Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παγωμένο» και επιφυλακτικό το ΧΑ

Ακόμη μία συνεδρίαση μετριότατου τζίρου, όπου επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις για ΓΔ και FTSE-20. Επιφυλακτική η αγορά, με τους πωλητές να έχουν ελαφρό προβάδισμα και σήμερα σε αρκετές τράπεζες. Πτώση για ΕΤΕ, Κέρδη για Κύπρου.

Νευρική και με ισχνό τζίρο εξελίσσεται μέχρι τώρα η συνεδρίαση. Με τους βραχυπρόθεσμους παίχτες σε στάση αναμονής και με την καταγραφή – μέχρι τώρα – ορισμένων αξιοσημείωτων τεχνικών λεπτομερειών.

Ο Γ.Δ. υποχώρησε έως τα χαμηλά των 1.417,9 για να αντιδράσει στη συνέχεια στις 1.427,2 μονάδες, δημιουργώντας έναν σχηματισμό V.

Ανάλογος σχηματισμός διαμορφώθηκε και για τον FTSE-20 με χαμηλό στις 639,9 και διπλή κορυφή προς τις 645,2 μονάδες.

Όμως, η αξία των συναλλαγών, λιγότερες από 7 εκατ. ευρώ στις 11:15, είναι ενδεικτικές του κλίματος και της διάθεσης που επικρατούν στην επενδυτική κοινότητα.

«Παγωμένη» και επιφυλακτική καθώς τα νέα που διαδέχονται το ένα το άλλο δεν είναι και τα πιο παρήγορα.

Στις τράπεζες οι πωλητές επιμένουν, τουλάχιστον στα πρώτα 45-50 λεπτά με την Εθνική Τράπεζα να έχει υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 5,13 ευρώ, την Alpha Bank έως τα 3,82, τη Eurobank στα 3,68, την Τράπεζα Πειραιώς έως τα 1,08 ευρώ.

Στα 0,44 ευρώ παραμένει σταθερή η Αγροτική Τράπεζα, στα 0,80 η ΜΡΒ, ενώ αντιδρούν στα 2,83 το ΤΤ και προς τα 2,46 η Τραπεζα Κυπρου.

Από τις υπόλοιπες, μη τραπεζικές, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ-ΔΕΗ υποχωρούν έως 0,8% με τη μετοχή του ΟΤΕ να υποχωρεί και πάλι κάτω από τα 8 ευρώ.

Στα 5,36 αντιδρά ήπια ο Μυτιληναίος, στα 8,99 η ΜΟΗ, στα 5,61 η Jumbo.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό και περιορίζεται σε μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ-Τέρνα, Υγεία και ΕΧΑΕ.

Περίπου την ίδια ώρα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνονται μικρές απώλειες, με τον Dax στη Φραγκφούρτη να υποχωρεί οριακά κάτω από τις 7.500 μονάδες.

Λίγο χαμηλότερα αλλά πάντα στην περιοχή των 1,48 δολ. το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v