Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλήσεις σε τράπεζες- Επιστράτευση ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ

Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων κυρίως στις τράπεζες. Επιστράτευση των συνήθων υπόπτων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ), επιβεβαιώνει άνετα την στήριξη του ο FT 20. Ελεγχόμενη διόρθωση με χαμηλό στις 1.429,5 για τον ΓΔ.

Με διαθέσεις κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων θέσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση. Με πτωτικό… άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες, μετοχές και με την αγορά να παίρνει κλίση σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι και πριν από λίγο.

Με τον Γενικό Δείκτη να διορθώνει από τις 1.446,7 προς τις 1.429,5 μονάδες, τον FTSE 20 από τις 678,4 έως τις 669,2 με… βαρίδι τις τράπεζες και την Εθνική να γυρίζει στα 6,31 από τα 6,50 ευρώ.

Κίνηση που μετά από 25 λεπτά είχε συναλλαγές περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία 2,3 στην Εθνική και υψηλό τζίρο (περίπου από 1,1-1,2 εκατ. ευρώ) σε ΔΕΗ καιCoca Cola 3E.

Τα χαμηλά της συνεδρίασης- μέχρι τώρα- σημειώθηκαν γύρω στις 10:55 οπότε και εμφανίστηκαν ορισμένες εντολές αγορές κυρίως σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Η υπεραντίδραση αυτών των δύο μετοχών, που έφθασε έως και 2,7% υψηλότερα επέδρασε εξισορροπητικά- σε ικανό βαθμό- στην διορθωτική πορεία του 20άρη. Ο δείκτης σταδιακά και μέχρι τις 11:10 είχε ανακάμψει προς τις 674 μονάδες με τις απώλειες να μειώνονται στο 0,59% με τις πωλήσεις να υπερισχύουν σχεδόν στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών.

Είναι άξιον αναφοράς πως σταδιακά ενισχύονταν η τάση των συνήθων τριών- μη τραπεζικών αντίρροπων δυνάμεων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ) με την ΔΕΗ στα 10,83 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 13,40 και τον Οργανισμό στα 7,08 ευρώ. Ανοδικά ακολουθούσαν επίσης οι Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρενώ σταθεροποιούνταν η μετοχή του Marfin Investment Group.

Οι συναλλαγές στο διάστημα της αναστροφής έφθασαν στο 1,1 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο τζίρο να πραγματοποιείται εύλογα στις μετοχές των τριών μη-τραπεζικών στυλοβατών. Καθαρά τεχνική προσπάθεια που προσώρας δεν φαίνεται να «απειλεί» τις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, η επιβεβαίωση των οποίων ήταν εξ΄ αρχής ζητούμενο για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Υποτονικό το όποιο ενδιαφέρον στη μεσαία- χαμηλότερη αποτίμηση με λιγοστές συναλλαγές και ισχνές διακυμάνσεις.

Η ευρύτερη εικόνα της μέχρι τώρα συνεδρίασης παραπέμπει προφανώς στην κατοχύρωση πολλών βραχυπρόθεσμων θέσεων (κάτι αναμενόμενο, καθώς έρχεται και Σ.Κ) στη… χρησιμοποίηση των αντίρροπων μετοχών (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ), τον έλεγχο της διόρθωσης στα επιθυμητά όρια, στην τεχνικότητα του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20 (περισσότερα στο διάγραμμα του δείκτη στον σημερινό Εκηβόλο). Κυρίως όμως στην ενίσχυση της εκτίμησης, πως ακόμη υπάρχει δρόμος, πολύς δρόμος μέχρι το τέλος αυτού του γύρου.

Και στην διάρκεια του θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και διαχειριστούμε ανοδικές και διορθωτικές φάσεις και ακόμη αρκετά…παιχνίδια προεξόφλησης σαν αυτό, που επιχειρήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Ακόμη είμαστε στην αρχή μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας (και με πολλούς κινδύνους) φάσης που μένει να δούμε εάν θα βγάλει κάπου. Γιατί από την εκδήλωση της πρόθεσης και μόνον μέχρι το αποτέλεσμα μένουν πολλά να διαδραματισθούν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v