Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διευρύνουν τις επιλογές τους οι αγοραστές

Ο Γ.Δ. συνέχισε την πλαγιοανοδική του πορεία και “μετράει” έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά. Το 41% του τζίρου στην μετοχή της Εθνικής (+2,41%). Κέρδισαν τις εντυπώσεις ΟΠΑΠ (7,09%) και Motor Oil (4,5%).

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την πλαγιοανοδική του πορεία και “μετράει” έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά (πτωτική παρένθεση η συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης στην οποία ο Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,19%) και αθροιστικά κέρδη 6,19%.

Οι αγοραστές δεν φάνηκαν να πτοούνται ούτε από το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα εισόδου νέων μετοχών της Εθνικής, ούτε από την σαφώς πιο επιφυλακτική εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Αντίθετα θετικό το ξεκίνημα στην Wall Street μετά την μεγάλη αύξηση 10% που εμφάνισε ο αριθμός των μεταπωλήσεων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών ανήλθαν στα 4,53 εκατομμύρια σπίτια σε 12μηνη περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν πολύ πιο μικρή άνοδο της τάξης του 4% στις μεταπωλήσεις, μετά το +7,3% του Αυγούστου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., φήμες – εκτιμήσεις για πιθανή μείωση των συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα έδωσε κινητικότητα σε τίτλους εταιρειών που παραδοσιακά δίνουν ικανοποιητικό μέρισμα όπως ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Μάλιστα στην περίπτωση της δεύτερης, σημαντικό ρόλο μπορεί να έπαιξε και η περιρρέουσα φημολογία για σημαντική συμφωνία εξαγωγικού χαρακτήρα με την Κινέζικη Κυβέρνηση.

Κινητικότητα με σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον και για Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ ίσως αξίζουν υποσημείωσης και κάποιες διαθέσεις μετακύλισης του ενδιαφέροντος εκτός 20αρη, αν αυτές επιδείξουν συνέχεια και συνέπεια.

Υποστηρικτικές στην ψυχολογία των αγοραστών και οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται προαναγγελία αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας από διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Ασφαλώς και σήμερα τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο τίτλος της Εθνικής, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν βραχυπρόθεσμες πιέσεις και αντί αυτού είδαν απορρόφηση της ελάχιστης προσφοράς και εν συνεχεία κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Με αυτά τα δεδομένα και με σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους τίτλους του 20αρη, ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο δεν ξεκίνησε με διαθέσεις διόρθωσης, αλλά με ανοδικό “gap”, κινούμενος μάλιστα μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα σημειωθούν κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικότατων κερδών και σίγουρα όσο πιο ψηλά βρίσκεται η Αγορά, τόσο επιθετικότερες μπορεί να είναι αυτές οι κινήσεις.

Όμως μέχρι τότε στις τάξεις των “bears” είναι βέβαιο ότι θα επικρατεί εκνευρισμός και ανησυχία για τις επόμενες μέρες.

Ευνόητο είναι ότι στην παρούσα φάση οι βραχυπρόθεσμοι “παίκτες” θέλουν την Αγορά ψηλότερα και θεωρούν ιδιαίτερα “πρώιμο” να ανησυχούν για πιθανή αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat και πιθανή αρνητική αντίδραση των Αγορών.

Επίσης οι σημερινοί αγοραστές δεν πτοήθηκαν ούτε από την διεύρυνση που παρουσίασε το spread των Ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αξιοπρόσεκτη διάθεση ανοδικής αντίδρασης και για τον τίτλο της Τρ. Κύπρου που μπορεί να υποστηριχθεί ότι αιφνιδίασε, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού Τραπεζίτη της Χώρας κ. Αθανάσιου Ορφανίδη που θεωρεί πιθανή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου τονίζοντας στην Κυπριακή Βουλή ότι “η υποβάθμιση της Κύπρου δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει, με δεδομένη την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών μας”.

Ο κ. Ορφανίδης δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ το 2010 και στο 5,4% το 2011 από 6,1% το 2009 δεν είναι αρκετά φιλόδοξες. Αντίθετα, εκτίμησε ότι εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το έλλειμμα θα διευρυνθεί στο 7% το 2011.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι αγοραστές, βραχυπρόθεσμα, δείχνουν να “αγνοούν” και τον νέο κύκλο των “stress tests” που έχει απαιτήσει η τρόικα για τις Ελληνικές Τράπεζες και ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται να είναι αυστηρότερα, αφού θα καλούν τις Τράπεζες να καταγράψουν την αντοχή τους σε ακραίες συνθήκες χωρίς την στήριξη του Κράτους.

