Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ίδιο (πτωτικό) έργο θεατές στη Σοφοκλέους

Καθαρά πτωτική η τάση στο ΧΑ, συναλλακτική απαξίωση και ανοδικά διαλείμματα σε πτωτικό φόντο που δημιουργούν επιπλέον εγκλωβισμούς. Σημαντικές απώλειες για ΟΤΕ, Eurobank, Alpha. Άνοδος για Ελλάκτωρ, 3E.

“Όλα είναι ίδια αν δεν τα αγαπάς, όλα μένουν ίδια άμα δεν τα πας” λέει το γνωστό τραγουδάκι και η Σοφοκλέους εδώ και καιρό το επιβεβαιώνει σχεδόν επί καθημερινής βάσεως.

Καθαρά πτωτική τάση, συναλλακτική απαξίωση, μικρά ανοδικά διαλείμματα σε πτωτικό φόντο που δημιουργούν επιπλέον εγκλωβισμούς και εξουθενώνουν οικονομικά και τους τελευταίους τυχόν εναπομείναντες traders, ενώ ψυχολογία και προσδοκίες έχουν μηδενίσει εδώ και πολύ καιρό.

Πολύ χειρότερα τα πράγματα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ελάχιστες εντολές μπορούν να διαμορφώσουν έως και ακραίες ημερήσιες διακυμάνσεις, ενώ αρκετά συχνά υποχρεωτικές πωλήσεις λόγω προβλημάτων σε margins εντείνουν την ασφυξία στις αποτιμήσεις, χωρίς να “συγκινούν” την πλειονότητα των βασικών μετόχων.

Στις λίγες θετικές εξαιρέσεις, σήμερα, οι Βωβός (δείχνει να επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι μετά το “μάζεμα” στις παρυφές των 0,50 ευρώ μπορεί να δώσει αντίδραση αγνώστου διαρκείας), Ιατρικό (τουλάχιστον εντυπωσιακή η προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών), ενώ συνεχίζουν να επιμένουν ανοδικά και για διαφορετικούς λόγους Ιντρακόμ και Κυριακίδης.

Δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό η Σοφοκλέους αντικατοπτρίζει την ψυχολογία στην πραγματική οικονομία, όπου όλα γίνονται με το ζόρι και με διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα “κουρασμένα παλικάρια” της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπορούν να πείσουν (περί του αντιθέτου) Αγορές και ξένους διαχειριστές, αλλά τα συνεχή “γονατογραφήματα” τα οποία ανακοινώνουν απλά αναιρούν τα αμέσως προηγούμενα και επιτείνουν τον εκνευρισμό και την αβεβαιότητα στην Αγορά (τρανή απόδειξη το “σχέδιο δανεισμού με ενέχυρο τα … ασημικά που γράφει σήμερα ο Χρ. Κίτσιος και το οποίο αν επιβεβαιωθεί ουσιαστικά ακυρώνει το σχέδιο των “γιαλατζί” αποκρατικοποιήσεων που ανακοινώθηκε ελάχιστες μέρες πριν).

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη των απόλυτα απογοητευμένων επαγγελματιών του χώρου, η αβεβαιότητα η οποία εκπέμπει η Κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, επιτείνει την έλλειψη διάθεσης ανάληψης επενδυτικού ρίσκου στο Χ.Α., με τους εγχώριους επενδυτές (όσοι έχουν περισσευούμενη ρευστότητα) να αρνούνται να τοποθετηθούν και τους ξένους διαχειριστές, όποτε δίνουν το παρόν να είναι με την πλευρά των πωλητών.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που υποστηρίζουν ότι οι ανοδικές συνεδριάσεις Πέμπτης και Παρασκευής, ήταν περισσότερο σε κλείσιμο κερδοφόρων πτωτικών θέσεων παρά βραχυπρόθεσμη αλλαγή του χρηματιστηριακού κλίματος.

Το εγχώριο περιβάλλον παραμένει αρνητικό, οι “βαρυσήμαντες” δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής άφησαν επιεικώς αδιάφορους επενδυτές και Αγορά που φαίνεται να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον απολογιστικό έλεγχο της τρόικας ενόψει της επόμενης δόσης του δάνειου. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η τρόικα να απειλήσει με ζήτημα εκταμίευσης προκειμένου να πιέσει την Κυβέρνηση (που δείχνει να έχει πετάξει λευκή πετσέτα) να προχωρήσει σε γρηγορότερες κινήσεις.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα γνωστά κεφάλαια του εξωτερικού αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο κύκλο πίεσης σε μετοχές και spreads.

