραιώς. 

Η Eurobank γύρισε και αυτή σε αρνητικό πρόσημο, διαμορφώνονταν δε πριν από λίγο στα 0,382 ευρώ.

Πράσινες εξαιρέσεις στον FT Large Cap οι Eurobank Properties, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

Στις 1.153 μονάδες πιέζεται ο FT Mid, με απώλειες 0,8%.

Στις διεθνείς αγορές επικρατούν επίσης οι πωλητές, με ενδεικτική τη διόρθωση του DAX κατά 1,04% χαμηλότερα των 7.660 μονάδων. Νέος γύρος πιέσεων και στο ευρώ, που νωρίτερα διόρθωνε έως το 1,3035 δολάριο.

Λίγο μετά τις 15:00, οι συναλλαγές στο Χ.Α. είχαν ξεπεράσει μόλις τα 25 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v