Αγόρασαν την προσδοκία, πούλησαν την είδηση

Πτώση άνω του 3% στο ΧΑ μετά την τελική απόφαση από το Eurogroup. Κύριος εκφραστής των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών οι τράπεζες. "Βουτιά" για Alpha (-12,1%), ΕΥΡΩΒ (-13,3%), ΠΕΙΡ (-13,8%), ΕΤΕ (-9,5%).

Όσοι στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις τοποθετήθηκαν στην Αγορά με την προσδοκία ότι θα υπάρξει μία τελική απόφαση από το χθεσινό Eurogroup, σήμερα πήραν τα σημαντικά κέρδη τους.

Κύριος εκφραστής των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών ο Τραπεζικός κλάδος, όχι μόνο γιατί εκεί υπήρξε και η σημαντικότερη μόχλευση θέσεων και τα πλέον υψηλά κέρδη, αλλά και διότι στις Τραπεζικές μετοχές υπάρχουν και τα μεγαλύτερα περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης.

Δυστυχώς από τους υπόλοιπους τίτλους του 20αρη, δεν υπήρξε καμία πειστική διάθεση ανάληψης του βάρους για Δείκτη και FTSE, μόνο η Coca-Cola μέσω των δημοπρασιών έκλεισε με θετικό πρόσημο, ακόμα και για τον ΟΠΑΠ που μέχρι κάποια ώρα έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ (ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 7,14 ευρώ).

Στην περίπτωση του Οργανισμού, ίσως αξίζει αναφοράς και η σημερινή έκθεση της Credit Suisse που μειώνει την τιμή – στόχο στα 9,3 από τα 12,3 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση “outperform”.

Ο οίκος αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη του 2011 κατά 3%, ενώ προχωρά σε υποβάθμιση των αντίστοιχων εκτιμήσεων για το 2012 και 2013 κατά 4-23%, λόγω κυρίως πιθανών καθυστερήσεων στο ξεκίνημα του βιντεολότο, τονίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα για την έλευση κάποιων θετικών καταλυτών έχει πάει λίγο πιο πίσω.

Απόλυτα αναμενόμενη η σημερινή κίνηση της Αγοράς από τους επαγγελματίες του χώρου, που θεωρούν φυσιολογική την σχετική διόρθωση των τιμών στον Τραπεζικό κλάδο, ειδικά από τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν να φέρνουν περισσότερες προκλήσεις για τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, το “κούρεμα” σε ονομαστική αλλά και καθαρή παρούσα αξία που θα υποστούν οι Τράπεζες και οι λοιποί ιδιώτες κάτοχοι Ελληνικών Κρατικών ομολόγων, θα είναι σχετικά υψηλότερο από αυτό που είχε προϋπολογίσει η Αγορά, καθώς συμφωνήθηκε να διαγραφεί το 53,5% της ονομαστικής αξίας του χρέους, έναντι 50% που προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Βάσει των παραπάνω στοιχείων, η ζημία για τις Τράπεζες σε επίπεδο καθαρής παρούσας αξίας ανέρχεται στο 75%.

Σε αυτά η Αγορά, πρέπει να υπολογίσει την επόμενη κίνηση των οίκων αξιολόγησης, μόλις γίνει η επίσημη πρόταση για το PSI (θεωρητικά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Μαρτίου) και η ενεργοποίηση των CACs. Θα ακολουθήσουν οι Ελληνικές Τράπεζες και οι επιπτώσεις θα περάσουν άμεσα στη διατραπεζική Αγορά και στα collaterals. Και βέβαια θα ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για την ενεργοποίηση, ή μη, των CDS.

Σε αυτά τα επόμενα δύσκολα σενάρια, η εγχώρια Αγορά θα κληθεί να τιμολογήσει τα αποτελέσματα του 2011 των εισηγμένων και ειδικά των Τραπεζών, τις επερχόμενες εκλογές με τις δημοσκοπήσεις να αναλαμβάνουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις (και την νέα Κυβέρνηση να καλείται να περάσει νέα μέτρα τον Ιούνιο) και βέβαια τις τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου που θα ακολουθήσουν για τα εγχώρια Τραπεζικά Ιδρύματα.

Απόλυτα επιφυλακτικοί, οι περισσότεροι εγχώριοι και διεθνείς αναλυτές, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, για την επίτευξη της συμφωνίας, αφήνουν σημαντικές επιφυλάξεις ως προς την υλοποίηση σημαντικών πτυχών του προγράμματος, όπως για παράδειγμα την ανταπόκριση των ιδιωτών επενδυτών στη συμφωνία για το PSI.