Με το μέρος των επιφυλακτικών, αν όχι των απαισιόδοξων και ο διάσημος οικονομολόγος κ. Νουριέλ Ρουμπινί, που εκτιμά ότι παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του.

Ο κ. Ρουμπινί έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα “Lehman Brothers της Ευρώπης” και θεωρεί πως ο δανεισμός από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αναβάλει την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα όταν γίνει αυτή να μην είναι πλέον ελεγχόμενη.

Συνεδρίαση επίδειξης συγκεντρωτισμού, η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους τίτλους του 20αρη να αποσπούν το 94% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, ενώ η μετοχή της Εθνικής “απασχόλησε” το 41% του ημερήσιου τζίρου.

Μοναδικά “κόκκινα σημάδια” στον “καταπράσινο” 20αρη ο τίτλος της Ελλάκτωρ (-0,57%) και του Τιτάνα (-0,44%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της MPB.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για ΟΠΑΠ (+7,09% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) και Motor Oil +4,4%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, MIG και του 2% για την Εθνική.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 1645,12 μονάδες (14.24) και έκλεισε τελικά στις 1637,15 με κέρδη 1,95%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 130 εκατ. από τα οποία τα 3,9 αφορούσαν “πακέτα”.

Καλή η τελική εικόνα με 117 ανοδικές μετοχές έναντι 55 πτωτικών και 24 τίτλοι με κέρδη από 5 έως 13,51%, από τους οποίους ξεχώρισαν οι Εβροφάρμα, Ιντρακόμ, Δίας ΑΕΕΧ (μάλλον περατώθηκε το ανοδικό κύμα, αν η Eurobank δεν δώσει σημαντική περαιτέρω ανοδική κίνηση) και Παρνασσός.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η βραχυπρόθεσμη τάση στις Αγορές παραμένει θετική, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα του 3μήνου που έληξε στις 30/09 (το 84.8% από τις 125 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων) και η ανοδική αναθεώρηση των μεγεθών για το σύνολο της χρήσης από πολλές εταιρείες, η απορρόφηση των πιέσεων από την είσοδο των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση του μ/κ, η φημολογία για νέες αυξήσεις η/και συγχωνεύσεις στον εγχώριο Χρηματοπιστωτικό κλάδο και η μετάθεση της ανακοίνωσης της Eurostat των αναθεωρημένων δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας για μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους της κίνησης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου σε υψηλότερα επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, η απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κατά 25 μονάδες βάσης και η χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας το γ΄3μηνο του 2010 (+9,6%) σε διάστημα ενός έτους, ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για τη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Με τους δείκτες αναφοράς (S&P 500 και DAX 30) στην τρέχουσα φάση να διασπούν σημαντικές αντιστάσεις και τη βραχυπρόθεσμη τάση να παραμένει θετική, το ενδιαφέρον και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να εστιασθεί περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα παρά στα μακροοικονομικά στοιχεία, με εξαίρεση ίσως το ΑΕΠ των ΗΠΑ (29/10), αλλά και στο αποτέλεσμα της συνόδου του G-20, ιδιαίτερα στο ότι αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Την τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώνουν 177 εταιρείες του S&P 500 και 98 εταιρείες του ΒΕ 500, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι Texas Instruments, Amgen, Scania, Luxottica (25/10), ArcelorMittal, UBS, KPN, Kimberly-Clark, Mc Graw-Hill, EI du Pont, Ford Motor, Western Union, US Steel, Bristol Myers, Merck KGAa, Edison (26/10), COCA COLA 3E, Deutsche Bank, SAP, Telenor, Heineken, Electrolux, Novo Nordisk, Volkswagen, BBVA, Sprint Nextel, Allstate, Visa, Procter & Gamble, Northrop Grumman, Office Depot (27/10), Shell, MAN, Starwood Hotels, Good year, Dow Chemical Eastman Kodak, Motorola, 3M, Metlife, Microsoft, Exxon Mobil, Avon Products, Colgate-Palmolive, AstraZeneca, banco Santader, Bayer, Lufthansa, Daimler, ABB, ENI, Sanofi-Aventis (28/10), Iberia, British Airways, Total, Erste AON, Merck, Chevron (29/10). Από τεχνικής απόψεως οι αντιστάσεις για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE/ASE-20 εντοπίζονται στις 1,618 μονάδες (επόμενη 1680-90) και 786-792 μονάδες αντίστοιχα (επόμενη 830-835), επισημαίνει ο αναλυτής της Solidus Sec.

