Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Σοφοκλέους - Μικρός ο τζίρος

Εξανεμίζεται η αντίδραση του ΧΑ. Ενδιαφέρον για επιμέρους τραπεζικά χαρτιά και Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Περιορισμένος τζίρος. Ήπιες κινήσεις στην Ε.Ε. Σε υψηλά επίπεδα τα spread του νότου. "Τσάμπα" χρήμα για Ολλανδία.

Νευρικότητα και αλλαγή σκηνικού στη Σοφοκλέους. Χωρίς σημαντικές εξελίξεις, ούτε αρνητικές ούτε θετικές, βασικοί δείκτες και μετοχές κινούνται (πλέον) χαμηλότερα με μικρό σχετικά τζίρο.

Ο μεν Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,23% στις 620 μονάδες, ενώ ο FTSE-20 κατά 0,73% στις 224 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών λίγο πριν τις 17.00 διαμορφωνόταν περίπου στα 23 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επικεντρωνόταν σε 2-3 τραπεζικούς τίτλους και στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Το σχετικά ήρεμο κλίμα στο Χ.Α. διατηρείται από κι ανάλογη κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στις αγορές ομολόγων και στο ευρώ. Στα ομόλογα πάντως τα spreads της Ισπανίας και της Ιταλίας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αντίθετα οι "βόρειοι", όπως η Ολλανδία, εξακολουθούν να αντλούν "δωρεάν" χρήμα από τις αγορές. Έτσι, οι λιγοστές πωλήσεις απορροφώνται εύκολα, με τους αγοραστές να ανεβάζουν τον πήχη.

Να συνεκτιμηθεί πως και αυτή η κίνηση εξελίσσεται σε στενό εύρος διακύμανσης, σε λίγο έως πολύ γνωστές τεχνικές περιοχές, με οριοθετημένα χαμηλά-στηρίξεις και οριοθετημένα υψηλά-αντιστάσεις. Για παράδειγμα, για τον 20άρη αυτό το εύρος παραμένει στις 210-242 μονάδες.

Στον τραπεζικό κλάδο η Εθνική κυμαίνεται στο 1,2 ευρώ, η Alpha Bank στο 1,14 ευρώ και στο 0,65 ευρώ η Eurobank. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Πειραιώς αναφέρονται σε σχετικό θέμα, ενώ η τιμή διαμορφώνεται στο 0,24 ευρώ. Παράλληλα, διατηρείται η σχετική κινητικότητα σε ΑΤΕbank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, ο Μυτιληναίος κινείται στα 2,39 ευρώ, η Motor Oil στα 5,08 ευρώ, τα ΕΛΠΕ στα 5,44 ευρώ κι η Coca Cola 3E στα 14,35 ευρώ.

Αφήνουμε για τελευταίες τις τρεις μη τραπεζικές δυνάμεις, καθώς τις τελευταίες 3-5 εβδομάδες ελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον και πραγματοποιούν αυξημένες συναλλαγές. Στα 5,03 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 2,40 ευρώ ο ΟΤΕ και στα 2,67 ευρώ η ΔΕΗ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v