Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες έσωσαν τα προσχήματα

Στο μηδέν το "κοντέρ" των προσδοκιών, στο μηδέν η μεταβολή του ΓΔ, πολύ κοντά στο μηδέν και ο τζίρος, εάν αφαιρεθούν τα "πακέτα". Ανοδική κίνηση για Eurobank, Alpha Bank, αρνητικό κλείσιμο για ΕΤΕ.

Ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα και υπό το “άγρυπνο βλέμμα” των εν δυνάμει πωλητών, προκειμένου η Σοφοκλέους να μην δώσει την εντύπωση Αγοράς απόλυτα παραδομένης, τελικά δεν ευδοκίμησε.

Στο μηδέν το “κοντέρ” των προσδοκιών, στο μηδέν η μεταβολή του Γενικού Δείκτη, πολύ κοντά στο μηδέν και ο ημερήσιος τζίρος, καθώς αν από τα συνολικά 92,3 εκατ. αφαιρεθούν τα 25,6 που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω του “πακέτου” στην Πειραιώς
(Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσω του Χ.Α., με τη μορφή “πακέτου” 23.574.826 τίτλων στην τιμή του 1,05 ευρώ ανά μετοχή, μεταβιβάστηκε το 2,06% της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το Τσέχικο fund PPF και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική ανακοίνωση, αν με τη σημερινή αγορά μετοχών το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας πέρασε το 5%).

Στην επιχείρηση να κρατηθούν τα τελευταία προσχήματα, σημαντικές βοήθειες έδωσαν ΔΕΗ και Eurobank, με την επιχορήγηση των Alpha Bank, Motor Oil και Εθνικής, αν και η τελευταία υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 5,21 ευρώ (+3,17%).

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας, με αρνητικό πρόσημο και μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ, καθοδική διάσπαση του οποίου θα φέρει και το επόμενο κύμα επιθατικών πωλήσεων.

Από την άλλη το γεγονός ότι αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι όπως οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca-Cola και σε δεύτερη φάση οι Βιοχάλκο και Ταχ. Ταμιευτήριο, κινήθηκαν κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο, ουσιαστικά “ακύρωσε” σημαντικό μέρος της προσπάθειας να πειστούν (έστω και οι τελευταίοι) ότι κάπου εδώ το Ελληνικό Χρηματιστήριο βρίσκει κάποιες ισορροπίες.

Απόλυτα δύσπιστες και οι ελάχιστες “δυνάμεις” που δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με τις λίγες θετικές εξαιρέσεις να είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα “ανοιχτών” εντολών αγοράς και μάλιστα χαμηλού κόστους.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη επαγγελματιών του χώρου, μόνο ρηξικέλευθες Κυβερνητικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν την τάση τόσο στο Χ.Α. όσο και στην Αγορά ομολόγων.

Αντ΄ αυτού όλο και περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές “οσμίζονται” εκλογές, καθώς σύμφωνα με αυτή την σχολή σκέψης η Κυβέρνηση έχει πετάξει “λευκή πετσέτα”.

Η αναβολή για την Δευτέρα της παρουσίασης του σχεδίου αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής που είχε από καιρό προγραμματιστεί για σήμερα (σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες – εκτιμήσεις) αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της “άπνοιας” που παρατηρείται στο Κυβερνητικό έργο.

“Θολό” παραμένει το τοπίο για τα αυθαίρετα, ακόμα η Αγορά περιμένει την ανάδειξη των συμβούλων στο μέτωπο των “αποκρατικοποιήσεων” – μετοχοποιήσεων, χαμηλή η “ορατότητα” στα σχέδια αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και βέβαια εκκρεμεί η εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν φέτος και τα επόμενα χρόνια, που θεωρητικά θα ανακοινωθούν στις 15 Μαϊου.

Μετά από όλα αυτά συνεχίζουν να φταίνε οι “κινδυνολόγοι”, οι “συνωμοτούντες” οίκοι αξιολόγησης και οι “κερδοσκόποι” στην Αγορά των CDS (!)

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στην απαξίωση που έχει περιέλθει, αρκετοί συγκρίνουν την τρέχουσα εικόνα της Σοφοκλέους με αυτή του 2003, όταν η εγχώρια Αγορά ερχόταν από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης και από το “ξεφούσκωμα” της “φούσκας” του 1999 και ελπίζουν ότι και τώρα η Αγορά μπορεί να δώσει σημαντική ανοδική αντίδραση.

