Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλος τζίρος, μικρές απώλειες στο ΧΑ

Η έντονη μεταβλητότητα και ο 4ος υψηλότερος τζίρος του 2012 χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση στην οποία υπερίσχυσαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Υπεραπόδοση για ΟΠΑΠ, Τιτάν, Τράπεζα Κύπρου.

Σε μία συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας, όπου μετά τις 14.45 φάνηκαν να υπερισχύουν οι κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, σημειώθηκε ο τέταρτος μεγαλύτερος τζίρος για το τρέχον έτος, με τους αμέσως μεγαλύτερους να έχουν σημειωθεί στις 12/9 (128 εκατ.), 1/2 (168 εκατ.) και 31/5 (168,2 εκατ.)

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 881,71 (+1,91%) και 857,84 (-0,85%) μονάδων και ο Τραπεζικός μεταξύ 382,01 (+4,7%) και 357,32 (-2,07%) μονάδων.

Η σημερινή συνεδρίαση έδειξε ότι η Αγορά χρειάζεται κάποιες “ανάσες” για να “χωνέψει” τις νέες αποτιμήσεις και βέβαια κάποια πιο συγκεκριμένη είδηση στην οποία θα “πατήσει” για να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα.

Η έκθεση της UBS για το ΧΑ

Σε αυτό το μήκος κύματος και η έκθεση της UBS, σύμφωνα με την οποία οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι αυτά τα επίπεδα τιμών θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για περιορισμένη υποχώρηση.

"Ακόμη και αν το “pullback” των τιμών του Γενικού Δείκτη είναι ισχυρότερο από το αναμενόμενο, τότε αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ο δεξιός ώμος (right shoulder) σε ένα μεσοπρόθεσμο σχηματισμό αναστροφής τιμών στην Αγορά". Οι τεχνικοί αναλυτές της UBS τοποθετούν χρονικά το τεστάρισμα της πτωτικής γραμμής τάσης στις 900 μονάδες μέσα στους επόμενους μήνες του έτους ή το αργότερο στο 1ο τρίμηνο του 2013, δίνοντας ως πρώτο στόχο τιμών για το Γενικό Δείκτη τις 1.054 μονάδες.

Για βραχυχρόνιο πτωτικό σχηματισμό, ομιλούν οι πιο απαισιόδοξοι, τονίζοντας ότι με μόνο “καύσιμο” τις προσδοκίες η Αγορά δεν μπορεί να συνεχίσει να κινείται επιθετικά ψηλότερα.

Μάλιστα έχουν και τα δικά τους επιχειρήματα, - απορίες.

Τι άλλαξε και το ΔΝΤ, διά του εκπροσώπου του Π. Τόμσεν συμφώνησε σχεδόν σε όλα, όταν ελάχιστες μέρες πριν κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης και της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωναν ότι το Ταμείο δεν θα προσυπογράψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης εάν δεν προηγηθούν ενέργειες για τη μείωση του Ελληνικού χρέους, με συμμετοχή του επίσημου τομέα, ή εάν δεν υπάρχει δέσμευση για κάλυψη του κενού χρηματοδότησης στο πακέτο στήριξης, καθώς το χρέος δεν κρίνεται βιώσιμο.

Πριν λίγες μέρες, όταν η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε τα δικά της μέτρα για το 2013, περίπου 5 δισ., όλοι οι διεθνείς αναλυτές έσπευσαν να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους για το εάν ένα τόσο σκληρό πακέτο που θα επιτείνει την υπάρχουσα ύφεση μπορεί να εφαρμοστεί.

Τι θα γίνει λοιπόν στην Ελλάδα, που έχει να εφαρμόσει βάσει της συμφωνίας Κυβέρνησης - τρόικας, δημοσιονομικά μέτρα, για το 2013, που θα ανέλθουν στα 9,5 δισ.;

Η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση λέει το Spiegel

Αν και επισήμως η Γερμανία αναμένει την έκθεση της τρόικας η απόφαση έχει ληφθεί και η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, αναφέρει το Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού, η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου σε δεσμευμένο λογαριασμό.

Πως εννοεί το περιοδικό τον “δεσμευμένο λογαριασμό”;

Τι λέει ο οίκος S&P για την Ελλάδα

Με τους επιφυλακτικούς και ο οίκος αξιολόγησης S&P. H Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει και πάλι, σύμφωνα με τον αναλυτή της S&P Moritz Kraemer, όπως μετέδωσε η WSJ που τονίζει ότι οι Ευρωπαΐοι αξιωματούχοι θα οδηγηθούν λανθασμένα στην εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει “γλυτώσει από την οικονομική κατάρρευση”.

