Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις συσσώρευσης στο ΧΑ

Στάση αναμονής τηρείται στο ΧΑ με τον Γ.Δ. πέριξ των 1.535, τον FTSE-20 πάνω από τις 705 και την Εθνική σταθερά υψηλότερα των 6,05 ευρώ. Μεγαλύτερες οι απώλειες σε πολλές ευρωαγορές, χαμηλότερα και το ευρώ.

Σε στάση αναμονής παραμένει το ΧΑ, εν όψει της αυριανής Συνόδου.

Με τον Γ.Δ. οριακά χαμηλότερα στις 1.538,8, τον FTSE-20 να διορθώνει 0,23% προς τις 707,5 μονάδες, σε μία συγκυρία που οι απώλειες σε αρκετές ευρωαγορές είναι μεγαλύτερες.

Για παράδειγμα πριν από λίγο, ο Dax υποχωρούσε 0,9% προς τις 7.070 μονάδες.

Όμως, στο ΧΑ… κινούνται ελάχιστα πράγματα, κάτι που αποτυπώνεται και στον τζίρο των 44,8 εκατ. ευρώ, στις 14:15, πριν από λίγο.

Από αυτά 11,3 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Εθνική με την τιμή να κινείται μεταξύ ελάχιστης των 6,07 και μέγιστης των 6,32 ευρώ.

Όμως, για τον τραπεζικό κλάδο, ενδιαφέρον έχουν τα όσα επισήμανε πριν από λίγο ο διοικητής της ΤτΕ στον πρόεδρο στης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μία δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων του Γ. Προβόπουλου (που μάλιστα έγιναν on camera) ενδέχεται να λένε περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα.

Εν πάση περιπτώσει, μέχρι τις 24-25 Μαρτίου δεν περιμένουμε κάτι ουσιαστικό στον κλάδο, ωστόσο, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη διαμόρφωση της τιμής των μετοχών ΕΤΕ-Alpha Bank για ευνόητους λόγους.

Όσο λειτουργεί η προταθείσα σχέση ανταλλαγής, το ταμπλό, σύμφωνα με την εκτίμησή μας, αφήνει ανοιχτό το όποιο ενδεχόμενο για τους δύο ομίλους αλλά και άλλα πιστωτικά ιδρύματα του κλάδου.

Βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές εταιριών που ευνοούνται άμεσα είτε έμμεσα από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του στοιχηματισμού.

Στα 5,24 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 11,28 της ΔΕΗ, στα 9,83 της Μέτκα, χαμηλότερα, όμως, στα 3,51 της Τέρνα Ενεργειακής.

Από τον χώρο του στοιχηματισμού η Centric ενισχύεται 4,7% στα 0,44 ευρώ.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση πάλι, ανοδικά αντιδρούν ΤΤ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Από τα μεσαία διατηρείται η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά για Forthnet, Υγεία, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, Φουρλής, FF Group.

Από τεχνικής πλευράς, παίχτες – φίλοι της στήλης – σημειώνουν πως για τον 20άρη έχει διαμορφωθεί ένας πτωτικός τριγωνικός σχηματισμός.

Σχηματισμός, που όμως, δεν παραπέμπει σε σημαντική υποχώρηση
χαμηλότερα των 680 μονάδων.

Τουλάχιστον με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v