Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκηνικού στη Σοφοκλέους

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ. Σε αρνητικό πρόσημο "γύρισαν" Εθνική και Eurobank. Απώλειες και για ΟΤΕ, Intralot, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha. Κέρδη για ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο. Περιορισμένος ο τζίρος.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α., με χαμηλές συναλλαγές. Η επικράτηση των πωλητών σταδιακά μετά τις 11.15 πιέζει τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 1.000 μονάδες και τον FTSE Large Cap προς τις 330.

Οι μέχρι στιγμής υψηλές τιμές, περίπου στις 10.50, σημειώθηκαν στις 1.014,4 και στις 337,1 μονάδες αντίστοιχα.

Με περιορισμένο τζίρο, καθώς δεν ξεπερνούσε τα 14 εκατ. ευρώ μετά από δύο ώρες συνεδρίασης. Είναι ενδεικτικό πως σε επτά μετοχές, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, 3Ε οι συναλλαγές είχαν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Απώλειες και για τις τέσσερις συστημικές τραπεζικές μετοχές, με τον τίτλο της Eurobank να φλερτάρει με την άνοδο.

Για τη μετοχή της Εθνικής, σχεδόν στο άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνεται κορυφή στο 1,01 ευρώ, για να διορθώσει εν συνεχεία, στο 0,98 ευρώ.

Στον Εκηβόλο ανεβάσαμε νωρίτερα μακροχρόνιο διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, η μέχρι τώρα εικόνα χαρακτηρίζεται από απώλειες και σχετικά μέτριες συναλλαγές. Η μετοχή του ΟΤΕ διορθώνει στα 6,18 ευρώ, της ΔΕΗ στα 7,44 ευρώ, της στα 20,8 ευρώ.

Αντίθετα, άνοδο καταγράφει η μετοχή του Μυτιληναίου που ενισχύεται προς τα 5,1 ευρώ και του ΟΠΑΠ στα 6,55 ευρώ.

Τα ίδια και λιγότερα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον δείκτη να υποχωρεί προς τις 1.160 μονάδες. Με ελάχιστες συναλλαγές η μέχρι τώρα διακύμανση των Επίλεκτος, ΕΥΑΘ, Ικτίνος, Fourlis, Πλαστικά Θράκης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v