Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... φορολογική ατζέντα η Σοφοκλέους

Ημέρα φορολογικού ενδιαφέροντος, καθώς από το περιεχόμενο του πακέτου μπορεί να επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη τάση. Κλειδί οι πρώτες αντιστάσεις για ΓΔ και FTSE 20 και ζητούμενη η συντήρηση της αντίδρασης των τραπεζών…

Την τελευταία ευκαιρία της να δείξει ότι μπορεί να περιορίσει την φοροδιαφυγή, έχει σήμερα η κυβέρνηση, λίγο πριν καταφτάσει στην Αθήνα η τρόικα για τον σημαντικότερο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής. Από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 7 δισ. ευρώ στην επόμενη τετραετία και η τρόικα εγείρει πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Αυτά διαβάζουμε σε σχετικό θέμα του euro2day και εάν δεν ήταν εξαιρετικά δυσχερής, δύσκολη και κοινωνικά ανάλγητη η περίοδος θα λέγαμε, πως…μέρα που είναι σήμερα (παγκόσμια ημέρα γέλιου) ας το διασκεδάσουμε λιγουλάκι.

Από την άλλη διαβάζουμε τις εξελίξεις στα "ενεργειακά" και την παρέμβαση του δάσκαλου Μιχάλη "τρεις λαλούν και δυό χορεύουν" και η θλίψη γίνεται μεγαλύτερη.

Εν πάσει περιπτώσει σε αυτή την συγκυρία το….Χρηματιστήριο έδειξε κάποια σημάδια ζωής με τον Γενικό Δείκτη στις 1.434, τον FTSE 20 στις 649 μονάδες, τις τράπεζες να αντιδρούν από τα χαμηλά 14ετίας. Επίσης την Eurobank να επιβεβαιώνει το τεχνικό πλεονέκτημα της (κυρίως έναντι της ΕΤΕ και λιγότερο της Alpha Bank), η Εθνική αντιδρά έως τα 5,24 με την αποτίμηση της να επανέρχεται υψηλότερα των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ και η Πειραιώς απεγκλωβίζεται από τα ιστορικά χαμηλά της.

Για να έχει τύχη-κατ΄αρχήν- η βραχυπρόθεσμη αντίδραση θα πρέπει να προσεγγισθούν/επαληθευθούν οι πρώτες αντιστάσεις (όπως δίνονται από τους επαγγελματίες της αγοράς) να πιάσει τις 650-660 ο 20άρης ώστε να αλλάξει τουλάχιστον η βραχυπρόθεσμη φορά.

Θα φανεί βέβαια και από τις κινήσεις των παικτών σε παράγωγα/δανεισμό τίτλων- ανοιχτές πωλήσεις αφού μετά το "γύρισμα" της προηγούμενης Τετάρτης αρκετοί έχουν ανοίξει συμβόλαια "αγοράς" υψηλότερα.

Το αν θα αποβούν ισχυρές ή όχι οι αντιστάσεις θα εξαρτηθεί και από το περιεχόμενο των μέτρων, που θα ανακοινωθούν αλλά και από την έκταση των κινήσεων που επιχειρούνται στο παρασκήνιο του τραπεζικού (και όχι μόνο) κλάδου. Έναν καταλύτη είτε από τις Βρυξέλλες είτε από το εσωτερικό θα το χρειαζότανε η αγορά, για να δούμε…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v