“Φουριόζος” και με όρεξη να διαφωτίσει την στήλη με αρκετές τεχνικές “ανιχνεύσεις” ξεκίνησε την εβδομάδα ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ) και επισημαίνει: “Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες συνεδριάσεις για τον Γενικό Δείκτη, καθώς έχει να επιβεβαιώσει την ανοδική διαφυγή που έδωσε σήμερα από την περιοχή αντίστασης, από όπου διέρχεται η ανοδική γραμμή των δύο τοπικών πυθμένων, στις 1607 μονάδες περίπου.

Η πιθανή επιβεβαιωμένη ανοδική της διάσπαση θα αναιρέσει εξολοκλήρου το καθοδικό κύμα (1680 v 1451 μον.) βάζοντας έτσι «πλώρη» για τη ζώνη αντίστασης των 1679 με 1692 μονάδων. Η ολοκλήρωση, όμως του προαναφερόμενου ανοδικού σεναρίου θα επιφέρει ριζική αλλαγή όχι μόνο στο διαγραμματικό πεδίο μάχης αλλά και στην επενδυτική ψυχολογία ανοίγοντας «μεταφορικά» τα φώτα στο «διάδρομο» απογείωσης του Γενικού Δείκτη προς τη κορύφωση του περασμένου Αυγούστου, στις 1800 μονάδες.

Θετικές ενδείξεις για τη μεσοπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη λαμβάνουμε και από τον αξιόλογο αργό διπλό τεχνικό δείκτη Directional Movement (+DI, -DI), που παρουσιάζουμε πάνω από το διημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη. Σύμφωνα λοιπόν με το δείκτη αυτόν ο θετικός Directional Movement (+DI) έχει διέλθει μετά από 11 μήνες και πάλι πάνω από τον αρνητικό Alter ego -DI προϊδεάζοντας έτσι ανοδικά για τη μετέπειτα πορεία του Δείκτη”.

Για τον Γερμανικό δείκτη DAX, ο κ. Μάνθος τονίζει: “Τελικά μετά από 7 μήνες διαγραμματικής «πολιορκίας» η κατάλυση του ισχυρού «οχυρού» αντίστασης των 6350 μονάδων για το Γερμανικό δείκτη έχει φέρει τη «σημαία» των «Bulls» να «κυματίζει» λίγο υψηλότερα από τις 6500 μονάδες.

Χαρακτηριστικά δε είναι τα αποτυπωμένα candlesticks διαφυγής στο τριημερήσιο chart τιμών του DAX 30.

Όσο τώρα ο δείκτης διακρατεί με ταλαντευτικές κινήσεις «χωνέματος» το επίπεδο των 6400 με 6350 μονάδων τόσο θα ισχυροποιείται το σενάριο δημιουργίας βατήρα για την επερχόμενη εκδήλωση ανοδικής κίνησης πάνω από την περιοχή αντίστασης των 6650 μονάδων.

Κίνηση η οποία θα βάλει ως αρχικό στόχο την προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 7000 μονάδων. Πιθανή ανησυχία στην εκδήλωση ή μη του προαναφερόμενου σεναρίου θα προκληθεί μόνο με την επανείσοδο του δείκτη στο επίπεδο των 6200 μονάδων. Πάντως τα μηνύματα, που λαμβάνουμε από τους τεχνικούς ταλαντωτές ενισχύουν το ανοδικό βήμα, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε «overbought» περιοχές”.

Περνώντας τον Ατλαντικό, ο κ. Μάνθος προσπαθεί να “ανιχνεύσει” και τις τεχνικές διαθέσεις του Dow Jones και για τον εν λόγω δείκτη επισημαίνει: “Tα επίπεδα του Αυγούστου του 2008 (11867 με 11290 μονάδες) , λίγο πριν την έναρξη του γνωστού Φθινοπωρινού «Meltdown», φαίνεται από διαγραμματικής απόψεως να έχει βάλει εδώ και καιρό ως μεσοπρόθεσμο στόχο ο Aμερικανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις μάλιστα δείχνει να «εμπεδώνει» με έντονες ταλαντευτικές κινήσεις απεξάρτησης την περιοχή των 11000 μονάδων, στοιχείο, όπου εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς θα δώσει τα κατάλληλα καύσιμα για την ανοδική προσέγγιση του υψηλού του περασμένου Απριλίου στις 11258 μονάδες.

