Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "κόκκινο" ΧΑ και ευρωαγορές

Νέος γύρος πίεσης, διόρθωσης από το ευρώ μέχρι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ΧΑ. Προς τις 365 μονάδες διορθώνει ο FTSE-20, απώλειες έως 2,4% για τραπεζικές μετοχές. Οριακά κάτω από τα 3 ευρώ η ΕΤΕ.

Νέος γύρος πιέσεων σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ευρώ και Χ.Α. πιέζει χαμηλότερα βασικούς δείκτες και μετοχές.

Κατά περίπου 1,3% τον Γ.Δ. στις 875, κατά 1,4% τον FTSE-20 στις 364 μονάδες, με πιέσεις σχεδόν σε όλο το εύρος του ταμπλό.

Μέτριος μεν ο τζίρος, καθώς στις 11:30 δεν ξεπερνούσε τα 8,5 εκατ. ευρώ, και με λογικά ποσοστά διόρθωσης για τις περισσότερες μετοχές του 20άρη.

Κάτω από τα 3 ευρώ και πάλι η Εθνική, που μέχρι στιγμής έχει χαμηλό ημέρας στα 2,91 ευρώ, έως το 1,64 ευρώ πιέστηκε η Alpha Bank, έως το 1,18 η Eurobank, με απώλειες Πειραιώς, Τ.Τ.

Από τον κλάδο αντιδρά προς το 1,23 ευρώ η Κύπρου και κρατά σταθερή στο 0,33 ευρώ η ΜΡΒ.

Εκτός από την Κύπρου, οριακά υψηλότερα ενισχύεται η μετοχή της ΜΟΗ στα 6,91 ευρώ, με τον όμιλο να εμφανίζει αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα την περίοδο της παρουσίασής του σε ξένους θεσμικούς.

Ωστόσο, θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο στο τι συμβαίνει την ίδια ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Νέος γύρος επιφυλάξεων, ενστάσεων και δυσοίωνων εκτιμήσεων συντείνει στην πίεση του ευρώ, που πλέον διαμορφώνεται χαμηλότερα της ζώνης του 1,4 δολ.

Χαμηλότερα κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, με απώλειες 1,7% ο DAX στις 5.310, κατά 1,6% ο CAC στις 3.030, κατά 0,8% χαμηλότερα ο FTSE-100, που υποχωρεί οριακά κάτω από τις 5.300 μονάδες.

Έχουμε δηλαδή έναν νέο γύρο συγχρονισμένων πιέσεων και διόρθωσης, που δεν περιορίζεται στο Χ.Α. και συνεχίζει να πλήττει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v