Τραγελαφικά πράγματα και με την περίπτωση της αξιοποίησης του Ελληνικού, μετά το σημερινό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον του και το οποίο η Κυβέρνηση το διεψεύδει.

“Ανάθεση δεν θα γίνει. Σκεφτόμαστε τη μορφή που θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία”. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, εξερχόμενος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Δηλαδή αφού έχουν προηγηθεί αρκετά ταξίδια στο Κατάρ, τώρα η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις Υπουργός θα σκεφτούν την μορφή που θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία (!)
Όσοι προβλέπουν την Ελληνική χρεοκοπία θα πρέπει να περιμένουν έως το 2012, γράφει το Bloomberg. Σύμφωνα με τον Pavan Wadhwa, αναλυτή της JPMorgan Chase, είναι απίθανο οι χαράσσοντες την πολιτική να ζητήσουν από τους ομολογιούχους να υποστούν “haircut” στους επόμενους 6-12 μήνες, αφού οι Τραπεζικές ζημιές θα μετέδιδαν την κρίση.

Αντίθετα, μάλλον θα προτιμήσουν μέτρα με πιο περιορισμένες επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ομολόγων, άποψη με την οποία συμφωνούν οι αναλυτές της Deutsche Bank και της Rabobank International.

“Καμία από τις επιλογές που έχει μπροστά της η Ελλάδα δεν είναι χωρίς κόστος και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα συνεχίσει να τα φέρνει πέρα δύσκολα. Το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους της είναι άγνωστο και θα μπορούσε να είναι μεγάλο, σε σύγκριση με το κόστος της διάσωσής της”, εξηγεί ο Wadhwa.

Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει σαν φάρσα και θα τελειώσει σαν Ελληνική τραγωδία, δηλώνει στο Bloomberg ο Stuart Thomson, διαχειριστής κεφαλαίων της Ignis Asset Management. “Ενδέχεται να έχουμε μια σειρά από ήπιες επαναδιαπραγματεύσεις χρεών σε πρώτη φάση και αυτό είναι πιθανό να γίνει φέτος. Όμως, τελικά θα γίνει μία συνολική αναδιάρθρωση”.

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, παρά το άνοιγμα της Wall Street με μικρά κέρδη για τον Dow Jones και μικρές απώλειες για Nasdaq και S&P 500.
Σχολιάζοντας την εικόνα των διεθνών Αγορών, το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει:

“Χθες το EUR/USD δοκίμασε να διασπάσει το $1,49 ανεπιτυχώς.
Κίνηση χαμηλότερα και κυρίως διάσπαση του $1,4720 ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή στα επίπεδα του 1,43-1,44.

Τα Aμερικανικά χρηματιστήρια απώλεσαν όλα τα πρωινά κέρδη που προήλθαν από τη ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λαντεν, κυρίως λόγω της αποκόμισης κερδών.
Ο DAX έχει ως σημαντική στήριξη τις 7480 μονάδες όπου θα δοκιμασθεί (σε ενδεχόμενη προσέγγιση) η δυναμική της βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης.

Το ασήμι κινήθηκε βίαια χαμηλότερα χθες με αφορμή την αύξηση του περιθωρίου ασφάλειας για την διαπραγμάτευση των παραγώγων του πολύτιμου μετάλλου.

Περαιτέρω διολίσθηση των τιμών του λόγω και αποκόμισης κερδών ενδέχεται να μας οδηγήσει στην πρώτη σημαντική στήριξη της περιοχής $39 - $39,50”.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας αύξησε τα επιτόκια περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, κατά 0,5 μονάδες, στο 7,25% από 6,75%, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση, της τάξης των 25 μονάδων βάσης.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και παρά το γεγονός ότι ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η εικόνα συνεχίζει να δείχνει απογοητευτική.

Απογοήτευση και από τον τίτλο της Εθνικής, που μετά την πρόσκαιρη ανοδική αντίδραση, σήμερα επέστρεψε εύκολα χαμηλότερα από το ουσιώδες επίπεδο των 5,20 ευρώ και αν συνεχίσει να κινείται “νότια” δεν αποκλείεται να επανατεστάρει την στήριξη στα 5,05 ευρώ.