Μάλιστα οι πιο απαισιόδοξοι εκτιμούν ότι ανακοίνωση διάσωσης της Ελλάδας ήταν φυσικό να “ξεφουσκώσει” σύντομα και μαζί της και η διάθεση για ανάληψη ρίσκου δεδομένου ότι οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στην επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος.

Οι πρώτες αμφιβολίες για τη χθεσινή συμφωνία δεν άργησαν να διατυπωθούν. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Gurria, εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συμφωνία άργησε δύο χρόνια και ότι η επίτευξη του στόχου για χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν διασφαλίζεται.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρωζώνη στο σύνολό της θα χρειαστεί κεφάλαια στήριξης ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Από την άλλη, ήδη άρχισαν και τα αρνητικά, ή έστω απόλυτα επιφυλακτικά, δημοσιεύματα.

Η ανάλυση της τρόικα δείχνει ότι το Ελληνικό χρέος μπορεί να φτάσει το 160% του ΑΕΠ το 2020 εφόσον βαθύνει η ύφεση και δεν πραγματοποιηθούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την έκθεση της τρόικα το πιο αισιόδοξο σενάριο για το Ελληνικό χρέους είναι να φτάσει το 129% του ΑΕΠ το 2020. Παράλληλα, αναφέρει ότι το χρέος μπορεί να φτάσει το στόχο του 120% το 2020, αν η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις.

Η λίστα όσων βγήκαν εκτός πορείας στο Ελληνικό πρόγραμμα είναι μεγάλη, αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ. Η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα στοιχίσει 30 δισ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που αρχικά είχε στόχο 50 δισ. ευρώ τώρα αναβάλλεται για μία 5ετία με στόχο 30 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο. Σύμφωνα με την έρευνα, προβληματισμός υπάρχει και για την ανταλλαγή ομολόγων που αναμένεται να ξεκινήσει στο πλαίσιο του PSI. Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων μάλιστα στο ΔΝΤ υπάρχει μία εκτίμηση ότι είναι πιθανό το 2014, όταν λήγει η παροχή των πόρων του νέου δανείου, ίσως χρειασθεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο διάσωσης της τάξης των 50 δισ. ευρώ (!)

Μια δεύτερη παρατήρηση της Έκθεσης του ΔΝΤ αναφέρει ότι η σχεδόν ολοκληρωτική μετατροπή του Ελληνικού Κρατικού χρέους σε διακρατικό, εφόσον προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δημιουργεί όρους που απομακρύνουν την ημέρα επιστροφής της Ελλάδας στις Αγορές με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει τόσο για την χρηματοδότηση των Κρατικών αναγκών όσο και του Τραπεζικού συστήματος.

Η HSBC εκτιμά πως η συμφωνία εξαλείφει τις θεωρίες συνωμοσίας για χρεοκοπία της Ελλάδας ή και για διάλυση της Ευρωζώνης. Σημειώνει ωστόσο πως υπάρχουν ανησυχίες αναφορικά με το ρίσκο της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης.

Η Barclays Capital εκτιμά ότι παραμένουν πολλά εμπόδια και πως η προσοχή θα επικεντρωθεί τώρα στην εφαρμογή του PSI και του ποσοστού συμμετοχής, το οποίο, αν δεν είναι αρκετά υψηλό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε “credit event”. Σημειώνει παράλληλα πως το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως.

Η Citigroup θεωρεί πως το αποτέλεσμα είχε εν πολλοίς προεξοφληθεί, ωστόσο παραμένουν αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του.

Ο μαραθώνιος της κρίσης δεν έχει ακόμα τελειώσει, λέει η ING, η οποία εκτιμά πως, αν και η Ελλάδα λογικά θα είναι ασφαλής για τους επόμενους μήνες, το αίσθημα της ανακούφισης δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.

Όπως τονίζει, ο συνδυασμός περισσότερης λιτότητας-κοινωνικής αναταραχής και Ευρωπαϊκής ανυπομονησίας μπορεί να γίνει εκρηκτικός. Η χθεσινοβραδινή συμφωνία είχε ήδη προεξοφληθεί από την Αγορά, σχολιάζει η Morgan Stanley, σημειώνοντας όμως ότι εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τόσο την εφαρμογή του προγράμματος όσο και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εν όψει των εκλογών.

Παρότι υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίηση του PSI και στο να πάρει το νέο δάνειο η Χώρα, ωστόσο η χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου έχει αποφευχθεί. Αν και ήταν αναμενόμενη η συμφωνία, είναι μια καλή είδηση από μόνη της, λέει η Deutsche Bank. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η περίπτωση της Ελλάδας παραμένει πολύ προκλητική και η επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους το αποκαλύπτει.

Για τη συνέχεια δύο κυρίως πράγματα θα είναι στο επίκεντρο: η εφαρμογή του PSI και το δάνειο, αλλά και η περιχαράκωση των άλλων Περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης.
 
Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστο και δεν πρόκειται να βγάλει τη Χώρα από το αδιέξοδο, υποστηρίζει στο blog του ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, τονίζοντας ότι το πρόβλημα με το νέο πρόγραμμα είναι ότι είναι το ίδιο με όλα τα προηγούμενα. Οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη. Τα έσοδα και το ΑΕΠ υποχωρούν και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι η μια παρατεταμένη και ουσιαστική βοήθεια προς την Ελλάδα χωρίς νέα δάνεια και η δεύτερη η έξοδος της Χώρας από το ευρώ. Και οι δύο λύσεις έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος και για αυτό κανείς δεν θα τις υιοθετήσει μέχρι να φτάσουμε σε πραγματικό αδιέξοδο.

Αυξημένη χαρακτηρίζει την πιθανότητα πυροδότησης των Ελληνικών CDS και την ύπαρξη πιστωτικού γεγονότος η Goldman Sachs, σε μια πρώτη απόπειρα αποτίμησης της συμφωνίας των Βρυξελλών για το PSI+ και τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η ενεργοποίηση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) για τα νέα Ελληνικά ομόλογα μόνο θετική εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της μεταβλητότητας και της αστάθειας στις Αγορές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και με αυτά τα δεδομένα, θα ήταν μάλλον έκπληξη ο Γενικός Δείκτης να κατορθώσει να κρατηθεί υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, ενώ αύξηση του όγκου συναλλαγών σημειώθηκε στα Σ.Μ.Ε. του FTSE, στην Αγορά Παραγώγων, όπου αρκετές πράξεις έγιναν με τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο discount.
 
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ώρα απέσπασε την μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές, καθώς ο τζίρος ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ.

Μένοντας στο Χ.Α., η απόλυτη έλλειψη ενδιαφέροντος στους τίτλους του 20αρη, έγινε αφορμή μεταφοράς κάποιων κινήσεων σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ρόλο πρωταγωνιστών συνέχισαν να παίζουν τα θεωρούμενα “penny stocks”, αλλά και μετοχές εταιρειών με ιδιαίτερα αμφίβολα θεμελιώδη και οι οποίες συνέχισαν να εναλλάσσονται στις πρώτες θέσεις των ημερήσιων πρωταγωνιστών.

Αντίθετα οι λίγες θετικές ανακοινώσεις πέρασαν κυριολεκτικά “ντούκου” από την Αγορά, η οποία για πολλοστή φορά επέδειξε την απόλυτη έλλειψη επενδυτικών αντανακλαστικών, αν οι ειδήσεις δεν αφορούν τίτλους με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Πλέον κραυγαλέα περίπτωση αυτή της ΕΥΑΘ, που είναι (θεωρητικά) και στις υπό μετοχοποίηση – αποκρατικοποίηση εταιρείες.

Τα κέρδη μετά φόρων το 2011 προβλέπεται να υπερβούν για πρώτη φορά τα 20 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το 2010, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδάκης, κάτι που σημαίνει εντυπωσιακά μονοψήφιο p/e μετά από φόρους (!!!)

Και μάλιστα για μία εταιρεία με ουσιαστικά ανύπαρκτο Τραπεζικό δανεισμό (τουλάχιστον όπως αυτό αναφερόταν στην κατάσταση της 30/9).

Ο κ. Παπαδάκης επισήμανε, σήμερα σε συνάντηση με δημοσιογράφους ότι την τελευταία δεκαετία, οι καταναλωτές αυξήθηκαν από 430.000 σε 510.000, ενώ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μειώθηκαν από 627 σε 275 σήμερα.

Όπως είπε, τη διετία 2010-2011 μειώθηκαν κατά 64% τα έξοδα διοίκησης, το εργατικό κόστος κατά 62% (εξορθολογισμός δαπανών, αυτοματοποίηση λειτουργιών αλλά και μειώσεις προσωπικού και μισθών) και τα έξοδα συντήρησης αυξήθηκαν κατά 9%, με αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, Παρνασσός, Eurodrip, Forthnet, ήταν μερικές από τις μετοχές που συνδύασαν αξιοπρόσεκτη κινητικότητα και αξιόλογα κέρδη, ενώ εντύπωση προκαλεί η συναλλακτική “αφύπνιση” της προνομιούχου μετοχής της Ίντεργουντ (!)

Άκρως επιφυλακτική η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, στην ανοδική αντίδραση του ευρώ και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο NYSE.

Αντίθετα τουλάχιστον σημαντικά κέρδη δείχνουν να καταγράφουν πετρέλαιο και χρυσός.

