Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας και εύλογης νευρικότητας, με εμφανή την προσπάθεια αντίδρασης προς τις 990-1.000 μονάδες. Ενισχύονται Alpha Bank αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ, ενώ κερδίζουν πόντους Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil.

Στη σκιά της μεγάλης σύγκρουσης κυβέρνησης-συνδικάτων ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χ.Α. Με τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει σε απόσταση 3,5 μονάδων τις 1.000 μονάδες και με τον FTSE Large Cap να αντιδρά έως τις 335,82.

Η αξία των συναλλαγών στα 12,5 εκατ. ευρώ, λίγο πριν από τις 11.00, από τα οποία 2,3 εκατ. στον ΟΤΕ, 1,8 εκατ. στη ΔΕΗ και τα περισσότερα, 3,1 εκατ. ευρώ, στον ΟΠΑΠ.

Η προσπάθεια τεχνικής αντίδρασης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα πρώτα της στάδια, χρειάζεται οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαια και μεγαλύτερη στήριξη από τις τράπεζες.

Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται προς το 1,34 ευρώ και της Εθνικής προς το 1,20 ευρώ.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσεχθούν οι πρωινές εξελίξεις στο μέτωπο του Τ.Τ. Υπάρχει εμπλοκή με τις συμβάσεις των εργαζομένων στο νέο Τ.Τ. Πριν από λίγο ο Σύλλογος Εργαζομένων συνεδρίαζε προκειμένου να βρεθεί λύση, τη στιγμή που καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως υπάρχει αλλαγή στάσης από την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης θα παρακολουθούμε τα νεότερα και από αυτό το μέτωπο, κυρίως όμως εστιάζουμε στο συγκοινωνιακό. Στο σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα αναφέρονται όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες κι εξελίξεις, ενώ έχει ανέβει και βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο.

Στο ταμπλό, η προσπάθεια αντίδρασης δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις, όταν λίγο μετά τις 11.00 επανήλθαν επίμονοι οι πωλητές στον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή προς τα 6,19 ευρώ.

Χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή των Μέτκα, MIG, Βιοχάλκο, 3E, Ελλάκτωρ.

Στην πλούσια θεματογραφία του euro2day.gr για τον ΟΠΑΠ, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι συνέπειες στην εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση. Για ιδιωτικοποίηση στην… ομίχλη κάνει λόγο ο Γ. Παπανικολάου.

Το επίμαχο, κατά την εκτίμησή μας, σημείο σχετίζεται με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται για το τίμημα του 34% του Οργανισμού. Για τα 800-1.000 εκατ. όπου έχει θέσει τον πήχη το ΤΑΙΠΕΔ έχουμε και εμείς τις επιφυλάξεις μας.

Για την Ελλάκτωρ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθείται η δικαστική εμπλοκή του Άκτωρα, μετά τη σχετική ποινική δίωξη που ασκήθηκε για το έργο κατασκευής της σήραγγας στο Λιανοκλάδι.

Στον ΟΤΕ οι πωλήσεις είναι μέχρι στιγμή λιγότερες απ’ ό,τι οι αγορές, συνεχίζονται όμως οι ρευστοποιήσεις από την πλευρά της Πειραιώς. Στο διήμερο 22-23/1 η Πειραιώς προχώρησε στην πώληση άλλων 40.000 μετοχών του ΟΤΕ.

Με τους βασικούς δείκτες οριακά χαμηλότερα και τον… 25άρη προς τις 330 μονάδες, η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, νευρική.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρά η μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου προς τα 2,39 ευρώ, της Σιδενόρ προς τα 2,15 ευρώ, της Intracom προς το 0,63 ευρώ.

Αυξημένη κινητικότητα και σήμερα στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, που έρχεται από σημαντική βραχυπρόθεσμη διόρθωση από τα 2,80 ευρώ μέχρι το χαμηλό ημέρας στα 2,52 ευρώ.

Πωλητές-αγοραστές κινούνται γύρω από τα 2,56 ευρώ, με τη βραχυπρόθεσμη τάση, όχι μόνο της ΓΕΚ Τέρνα αλλά και άλλων μετοχών, μη τραπεζικών, από τη μεσαία και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, να εξαρτάται από όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στα διάφορα ανοιχτά μέτωπα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v