Με αξιοπρόσεκτες απώλειες Alpha Bank και Eurobank που αν συνεχίσουν να πιέζονται, οι επόμενες στηρίξεις οριοθετούνται στα 3,50 και 3,30 ευρώ αντίστοιχα.

Υπό πίεση κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης και ο τίτλος του ΟΤΕ που μάλιστα έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας. Αν οι πωλητές συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια ενεργητικότητα, δεν αποκλείεται ο τίτλος να κινηθεί προς την στήριξη των 7,38 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς είναι “επί θύραις” οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2011.

Μόλις δύο οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη, και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (+0,05%) και Ελλάκτωρ (+2,86%), ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Αγροτική, MPB, MIG.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Eurobank, του 2% για Alpha Bank και του 1% για Εθνική, Πειραιώς και Motor Oil. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 32 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 1436,16 (12.12) και χαμηλό τις 1404,36 μονάδες (16.49) για να κλείσει τελικά στις 1412,84 μονάδες με απώλειες 1,14%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 72 εκατ. από τα οποία τα 6,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο η τελική εικόνα, με 70 ανοδικές μετοχές έναντι 75 πτωτικών και 23 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 4 έως 19,3%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Το οικονομικό επιτελείο έχει χάσει την αξιοπιστία του στις Αγορές, τονίζει με έμφαση ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η πτωτική πορεία του Χ.Α. άρχισε αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου και ακόμη συνεχίζεται. Οι συναλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και το ενδιαφέρον των επενδυτών στο ελάχιστο.

Με αυτά τα δεδομένα, η στήριξη της Αγοράς υποχώρησε προς τις 1400 μονάδες και η πρώτη προς τα πάνω αντίσταση διαμορφώνεται στις 1560 μονάδες. Οι Ελληνικές Αγορές (μετοχών και ομολόγων) φαίνεται να έχουν διαγραφεί, πλέον, από τους σχεδιασμούς των διεθνών επενδυτών. Πολλές μετοχές διαπραγματεύονται, πλέον, κάτω ή γύρω από την ονομαστική τους αξία, χωρίς να θεωρείται ότι αποτελούν ευκαιρία αγορών.

Τα δε Ελληνικά (Κρατικά) ομόλογα ενσωματώνουν spreads που βρίσκονται σε επίπεδα που ιστορικά δεν έχουν καταγραφεί ποτέ και σε πλήρη αναντιστοιχία με το βαθμό αξιολόγησης του Ελληνικού χρέους ΒΒ- ή έστω Β1, χωρίς επίσης να προκαλούν κανένα ενδιαφέρον.

Αιτία του κακού είναι, μεταξύ άλλων, οι συνεχιζόμενες διαψεύσεις των οικονομικών προβλέψεων των Κυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η αξιοπιστία τόσο των προβλέψεων όσο και αυτών που τις κάνουν.

Για το διάστημα, λοιπόν, που οι κάθε είδους σχολιαστές, αναλυτές, σύμβουλοι και άλλοι σχολιάζουν και δημοσιεύουν άρθρα υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους σε χρόνο άμεσο ή μεταγενέστερο χωρίς να διαφαίνεται κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα, οι επενδυτές προτιμάνε …… να πάνε αλλού.

Στις 15 Μαΐου κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012 – 2015 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που έχουν ως στόχο το μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος, του βασικού κατά πολλούς άμεσου προβλήματος της Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια ζημία του Ελληνικού Δημοσίου είναι 25 δισ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται περίπου 12,5 δισ από τόκους. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει, δηλαδή ποιες θα είναι οι εξελίξεις αν δεν ψηφιστούν από τη Βουλή αυτά τα δύο προγράμματα;

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρονιάς των επιχειρηματικών ομίλων σε Ευρώπη και Αμερική που δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αυτό έδωσε ώθηση στις τιμές των μετοχών, με αποτέλεσμα οι δείκτες των Χρηματιστηρίων να καταγράψουν νέα υψηλά τριετίας. Έτσι οι επενδυτές αψηφώντας –τουλάχιστον προς το παρόν- τους κινδύνους των πληθωριστικών πιέσεων, την συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων, των πρώτων υλών και των τροφίμων συνεχίζουν να αγοράζουν μετοχές.

Στασιμότητα παρατηρείται στις τιμές των ομολόγων, καθώς τα κεφάλαια μετακινούνται στις μετοχές. Λόγω γενίκευσης των πληθωριστικών πιέσεων οι τιμές των παλαιών εκδόσεων θα υποχωρούν, ώστε οι αποδόσεις να συμβαδίζουν με τα νέα επιτόκια.