Όμως από τότε μέχρι τώρα υπάρχουν σημαντικότατες διαφορές. Π.χ. η βραχυπρόθεσμη πίστωση τώρα είναι Τ+3 ενώ τότε ήταν Τ+30.

Τότε οι Τράπεζες έδιναν τα περίφημα μετοχοδάνεια, ενώ τώρα τα δάνεια παντός τύπου έχουν εξελιχθεί σε σπάνιο είδος.

Επίσης, μπορεί και τότε στο Χ.Α. να χάθηκαν πάρα πολλά λεφτά, όμως η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου είχε τις δουλειές της και ήλπιζε ότι κάποια στιγμή θα δημιουργήσει ένα “κομπόδεμα” και θα επαναδιεκδικήσει τα χαμένα στην Σοφοκλέους.

Σήμερα η ανεργία καλπάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρουν τι φέρνει το αύριο και κανείς από όσους έχουν ρευστότητα, στην παρούσα φάση, δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει ρευστό στην Αγορά, ακόμα και οι περισσότεροι από τους βασικούς μετόχους εισηγμένων.

Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και συντηρούνται όλα τα σενάρια για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους.

Σε αυτό το αρνητικό εγχώριο κλίμα, αρκετοί οικονομολόγοι έχουν να προτείνουν κάποιες λύσεις, όπως η δραστική μείωση του Φ.Π.Α. και των συντελεστών φορολόγησης των Επιχειρήσεων και η αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής που θα αναιρέσει την αμοιβαία “εχθρότητα” πολιτών και Κράτους.

Αυτά τα πρώτα μέτρα πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς δείχνει απειλητική η νέα πιθανολογούμενη αύξηση των Ευρωπαϊκών επιτοκίων, που θα επιτείνει την κρίση του Δημόσιου χρέους, τα προβλήματα του Τραπεζικού συστήματος και την ύφεση. Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει αρνητικά τις εξαγωγές των πλεονασματικών Χωρών τόσο εντός, όσο και εκτός της Ευρωζώνης.

Από την άλλη οι αρνητικές εκτιμήσεις καλά κρατούν. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, o κ. Kit Juckes, επικεφαλής ανάλυσης για την Αγορά συναλλάγματος της Societe Generale, υποστηρίζει πως για να βελτιωθεί το κλίμα στην Αγορά ομολόγων για την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές λύσεις, όπως ένα δεύτερο πακέτο στήριξης. Οι Αγορές αυτήν τη στιγμή δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, δηλώνει και συμπληρώνει: “Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση έπρεπε να δανειστεί χρήματα για δύο, τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια από ιδιώτες, σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να παλέψει πολύ για να τα καταφέρει”.

Αντίθετα δεν θεωρούν αναγκαίο το ενδεχόμενο Ελληνικής αναδιάρθρωσης - χρεοκοπίας οι οίκοι S&P και Fitch.

“Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι σκέψεις αναπόφευκτα στρέφονται στην Ελλάδα. Τα νησιά της! Ο ήλιος της! Η χρεοκοπία της! Η διαμάχη για το κατά πόσον η Αθήνα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση χρέους -και για το πότε- κερδίζει έδαφος. Και έτσι πρέπει να είναι. Οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η Χώρα είναι αξιόχρεος ή ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τους δανειστές έσχατης ανάγκης της Ελλάδας”.

”Η Ελλάδα θα έχει συντελεστή χρέους προς το ΑΕΠ 170% μέχρι το 2013, όταν θα λήξει το πρόγραμμα διάσωσης, από 135% περίπου τώρα”, σύμφωνα με την Capital Economics.
Η Deutsche Bank πιστεύει ότι, ακόμη κι αν συνέχιζε να δανείζεται με επιτόκια Ε.Ε. - ΔΝΤ, η Ελλάδα θα είχε ένα ετήσιο κόστος επιτοκίου της τάξης του 9% επί του ΑΕΠ, σε σύγκριση με μέσο όρο 3,4% για τις Xώρες της Eυρωζώνης τα τελευταία 30 χρόνια. Οι τόκοι θα έτρωγαν το 27% των φορολογικών εσόδων κάθε χρόνο, σε σχέση με τον μέσο όρο της Eυρωζώνης στο 9,5%.

