ΧΑ: Επιβεβαιώνονται, προσώρας, οι στηρίξεις

Μετά την απαραίτητη επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων (295 μον. για τον FTSE 20), οι αγοραστές ώθησαν το ΧΑ προς τις 760 μονάδες. Υπεραποδίδουν τραπεζικές και μη μετοχές.

Ανοδικά αντέδρασε το Χ.Α. όταν μετά τις 11:15 οι αγοραστές πήραν το πάνω χέρι. Προς τις 310 μονάδες αντιδρά ο FTSE 20, έως τις 758 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες να γυρίζουν σταδιακά η μία μετά την άλλη.

Ενδιαφέρουσες τόσο η τεχνική προσέγγιση όσο και η σύνθεση των συναλλαγών. Κι αυτό γιατί στα πρώτα 40-50 λεπτά της συνεδρίασης έγινε η απαραίτητη επιβεβαίωση βραχυπρόθεσμων στηρίξεων για τον FTSE 20, τραπεζικές μετοχές και για συγκεκριμένους τίτλους-σηματωρούς.

Να προσεχθεί πως για τον FTSE 20 ελάχιστη τιμή, μέχρι τώρα, σημειώνεται στις 297,08 μονάδες. Για την Εθνική Τράπεζα η ελάχιστη τιμή σημειώνεται στα 2,23 ευρώ, ενώ πριν από λίγο αντιδρούσε έως τα 2,40 ευρώ.

Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι συναλλαγές, καθώς από τα 20 εκατ. ευρώ περίπου, που είχαν αλλάξει χέρια μέχρι τις 11:30, τα 10,5 εκατ. ευρώ είχαν γίνει σε Εθνική και Alpha Bank, με τον μισό τζίρο να έχει γίνει σταδιακά από τις 11:10 και μετά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο, που κατά την εκτίμησή μας ενδυναμώνεται μετά την επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων. Ικανή και απαραίτητη προϋπόθεση που είχαν θέσει πριν από το άνοιγμα της αγοράς ισχυροί επενδυτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι.

Μένει όμως να αναδειχθεί δέλεαρ-κίνητρο ικανό να στηρίξει μια νέα προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 320 (*) μονάδων για τον FTSE 20 σε πρώτη φάση, και βλέπουμε.

Ανοδικά ακολουθούν Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, MIG, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.


(*) Ευχαριστούμε θερμά τον Σωτήρη Στρατάκη, προφανώς και εννοούσαμε τις 320 μονάδες

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v