Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις με αιχμή την Τρ. Πειραιώς

Χαμηλότερα προς τις πρώτες στηρίξεις οι δείκτες. Προς τις 770 μονάδες ο FΤ20, "κρατά" τα 8 ευρώ η Εθνική, αυξημένος τζίρος και σημαντικές απώλειες για Πειραιώς στα 3,73 €. Λελογισμένη διόρθωση στις ευρωαγορές.

Με το…καλημέρα χαμηλότερα υποχώρησαν βασικοί δείκτες, μετοχές καθώς σε τροχιά λελογισμένης διόρθωσης κινούνται οι περισσότερες ευρωαγορές.

Σταδιακά προς τις 1.589 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, οριακά χαμηλότερα των 770 ο Ftse20 με τις τράπεζες να συνεχίζουν με απώλειες έως 4,8%.

Στη μετοχή της Πειραιώς επικεντρώνεται-εύλογα- το μεγαλύτερο μέρος του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος, καθώς πριν από λίγο είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 360 χιλιάδων μετοχών (στις 11.00) αξίας 1,4 εκατ. ευρώ με την τιμή να πιέζεται 4,8% χαμηλότερα στα 3,75 ευρώ.

Ο τζίρος, που έχει γίνει στην Πειραιώς μπορεί να είναι λιγότερος από τα 4,9 εκατ. ευρώ της Εθνικής είναι όμως πολύς από τη στιγμή που ξεπερνά την Alpha Bank, Eurobank. Μένει να φανεί που θα βρει στήριξη τόσο η μετοχή της Πειραιώς όσο του τραπεζικού και του 20άρη. Προσώρας ο Ftse20 παραμένει πάνω από την ζώνη των 740-750 μονάδων με ό τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται καθώς έτσι… αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστροφής της τάσης μέσα στις συνεδριάσεις που ακολουθούν.

Στα 5,09 ευρώ η Alpha Bank στα 4,80 ευρώ η Eurobank, ενώ χαμηλότερα στα 0,89 ευρώ της ΑΤΕ, στα 3,93 του ΤΤ. Από τις υπόλοιπες του 20άρη ξεχωρίζουν ο ΟΠΑΠ στα 13,44 ευρώ – από τις λιγοστές που κρατά…κόντρα- η ΔΕΗ σταθερή στα 12,41 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 5,85 ευρώ περίπου 0,85% χαμηλότερα.

Στα 4,51 ευρώ λίγο χαμηλότερα ο Μυτιληναίος, στα 3,48 ευρώ ο Ελλάκτορας, στα 8,14 ευρώ η Motor Oil. Σταδιακά οι βασικοί δείκτες ανέκαμψαν σε κάποιο βαθμό φτάνοντας στο -0,9% .

Πριν από λίγο οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών υποχωρούσαν έως 0,5% με τον DAX να διορθώνει προς τις 6.585 μονάδες. Λογική και αναμενόμενη η υποχώρηση του γερμανικού χρηματιστηρίου, που παρασύρει και τα υπόλοιπα ωστόσο ο δείκτης παραμένει μακράν σε απόσταση από τις 6.360 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι θεωρούσαν λογική και εντός πλαισίου την υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών και φυσιολογική την κίνηση των τραπεζών από τη στιγμή που έχει προκύψει η περίπτωση της Πειραιώς.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, που τελεί σε αναμονή ξεχωρίζουν μεμονωμένες περιπτώσεις καθώς ενδεικτικά από τον Mid40 ανοδικά αντιδρούν μόνον οι Βωβός, Γενική, Folli-Follie (αλλά με μόλις…έντεκα μετοχές).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v