“Η τρόικα γνωρίζει ότι οι στόχοι του Ελληνικού προγράμματος είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν” αναφέρει το στέλεχος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Όμως και τα εγχώρια “σπίτια”, το ένα μετά το άλλο, δηλώνουν ανήσυχα για το επερχόμενο νέο πακέτο μέτρων.

Έτσι μετά την χθεσινή έκθεση της Solidus Sec., σήμερα ήταν σειρά της Eurobank να επισημάνει ότι τα νέα μέτρα που αναφέρονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να έχουν καθαρή συσταλτική επίπτωση 5,34 δισ. ευρώ περίπου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν του επόμενου έτους.

Με βάση τις παραδοχές του προσχεδίου του προϋπολογισμού (σ.σ. ας σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι 9 δισ. ευρώ το 2013 και όχι 7,8 δισ. που προβλέπει το προσχέδιο), εκτιμάται ότι η καθαρή επίπτωση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων στο Εγχώριο Προϊόν θα είναι περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά περίπου 3 δισ. ευρώ το 2014.

Από εκεί και πέρα, η σημερινή συνεδρίαση είχε αρκετά σημεία προς επισήμανση.
Πρώτα απ΄ όλα, μόλις τέσσερις μετοχές και πιο συγκεκριμένα οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Κύπρου “απασχόλησαν” το 56% του συνολικού τζίρου.

Το τραπεζικό ταμπλό στο ΧΑ

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, η μετοχή της Τρ. Αττικής συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με συνεχόμενη αύξηση του όγκου συναλλαγών.
Με μικρά κέρδη η Alpha Bank κράτησε τα πρόσφατα κεκτημένα και ταυτόχρονα διατηρήθηκε υψηλότερα από την μέχρι πρότινος αντίσταση των 2,07 ευρώ, διατηρώντας τις τεχνικές βλέψεις για τα 2,50 ευρώ, αν συνεχιστεί το θετικό κλίμα.

Η Τράπεζα θα επωφεληθεί από την υπερεπάρκεια κεφαλαίων της Εμπορικής, αναφέρει σε έκθεσή της η Euroxx Securities. Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η συμφωνία θα προσφέρει επιπλέον κεφάλαια στην Alpha Bank και θα έχει θετικό αντίχτυπο στον νέο Τραπεζικό όμιλο.

Ειδικότερα η Alpha Bank εξαγοράζει μια Τράπεζα με ισχυρή κεφαλαιακή θέση (EBA Core Tier I 19%)η οποία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια του νέου ομίλου στο 11,1% από 7,9% προηγουμένως. Η κεφαλαιακή υπερεπάρκεια της Εμπορικής θα χαρίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Alpha Bank πριν την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, αναφέρει η Euroxx.

Εντυπωσιακή για μία ακόμα συνεδρίαση η Πειραιώς, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας των 0,6700 ευρώ.

Υποβάθμιση της Κύπρου από S&P

Ακόμα πιο εντυπωσιακά πράγματα στην Κύπρου που ξεκίνησε με σημαντική πίεση υποχωρώντας μέχρι τα 0,2770 ευρώ (-4,81%), στον απόηχο της υποβάθμισης από την S&P.

Πιο συγκεκριμένα, η S&P υποβάθμισε την Τετάρτη την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε "Β" από "BB", ενώ διατήρησε αμετάβλητη την βραχυπρόθεσμη ("Β"). Η αξιολόγηση παραμένει σε καθεστώς παρακολούθησης με ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση (Credit Watch Negative), όπως μετέδωσε το Reuters.

Όμως μετά την πρώτη αντίδραση ο τίτλος της Τρ. Κύπρου αντέδρασε φθάνοντας μέχρι τα 0,3230 ευρώ (+11%) για να υποχωρήσει προς το τέλος αλλά να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Αξίζει εδώ αναφοράς ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση η Κύπρου διακίνησε τον τρίτο υψηλότερο όγκο συναλλαγών “ever”, με τους υψηλότερους να έχουν σημειωθεί στις 6/3/2007 (44879212 τεμ.) και στις 30/11/2011 (53153124 τεμ.).

Η συμπεριφορά του υπόλοιπου 20αρη στο ΧΑ
 
Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο 20αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλέον Δεικτοβαρής τίτλος, αυτός της Coca-Cola, έκλεισε στο χαμηλό ημέρας.

Γκολ και θέαμα” στον ΟΠΑΠ. Ο τίτλος κωλυσιεργούσε σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις και διάλεξε την σημερινή συνεδρίαση για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, φθάνοντας ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 4,51 ευρώ, (κόντρα στην “τσεκουριά” της Morgan Stanley) για να κλείσει τελικά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, στα 4 ευρώ από 8 ευρώ πριν, περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού η Morgan Stanley, διατηρώντας τη σύσταση "underweight". O διεθνής οίκος μειώνει κατά 55% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού από το 2013. Ειδικότερα εκτιμά ότι τα EPS του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν στα 0,55 το 2013 και στα 0,69 το 2014.

Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής με κλείσιμο υψηλότερα των 4,50 ευρώ, η αμέσως επόμενη αντίσταση προσδιορίζεται στα 5,10 ευρώ, για την μετοχή.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα τόσο στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, όσο και στο ξεκίνημα της Wall Street, μετά και την αρνητική έκπληξη από το μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 46.000 την περασμένο εβδομάδα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Μετά από πτώση επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο 4 ετών, οι αιτήσεις αυξήθηκαν τώρα στις 388.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι στα ταμεία θα εμφανιστούν 365.000 άνεργοι μετά από 342.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, εκνευρισμό στους διεθνείς αναλυτές προκαλεί η έλλειψη κινήσεων από πλευράς της Ισπανικής Κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως οι Αγορές θα παραμείνουν εντός των ορίων που έχουν διαμορφώσει τους τελευταίους μήνες και δεν θα σημειωθεί κάποια ακραία κίνηση. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή θα έχουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές πιέσεις αν οι Ευρωπαίοι δεν παρουσιάσουν ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Νέα ενίσχυση καταγράφηκε στα επισφαλή δάνεια της Ισπανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας τα “κόκκινα” δάνεια αντιστοιχούσαν τον Αύγουστο στο 10,5% του συνόλου των δανείων. Τον προηγούμενο μήνα, το αντίστοιχο ποσοστό περιοριζόταν στο 9,9%. Σε απόλυτο αριθμό, τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 5,3 δισ. ευρώ στα 178 δισ. ευρώ.

Οι Ισπανικές Τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, έρχονται αντιμέτωπες με ακόμα μεγαλύτερες ζημιές από δάνεια, καθώς ο ρυθμός με τον οποίον συρρικνώνεται η οικονομία της Χώρας κινδυνεύει να κάνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο, το οποίο απορρίφθηκε στα stress tests.

Αναστολή διαπραγμάτευσης σημειώθηκε προσωρινά για τη μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης Τράπεζας της Ιταλίας αφού σημείωσε “limit down”. Η Moody’s αναθεώρησε επί τα χείρω την αξιολόγηση για την Monte dei Paschi di Siena σε επίπεδο “junk” υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερη Κρατική στήριξη.

Δεν περιμένει κάποια άμεση κίνηση από την Ισπανική Κυβέρνηση η Bank of America Merrill Lynch υποστηρίζοντας πως η περιορισμένη πίεση που ασκούν στη Χώρα οι Αγορές, θα καθυστερήσει την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον Ισπανό Πρωθυπουργό έως το τέλος του έτους, ακόμη κι έως τις αρχές του 2013, σίγουρα όμως μετά από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου και τις 25 Νοεμβρίου.
 
Επιστροφή στο ΧΑ

Οριακά περισσότεροι οι “πράσινοι” τίτλοι στο ταμπλώ του FTSE.

Κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 4% για Τιτάνα και Κύπρου, ίσα ή μεγαλύτερα του 3% για ΟΠΑΠ και Folli Follie Group, μεγαλύτερα του 2% για την Πειραιώς, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Μέτκα, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την MIG (-3,48%). Απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρέλαια, Coca-Cola, CPB, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,88 μονάδες με απώλειες 0,27%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 120,8 εκατ. από τα οποία τα 8,8 αφορούσαν “πακέτα” (ΟΠΑΠ, Μέτκα).

Σαφώς υποδεέστερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 81 ανοδικές μετοχές έναντι 63 πτωτικών και για 18 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 8%.

Στα επιμέρους, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΒΖ, ενώ τουλάχιστον εντυπωσιακή κρίνεται η ενεργοποίηση των αγοραστών μετά τις 16.35 στην ΑΝΕΚ, κάτι που απαιτεί δεύτερης προσεκτικότερης ματιάς στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Επίσης σε υψηλά 18 μηνών ο τίτλος του Ιατρικού, πιθανόν στον απόηχο των εκτιμήσεων σύμφωνα με τις οποίες, τo ποσό των 400 εκατ. ευρώ μπορεί να εισφέρει στην οικονομία της Χώρας τα επόμενα 2-3 έτη ο κλάδος του Ιατρικού Τουρισμού.

Το Σχέδιο Νόμου για την ανάπτυξη του Τουρισμού υγείας πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2012. Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης “Ανάπτυξη Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα” που διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε κεντρικό Αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Διατηρείται σε μεγάλο βαθμό το ανοδικό momentum στην Ελληνική Αγορά και την τρέχουσα εβδομάδα, αναφέρει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται σε νέα υψηλά 13 μηνών. Σε αυτό βοήθησαν κατ’ αρχάς τα νέα υψηλά 14 μηνών που σημείωσε η Coca Cola 3E, με το νέο της μεταφοράς της έδρας του ομίλου στην Ελβετία να κρίνεται θετικό από θεσμικούς και μη επενδυτές, αν και για την Ελληνική οικονομία αποτελεί δυσάρεστη είδηση.

