Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλαρώνει η Μέρκελ, ανασαίνει το ΧΑ

Χαλαρώνει η Μέρκελ, κινδυνεύει ο Dax να χάσει τις 7.000 μονάδες και το ΧΑ παίρνει «ανάσες» με τον 20άρη να αντιδρά έως και 2% στις 727 μονάδες. Η υπεραπόδοση για Εθνική, MIG, ΑΤΕ, ΤΤ, Eurobank, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ.

Την πρόθεσή της να «χαλαρώσει» εκφράζει η Αγκελα Μέρκελ και ο μεν Dax κινδυνεύει να χάσει τις 7.000 μονάδες σε αντίθεση με το ΧΑ που αντιδρά ανοδικά.

Έως τις 1.576,2 μονάδες αντέδρασε αρχικά ο Γ.Δ. και έως τις 731,05 ο FTSE-20, με αιχμή τις τράπεζες, οδηγό την Εθνική και παραστάτες τις λοιπές μη τραπεζικές δυνάμεις.

Πράγματι, όπως σημειώνεται αναλυτικά τις τελευταίες ημέρες στη σχετική θεματολογία του euro2day.gr, ενδεχόμενη «χαλάρωση» της γερμανικής πλευράς οδηγεί σε ένταση στο εσωτερικό του «γερμανικού μετώπου» και περισσότερες ανάσες σε Ελλάδα και υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Ορισμένα ενδιαφέροντα, κατά την εκτίμησή μας, στοιχεία αναφέρονται και σήμερα στον Εκηβόλο.

Το ενδεχόμενο καθοδικής διάσπασης των 7.000 μονάδων για τον Dax είναι πλέον… ορθάνοιχτο.

Και όπως σημειώνει εδώ και καιρό η ομάδα ανάλυση της EZM Μarket, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πιέσει βραχυπρόθεσμα το γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη προς τις 6.800-6.700 μονάδες.

Μία κίνηση, που στην τελική ης φάση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το ΧΑ, που προς ώρας παίρνει ανάσες τόσο μετά τις έντονες αμερικανικές πιέσεις όσο και λόγω των αντιπαρατιθέμενων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Όλα αυτά είναι χρήσιμα και για όσους παρακολουθούν βραχυπρόθεσμα την αγορά, καθώς σε ικανό βαθμό δικαιολογούν την αποκλίνουσα πορεία του Dax και του Γ.Δ.

Στο όριο του Τ+3 η Εθνική αντιδρά σήμερα από τα 6,28 ευρώ, έως τα 6,57 με πρώτο στόχο – αντίσταση τα 6,80 ευρώ.

Ενδεχόμενη επιβεβαίωση της τεχνικότητας θα μπορούσε να ωθήσει άμεσα την Εθνική προς τα 7,2-7,4 ευρώ.

Στην ίδια λογική παρακολουθούνται η Alpha Bank που επιχειρείται να επαναπροσεγγίσει τα 4,95-5,0 ευρώ, η Eurobank που περνά τα 4,6 ευρώ, αλλά και αρκετές από τον 20άρη.

Έως 4,6% ενισχύεται το ΤΤ προς τα 3,41 ευρώ, έως 4,5% η MIG στα 0,80 ευρώ, έως 4,1% η Αγροτική στα 0,78 ευρώ.

Υψηλότερες τιμές διαμορφώνονται και για τις υπόλοιπες του 20άρη, καθώς λίγο πριν τις 11:25 όλες τους αντιδρούσαν ανοδικά.

Υψηλότερα αντιδρούσαν και αρκετές μετοχές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση και τον SC.

Υπεραπόδοση για Γενική, ΕΧΑΕ, FORTHnet, Υγεία, αντίδραση προς τα 0,33 ευρώ μετά την τελευταία σημαντική διόρθωση για την Alapis, και κίνηση της Μέτκα στα 9,92 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης, ξεχώριζαν Κυριακούλης, Intrakat, Proton Bank, Βιομηχανία Ζάχαρης, Centric, Lavipharm, ΔΙΑΣ και αρκετές ακόμη από το ευρύτερο… ταμπλό.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v