XA: Νέες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

Έως τις 780 μονάδες διορθώνει ο Γενικός Δείκτης και έως τις 320 μονάδες ο FTSE 20. Κάτω από τα 2,50 ευρώ το ενδοσυνεδριακό ελάχιστο της Εθνικής. Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Αντιστέκεται η Τιτάν.

Χαμηλότερα διορθώνουν βασικοί δείκτες και μετοχές καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις κι οι πιέσεις σε τίτλους του τραπεζικού κλάδου.

Νωρίτερα, ο FTSE 20 διόρθωσε έως τις 320,5 μονάδες, με τις πωλήσεις σε τραπεζικές μετοχές να εντείνονται ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κάτω από τα 2,50 ευρώ και η Alpha Bank, η Eurobank αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χάνουν μέχρι 8%, αγγίζοντας τις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις τους.

Οι συναλλαγές
τα πρώτα 55΄ της συνεδρίασης έφτασαν τα 18,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 12 εκατ. είχαν αλλάξει χέρια σε τρεις μόλις μετοχές και σήμερα, στην Εθνική, στην Alpha Bank και στη Eurobank.

Υψηλός τζίρος πραγματοποιείται και στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αυξημένες συναλλαγές γίνονται και σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί περίπου 1,5%, έχοντας πιο νωρίς αγγίξει εκ νέου τις 780 μονάδες. Εάν κρατήσουν οι 780 για τον Γ.Δ. και οι 320 για τον FTSE 20, τότε θα μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια ελεγχόμενη και φυσιολογική διόρθωση. Ειδάλλως, θα πρέπει να αναζητήσουμε στηρίξεις λίγο χαμηλότερα και να θέσουμε τα δέοντα όρια κυρίως για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα.

Μέχρι τις 11:30 οι μετοχές των εταιρειών Τιτάν, Βιοχάλκο, Jumbo, Coca Cola 3E κινούνταν ανοδικά με σχετικά υψηλούς τζίρους.

Το ενδιαφέρον είναι πως σε αυτήν τη συνεδρίαση η μετοχή του Τιτάνα αντέδρασε έως τα 15,11 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη φορά αναστροφής που έχει ξεκινήσει από τα ελάχιστα των 9,32 ευρώ στις 4/10/11. Ο Τιτάνας, που θεωρείται και από εμάς σηματωρός-προπομπός της τάσης στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνει σχεδόν απόλυτα την τεχνικότητά του.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με λιγοστές, είναι αλήθεια, συναλλαγές κινούνται ανοδικά Άβαξ, Eurodrip, Νηρέας ενώ περισσότερες συναλλαγές έχουν γίνει σε Σαράντη, ΕΥΑΘ, Επίλεκτο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v