Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νευρικότητα πέριξ των 760 μονάδων

Oριακά θετικά το ΧΑ, ενώ ο FTSE-20 κινείται στα επίπεδα των 300 μονάδων. Υπεραποδίδουν Εθνική, Alpha, ΤΤ. Κέρδη για Μυτιληναίο, ΜΡΒ, Κύπρου. Απώλειες για Eurobank, 3E. Περιορισμένος ο τζίρος. Κέρδη για το ευρώ.

Οριακά θετικά διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στο Χ.Α. μετά και την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.  

Ο Γ.Δ. ενισχύεται οριακά στις 763 μονάδες, ο FTSE-20 προς τις 300, με αιχμή την Εθνική, την Alpha Bank και το Τ.Τ. να εκπλήσσει θετικά με τη βραχυπρόθεσμη υπεραπόδοση.

Η αξία των συναλλαγών δεν ξεπερνά μόλις τα 16 εκατ. ευρώ, στις 14:15, από τα οποία 6,3 εκατ. στην Εθνική και άλλο 1,9 εκατ. στην Alpha Bank.

Ελάχιστος ο τζίρος, εάν δεν απατώμεθα ο χαμηλότερος του έτους γι’ αυτό το διάστημα της ημέρας, καθώς η αγορά και οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες αναζητούν το επόμενο στοίχημα προεξόφλησης.

Εκτίμησή μας παραμένει πως πολλά θα εξαρτηθούν από τις ουσιαστικές σχέσεις του νέου οικονομικού επιτελείου με τον νέο πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τάση παραμένει ανοδική, αν και τα τελευταία 30 - 45 λεπτά έχει αμβλυνθεί για τον DAX και τον CAC.

Το ευρώ, ελαφρώς ενισχυμένο, κυμαίνεται υψηλότερα του 1,3620 δολ.

Στο ταμπλό του Χ.Α., η Εθνική παραμένει σηματωρός όχι μόνο του κλάδου και του FTSE-20, αλλά και ευρύτερα της αγοράς.

Με χρηματιστηριακή αξία που διαμορφώνεται και πάλι πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.

Καθώς η τιμή της ΕΤΕ έχει ενισχυθεί 15,8% την τελευταία εβδομάδα και περίπου 32,5% σε διάστημα μηνός.

Κατά 32,5% ενισχύεται το ίδιο διάστημα, μηνός, η μετοχή της Alpha Bank, κατά 38,04% της Eurobank.

Από τις λοιπές μετοχές του 20άρη, ο Μυτιληναίος ενισχύεται 2,6% στα 3,13 ευρώ, της Βιοχάλκο κατά 1,6% στα 3,10 ευρώ, ενώ την παράσταση, βραχυπρόθεσμα, εξακολουθεί να την κλείνει το Τ.Τ.

Μετά την καταγραφή της ιστορικά ελάχιστης τιμής, στο 0,272 ευρώ, την 1η/11, το Τ.Τ. φτάνει σε απόδοση το 65,5% σε διάστημα μηνός και περίπου 46% σε διάστημα εβδομάδας.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει το μεθοδικό μάζεμα στη μετοχή της ΕΧΑΕ (στα 3,13 ευρώ με 3,30%) και των εταιριών J&P Άβαξ, Σιδενόρ, Intralot, Eurobank Properties.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v