Τα πολύτιμα μέταλλα θα συνεχίσουν να καταρρίπτουν τα υψηλά όλων των εποχών, τάση που οφείλεται στην ανησυχία για την αξία του Αμερικανικού δολαρίου, εκτιμά ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust.

“H σταθεροποίηση στην περιοχή των 1400 μονάδων με σχετικά χαμηλό τζίρο δεν μεταβάλλει την άποψη μας για συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης καθώς η προσφορά έδειξε να είναι ελεγχόμενη και πάντως όχι τέτοια ώστε να δημιουργεί πίεση ικανή να οδηγήσει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα” υποστηρίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

“Παραμένουμε διαχειριστικά σε φάση τοποθετήσεων με έμφαση στους τίτλους των Eurobank, ΟΠΑΠ, Eθνική Τράπεζα, Motor Οil, Ταχ. Ταμιευτήριο, Jumbo και ΟΤΕ ενώ σε ότι αφορά το πιθανό ανοδικό εύρος κίνησης η περιοχή των 1.450 μονάδων ενδεχομένως να αποτελεί το άνω όριο όπου η προσφορά θα χρειαστεί υψηλότερη συναλλακτική ισχύ για να απορροφηθεί”.

“Και χθες συνεχίστηκε η διακριτική μείωση ανοικτών θέσεων σε μετοχές με δυσανάλογα υψηλό όγκο στα συμβόλαια του δείκτη FTSE-20 ένδειξη επερχόμενης αύξησης της μεταβλητότητας κατά τις προσεχείς ημέρες.

Η εκτίμηση μας αφορά την θετική πλευρά της τάσης καθώς ακόμα διατηρούνται ανέπαφα τα αρχικά σήματα εισόδου τα οποία δόθηκαν μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής” εκτιμά ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που διατήρησε σε ικανοποιητικά επίπεδα τις συναλλαγές.

Τα συμβόλαια του 20αρη με σαφώς χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε υποτίμηση 1,10% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10235, τιμή εκκαθάρισης 625,69) κινήθηκαν μεταξύ 621,5 και 646,75 μονάδων.

Σημαντικές πωλήσεις στο πρώτο μισό της συνεδρίασης από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 διατηρήθηκε στο 44%, με τον όγκο συναλλαγών να εμφανίζεται ελαφρά αυξημένος στα 2.150 δικαιώματα (1.285 δικαιώματα αγοράς και 865 δικαιώματα πώλησης).

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (50000 Alpha Bank, 40000 Eurobank, 8000 Πειραιώς, 13000 Ελλάκτωρ, 10000 ΟΠΑΠ, 50000 MPB, 10000 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4246), Alpha Bank (1173), Πειραιώς (738), Eurobank (1417), ΟΤΕ (2922), ΔΕΗ (156), ΟΠΑΠ (375), Ταχ. Ταμιευτήριο (263), Κύπρου (734), MIG (266), Ιντρακόμ (124), Μυτιληναίος (666), MPB (111).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 3/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (15000 τεμ.), ΔΕΗ (30000 τεμ.), Jumbo (81465 τεμ.).
Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (130000 τεμ.), Εθνική (72000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10416984 τεμ.), Eurobank (14731603 τεμ.), Εθνική (14259735 τεμ.), Πειραιώς (10651675 τεμ.), Κύπρου (4717208 τεμ.), MIG (7181254 τεμ.), Αγροτική (4653520 τεμ.), MPB (4544182 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 03/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. ISIN: GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης:

1.844.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,33%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 28/04/2011: 0,01%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 29/04/2011: 0,02%.
Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 03/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. ISIN:

GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.225.918 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,23%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 28/04/2011: 0,05%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 29/04/2011: 0,02%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: EFG Eurobank Ergasias ΑΕ. ISIN: GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.744.394 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,32%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 02/05/2011: 0,01%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.067.918 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,20%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 02/05/2011: 0,03%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 03/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (100.241) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 28 Απριλίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 03/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (92.684) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,12%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 02 Μαϊου 2011.


Υ.Γ. Στη παγκόσμια ημέρα γέλιου διάλεξε να πέσει η αυλαία για τον καλό μας άνθρωπο Θ.Β. Τον ηθοποιό που τίμησε εκτός από την τέχνη του, την αξιοπρέπεια, τη σεμνότητα και τη σιωπή.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v