Τα προβλήματα χρηματοδότησης για τις Τράπεζες της Ευρωζώνης παραμένουν παρά τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ, διαπιστώνει η Standard & Poor’s σε έκθεσή της.
 
Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι παρά την ένεση ρευστότητας των 489 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, το Τραπεζικό Σύστημα της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης και επισημαίνει ότι μετά την πρωτοφανή στήριξη του Τραπεζικού Συστήματος από την ΕΚΤ, η διατραπεζική Αγορά παραμένει επιφυλακτική και τα premium κινδύνου που πληρώνουν οι Τράπεζες για τον δανεισμό τους εξακολουθούν να είναι υψηλά.

Οι αναλυτές της S&P προβλέπουν ότι οι μεγάλες Τράπεζες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να λειτουργούν αμυντικά, χτίζοντας αποθέματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και ρευστοποιώντας τοποθετήσεις κινδύνου ώστε να ανταποκριθούν στους νέους ρυθμιστικούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, όπως προαναφέρθηκε, από το ταμπλώ του 20αρη μόνο η Coca-Cola διασώθηκε με θετικό πρόσημο (+0,41%).

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 13% για Πειραιώς, Eurobank, του 12% για την Alpha Bank, του 11% για το Ταχ. Ταμιευτήριο και του 9% για Βιοχάλκο, Εθνική και MPB. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 833,44 μονάδες (10.35), όμως από τις 10.39 και μετά κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 793,02 (16.55) και έκλεισε τελικά στις 779,13 με απώλειες 3,47%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 77 εκατ.

Κακή η τελική εικόνα με 62 ανοδικές μετοχές έναντι 121 πτωτικών και 28 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 8 έως 20%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Προβλέψιμη η σημερινή κίνηση της Αγοράς, σύμφωνα με την άποψη του Μάνου Χατζηδάκη, όσον αφορά την αποκατάσταση των υπερβολών που είχαν σημειωθεί στον Τραπεζικό κλάδο στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Επιβεβαιώθηκε η “χρηματιστηριακή παράδοση” που θέλει την προεξόφληση του γεγονότος να προηγείται ως διαδικασία στην Αγορά και ήδη από χθες έχουν παρατηρηθεί κάποιες ρευστοποιήσεις που αποτελούν ενδείξεις μετριασμού των πολύ θετικών επιπτώσεων της ανακοίνωσης της τελικής συμφωνίας.

Η Αγορά θα μπει σε κάποιο βραχυπρόθεσμο κύκλο ρευστοποιήσεων ο οποίος εκτιμάται ότι θα προσφέρεται για ανακύκλωση κεφαλαίων σε Δεικτοβαρείς μετοχές που παρουσιάζουν ελκυστικά θεμελιώδη χαρακτηριστικά και υπολείπονται των αποδόσεων του Τραπεζικού κλάδου.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης, το κλείσιμο όλων των “gaps” που δημιούργησε η συνεδρίαση της Παρασκευής, σε δείκτες και επιμέρους Τραπεζικούς τίτλους, ενώ στο δεύτερο μισό της σημερινής συνεδρίασης, η όποια πίεση περιορίστηκε στον Τραπεζικό κλάδο.

Αύριο, η περιοχή των 780 μονάδων θα είναι ένα πρώτο “crash test” που καλό θα είναι να μην διασπαστεί καθοδικά, σε κλείσιμο.

Στην αρνητική περίπτωση, η επόμενη στήριξη για τον Γενικό Δείκτη οριοθετείται στις 750 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

------ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης, που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο Μαρτίου με επιθετικότερες πωλήσεις από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισε σε υποτίμηση 0,50%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10115, τιμή εκκαθάρισης 328,5), κινήθηκαν μεταξύ 326,25 και 359,5 μονάδων. Μικτές και λίγες οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 αυξήθηκε στο 72% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλός στα 383 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (254 δικαιώματα αγοράς και 129 δικαιώματα πώλησης).
Στην αγορά των ΣΜΕ επί μετοχών διακινήθηκαν συνολικά 52580 συμβόλαια.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (100000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (18501), Alpha Bank (22545), ΟΤΕ (1574), Ταχ. Ταμιευτήριο (920), ΟΠΑΠ (1008), Πειραιώς (3215), ΔΕΗ (1258), Κύπρου (1493), Μυτιληναίο (629), MIG (476), ΓΕΚ (200), Ελλάκτωρα (104), MPB (172).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 21/2 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (11895291 τεμ.), MIG (4857640 τεμ.), Eurobank (10158773 τεμ.), MPB (4946432 τεμ.), Κύπρου (4155017 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITADEL ADVISORS LLC γνωστοποιεί με την από 17/02/2012 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITADEL ADVISORS LLC. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (77.236) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (-0,100%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17 Φεβρουαρίου 2012.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v