Επίσης, διατηρείται σε μεγάλο βαθμό η άνοδος για τον Τραπεζικό δείκτη, αφού πρόκειται να δοθεί στις τράπεζες καινούρια παράταση χρόνου για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Από τις Δεικτοβαρείς μετοχές, παρατηρούμε ένα μικρό κορεσμό μόνο στα Ελ. Πετρέλαια, ενώ ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να απογοητεύει επηρεασμένος και από την παράταση που πήρε η ημερομηνία ανακοίνωσης των προσφορών για την αποκρατικοποίηση του.

Από τεχνικής άποψης ο δρόμος για τις 900 μονάδες είναι ανοιχτός μετά τη διάσπαση των 845 μονάδων με όγκους που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αναιμικοί. Για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι η σταθεροποίηση της Coca Cola 3E σε αυτά τα επίπεδα, που αντιστοιχούν όμως σε ένα αρκετά υψηλό δείκτη P/E και Price-to-Book και η συνέχιση του ράλι στις Τράπεζες.

Το καλό κλίμα στην Ελληνική Αγορά αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή ρητορικής των Ευρωπαίων σε σχέση με την Ελλάδα που είναι εμφανής κατά τους τελευταίους μήνες. Αυτό δίνει ελπίδες για ισχυρές πολιτικές αποφάσεις από την Ευρώπη που θα αναστρέψουν την ανοδική πορεία του Ελληνικού χρέους, το οποίο θεωρείται μη βιώσιμο από τους περισσότερους επενδυτικούς οίκους χωρίς κάποιες παρεμβάσεις.

Οι συνθήκες ανασφάλειας που επικρατούν στην Ευρωζώνη με την Ισπανία και την Κύπρο να βρίσκονται κοντά στο μηχανισμό στήριξης δεν επιτρέπουν συζητήσεις για κάποιο νέο “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους που ίσως ξεκινήσουν μέσα στο 2013. Η ολική διάψευση των προσδοκιών μας από τη Σύνοδο Κορυφής όμως μπορεί να οδηγήσει και σε ένα σημαντικό πισωγύρισμα το Γενικό Δείκτη, ίσως προς τη στήριξη των 740 μονάδων.

Αν και δεν υπήρξαν σημαντικά εταιρικά νέα τις τελευταίες ημέρες το υψηλό ενδιαφέρον που συγκέντρωσαν πολλές Ελληνικές εταιρείες στο πρόσφατο roadshow στη Νέα Υόρκη δημιουργεί αρκετά χαμόγελα. Επίσης, επαναλαμβάνεται από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ η πρόθεση για κύμα αποκρατικοποιήσεων μέσα στο 2013 που θα αφορούν από εισηγμένες τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΛΘ και τον ΟΛΠ. Η ΔΕΗ είναι ιδιόμορφη περίπτωση, ενώ ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Άξιον αναφοράς είναι επίσης το γεγονός της σημαντικής ανόδου των τιμών των ελληνικών ομολόγων με κέρδη που ξεπερνούν το 100% από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης ορισμένων χαρτοφυλακίων προς την Ελλάδα, αλλά πιθανότατα σχετίζεται και με αγορές από Ελληνικές Τράπεζες, με την ελπίδα της εγγύησης αυτών των ομολόγων από το ΤΧΣ, που θα μειώσουν δραστικά την υποχρεωτική ελάχιστη συμμετοχή των νυν μετόχων στις ΑΜΚ, επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας, που συνδυάστηκε με εντυπωσιακή αύξηση των συναλλαγών στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών που έφθασαν τα 107.654 συμβόλαια.

Σαφώς υποδεέστερη η συμπεριφορά στο συμβόλαιο του FTSE από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα να γυρίσει σε discount 0,35%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.388, τιμή εκκαθάρισης 320,25), κινήθηκαν μεταξύ 319 και 333,75 μονάδων.

Αδιαφορία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
Μικρός ο δανεισμός τίτλων (10.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (27.353), Alpha Bank (14.153), Κύπρου (17.364), ΔΕΗ (1.580), ΟΤΕ (2.840), ΟΠΑΠ (7.241), Πειραιώς (29.045), Μυτιληναίο (807), Eurobank (2.089), MIG (1.832), ΓΕΚ (383), Ελλάκτωρα (321), Intralot (795), Coca-Cola (108), ΕΧΑΕ (415), Ελ. Πετρέλαια (325), CPB (709).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 σκαρφάλωσε στο 54%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, στα 2520 δικαιώματα (2292 calls και 228 puts).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.350.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v