ΧΑ: Θα δοκιμαστούν τα κρίσιμα οχυρά

Στις 280 μονάδες τοποθετείται το έσχατο… οχυρό για τον FTSE 20 μετά τις δοκιμασίες των τελευταίων ημερών. Στα 2,20 ευρώ οι… αντοχές για τη μετοχή της Εθνικής. Στον ρυθμό του PSI κινείται και επισήμως από σήμερα το Χ.Α.

Για σχέδιο ενός «ειδικού ταμείου ανάπτυξης» κάνει λόγο ο Φώτης Κόλλιας. Στο σχετικό θέμα διευκρινίζεται πως μέσω ειδικού λογαριασμού θα γίνονται οι πληρωμές των επενδύσεων.

Αυτή η εξέλιξη για την αγορά μπορεί βραχυμεσοπρόθεσμα να αποφέρει καρπούς. Σε αυτήν τη φάση όμως προέχει η ολοκλήρωση της διόρθωσης, όπου οι τράπεζες παραμένουν, κατά το ήμισυ, βαρίδι για τον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη.

Ας ξεκινήσει η παράσταση του PSI, σημειώνει ο Dr Money στο πρωινό του σχόλιο. Με τον τραπεζικό κλάδο να επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις.

Στα 2,31 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία δεν θα πρέπει να χάσει τα 2,20 ευρώ, έσχατο επίπεδο στήριξης για την προηγηθείσα βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση. Στο 1,36 ευρώ η Alpha Bank, στο 1,04 ευρώ η Eurobank, ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους παίκτες που ποντάρουν εκ νέου στο τραπεζικό δίδυμο.

Από τεχνικής πλευράς, προέχει η επιβεβαίωση ή όχι των έσχατων περιθωρίων διακράτησης, που για τον FTSE 20 στη χειρότερη περίπτωση φτάνουν στις 280 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v