Όσον αφορά τις διεθνείς Αγορές, με ικανοποιητικά κέρδη κινούνται τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, διστακτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αγορές κινούνται από χθες το βράδυ στους ρυθμούς της FED… δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων το 2011 και πλέον απομακρύνεται και η πιθανότητα η Κεντρική Τράπεζα να κινηθεί πριν από το 2ο τρίμηνο του 2012.

Νέα υψηλά για μετοχές, ευρώ, στερλίνα, χρυσό – οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ (10ετία) βρίσκεται στο 3,35% - στόχος το 3,25%, εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, που επισημαίνει ότι το πετρέλαιο βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο αντίστασης ($113). Διάσπασή του δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ξαναδούμε τα επίπεδα των $120-121.

Το EUR/USD συνεχίζει την ανοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα μέσα Ιανουαρίου. Πολύ ισχυρή αντίσταση το $1,49 – ακόμα καμία τεχνική ένδειξη για αντιστροφή της τάσης.

Ο DAX βρίσκεται στα υψηλά του Φεβρουαρίου, περαιτέρω ενίσχυση ανοίγει τον δρόμο για τις 7830 μονάδες.

Συνέχιση της ανοδικής πορείας των Χρηματιστηριακών Αγορών, ακόμα και μετά τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, προέβλεψε ο κ. Mark Mobius, κάνοντας λόγο για ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ και για σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες Αγορές. και συμπλήρωσε: "Θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στην πορεία, αλλά θα είναι προσωρινές”.

Παρά ταύτα τα σημερινά μακροοικονομικά μηνύματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Το ΑΕΠ της Αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε αρκετά λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Υπουργείου Οικονομικών της Χώρας. Η Αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε 1,8%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το Αμερικανικό ΑΕΠ θα εμφανίσει άνοδο 2%. Στο προηγούμενο τρίμηνο, η Αμερικανική οικονομία είχε διευρυνθεί 3,1%.

Από την άλλη, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε αναπάντεχα την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική Αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 429.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα διαμορφωθεί στις 395.000. Στο προηγούμενο διάστημα, είχαν κατατεθεί 403.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, στο ταμπλό των blue chips οριακά περισσότεροι οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο, όπου τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Coca-Cola (-2,39%), MPB (-2,47%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 1% για Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Ταχ. Ταμιευτήριο, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τιτάν, Εθνική, Κύπρου και αμετάβλητοι οι Αγροτική και MIG.

Αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων για ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, των δύο για την Motor Oil και μικρότερα κέρδη για Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο, Πειραιώς και Jumbo.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 19 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 1393,56 (11.06) και υψηλό τις 1412,09 μονάδες (11.50) και έκλεισε τελικά στις 1401,16 μονάδες με οριακότατα κέρδη 0,08%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 92,5 εκατ. από τα οποία τα 25,6 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα, καθώς μπορεί η τελική εικόνα να δείχνει ισοβαρής με 73 ανοδικές μετοχές έναντι 74 πτωτικών, όμως ενώ 17 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 4 έως 20%, άλλοι 34 έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 19,23%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συνεχίζουν να προβληματίζουν τα κίνητρα των πωλητών, καθώς δεν “υποστηρίζονται” από κάποιο γεγονός, ενώ η πορεία της Ελληνικής Αγοράς παρουσιάζει πλέον έντονες αποκλίσεις από την θετική εικόνα των ξένων Χρηματιστηρίων, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Τα ιστορικά υψηλά που καταγράφονται στα spreads των ομολόγων αποτελούν μεν μια καλή δικαιολογία φόβου της Αγοράς απέναντι σε κάποιο κοντινό ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Την ίδια στιγμή ένα τέτοιο σενάριο διαψεύδεται κατηγορηματικά από επίσημες και αρμόδιες πηγές δημιουργώντας αντικρουόμενες εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή οι Τραπεζικές αποτιμήσεις βρίσκονται πλέον σε νέα χαμηλά πολλών ετών και οι οποίες δέχονται και το μεγαλύτερο μέρος της πίεσης.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται για μια ακόμα φορά φέτος σε ένα σημείο τοπικής υποτιμητικής υπερβολής.

Ο βαθμός αυτής της υπερβολής εκτιμάται ότι αποτελεί ευκαιρία αγορών σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Πέρα από τα τεχνικά δεδομένα, τα θεμελιώδη των Τραπεζών έχουν ήδη υποστεί ένα αρκετά εκτεταμένο “κούρεμα” το οποίο ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό –ίσως και παραπάνω από το εκτιμώμενο σε κάποιες περιπτώσεις- τις ακραίες εκτιμήσεις της Αγοράς για μια αναδιάρθρωση του Κρατικού χρέους.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, ίσως πρέπει να αρχίσουν να εξετάζονται κάποιες κινήσεις, όπως:

Το κλείσιμο όλων των πωλησιακών θέσεων και το hedging του χαρτοφυλακίου
Την ενίσχυση ή την δημιουργία θέσεων σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, Εθνική Τράπεζα, Ταχ. Ταμιευτήριο, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Την αύξηση της έκθεσής μας έως και 100% εφόσον η Αγορά “δει” την περιοχή των προηγούμενων χαμηλών (1.350 μονάδες).

Περισσότερο επιτακτική από ποτέ, δείχνει η ανάγκη η Κυβέρνηση να εκφραστεί μα αποφασιστικότητα δράσης, σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα στα οποία η Χώρα κρίνεται από τις Αγορές, τονίζει με έμφαση ο Δημήτρης Τζάνας.

Δημοσιονομικό πρόβλημα, απαίτηση για λιγότερο και λειτουργικότερο Κράτος, συγκεκριμενοποίηση πραγματικών αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεις – διορθωτικές αλλαγές, πρέπει να βρεθούν στις πρώτες θέσεις της Κυβερνητικής ατζέντας.

Σε περίπτωση που παραμείνουν οι ατολμίες και οι γνωστές Κυβερνητικές παλινωδίες, θα ενισχυθούν περαιτέρω τα σύννεφα ανησυχιών στο Χ.Α., με αποτέλεσμα οι αποτιμήσεις να πιεστούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η ήδη ιστορικά χαμηλή επίδοση του δείκτη κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. / ΑΕΠ που βρίσκεται στο 23,2%, θα σημειώσει περαιτέρω επιδείνωση, εκτιμά ο σύμβουλος επενδύσεων της Proton Bank.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που ευνόησε την αύξηση των συναλλαγών.
Τα συμβόλαια του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μείωσαν τις υποτιμήσεις στο 0,25% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9207, τιμή εκκαθάρισης 622,77) κινήθηκαν μεταξύ 617 και 631,25 μονάδων.

Μικτές και λίγες οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 σκαρφάλωσε στο 46%, με τον όγκο συναλλαγών να μένει χαμηλά, στα 1191 δικαιώματα (1072 δικαιώματα αγοράς και 119 δικαιώματα πώλησης).

Μειώθηκε σημαντικά ο δανεισμός τίτλων (15000 Κύπρου, 60000 MPB, 40000 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4790), Alpha Bank (1962), Πειραιώς (3353), Eurobank (1513), ΟΤΕ (641), ΔΕΗ (486), Αγροτική (174), Motor Oil (158), ΟΠΑΠ (180), Ταχ. Ταμιευτήριο (428), ΕΧΑΕ (116).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 28/4 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (37502 τεμ.), Alpha Bank (69077 τεμ.), Πειραιώς (213372 τεμ.), Κύπρου (10500 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (30000 τεμ.), Eurobank (26898 τεμ.), MPB (60000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (127550 τεμ.), Alpha Bank (287282 τεμ.), Eurobank (85000 τεμ.), Coca-Cola (11444 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10220127 τεμ.), Eurobank (13905903 τεμ.), Εθνική (13105635 τεμ.), Πειραιώς (8662675 τεμ.), Κύπρου (4721908 τεμ.), MIG (7181254 τεμ.), Αγροτική (4645020 τεμ.), MPB (4484182 τεμ.).
Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED
γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (107.991) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,14%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 27 Απριλίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: EFG Eurobank Ergasias ΑΕ. ISIN: GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.999.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,36%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 27/04/2011: 0,04%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. ISIN: GRS014013007. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.129.950 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,10%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 27/04/2011: 0,01%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.625.200 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,30%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 27/04/2011: 0,08%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 28/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ AE. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 700.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,07%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 27/04/2011: 0,04%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 27/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: EFG Eurobank Ergasias ΑΕ. ISIN: GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 2.224.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,40%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 26/04/2011: 0,01%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 27/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. ISIN: GRS014013007. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.255.500 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,11%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 26/04/2011: 0,01%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 27/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 2.028.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,38%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 26/04/2011: 0,01%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 27/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ AE. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.053.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,11%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 26/04/2011: 0,01%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v