Από εκεί και έπειτα η πρόκληση έντονης ανοδικής εκτίναξης λόγω εκτεταμένης κάλυψης «short» θέσεων προς τις 11400 μονάδες θα ωθήσει τον γνωστό ταλαντωτή Relative Strength Index προς την άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού, γεγονός, όπου θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα γρήγορου «κατεβάσματος» αποσυμπίεσης προς τις 11150 μονάδες. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο δείκτης δηλώσει αδυναμία επιβεβαιωμένης ανοδικής διάσπασης των 11258 μονάδων τότε θα πρέπει να τεθούμε σε εγρήγορση, καθώς θα προσθέσει «πόντους» στην εκδήλωση ενός «pullback» προς το επίπεδο των 10950 με 10850 μονάδων, προς ανάκτηση δυνάμεων.

Επειδή όμως για πολλούς το “bet” διαρκείας παραμένει ο χρυσός, ο κ. Μάνθος δεν απέφυγε τον “πειρασμό” να ρίξει μία γρήγορη ματιά στην τεχνική εικόνα των συμβολαίων του πολύτιμου μετάλλου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την άποψη του μέλους επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, “ενδείξεις πολύ βραχυχρόνιας κόπωσης λάβαμε από την ημερήσια διαγραμματική ανάλυση του χρυσού μετά την είσοδο του μέσα στη ζώνη αντίστασης των $1380 με $1400. Για τη συνέχεια ιδιαίτερης προσοχής χρίζει το σχηματιζόμενο «μαξιλάρι» στήριξης και απόσβεσης καθοδικών κραδασμών του εσωτερικού χώρου, που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο προβαλλόμενους κινητούς μέσους όρους των 20 και 34 ημερών (EMA 20: $1333 & SMA 34: $1305 ). Πιθανή επιβεβαιωμένη καθοδική διαφυγή από το επίπεδο των $1305 θα ωθήσει αρκετούς θεσμικούς επενδυτές σε άμεσες ρευστοποιήσεις

καταγραφής κερδών «σπρώχνοντας» τη τιμή του χρυσού χαμηλότερα των $1278.

Πάντως μέχρι στιγμής η πρώτη επαφή με τον Exponential κινητό μέσο των 20 ημερών, λειτούργησε σαν ένα ιδιότυπο απωθητικό ελατήριο, καθώς η τιμή από τα $1333 αντέδρασε έντονα ανοδικά προς τα $1346. Εδώ όμως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά τις όποιες βραχυχρόνιες καθοδικές «παρορμήσεις» η μεσοπρόθεσμη πορεία του χρυσού δύσκολα θα ξεφύγει από το διαγραμματικό «εναγκαλισμό» του στόχου των $1490 με $1560”.

Ξαναγυρίζοντας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο κ. Μάνθος εκτιμά, ότι στην “αφετηρία” περιμένοντας το σήμα “εκκίνησης του αφέτη” δείχνουν διαγραμματικά να είναι οι τίτλοι των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς με τις αντιστάσεις να ορίζονται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών (5,90, 5,48 και 4,55 ευρώ αντίστοιχα).

Ακόμα καλύτερη η εικόνα από τον ΟΠΑΠ όπου μετά από 6 μήνες δείχνει επιθετικές διαθέσεις και αφήνει πίσω του τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (13,33 ευρώ), με την αμέσως επόμενη αντίσταση να οριοθετείται στα 13,98 ευρώ.

Η “αντοχή” της Εθνικής Τράπεζας δίνει ενδεχομένως περισσότερους λόγους ενεργοποίησης των αγοραστών και σε άλλους τίτλους οι οποίοι έχουν λόγους επέκτασης της ανοδικής αντίδρασης από τα χαμηλά τους, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η διατήρηση της Αγοράς πάνω από τις 1600 μονάδες είναι μια θετική τεχνική εξέλιξη που δίνει έναν αέρα ανόδου 80 – 100 μονάδες στο Γενικό Δείκτη, με τους αγοραστές να έχουν σχετικά εύκολο έργο έως την προσέγγιση των 1690 μονάδων ή έως τα επίπεδα των 9,20 ευρώ στην μετοχή της Εθνικής.

Σε αυτά τα επίπεδα και ανάλογα με την ταχύτητα που θα προσεγγισθούν θα εξετάζαμε ένα ενδεχόμενο πιο ουσιαστικής κατοχύρωσης κερδών σε μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μας, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικών κερδών που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη με σαφώς διστακτικότερες διαθέσεις, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις στο 0,50%.

Μικτές κινήσεις με περισσότερες αγορές από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8217, τιμή εκκαθάρισης 790,72) κινήθηκαν μεταξύ 778 και 797 μονάδων.

Σχετικά μικρός ο δανεισμός τίτλων (6800 Εθνική, 88500 Eurobank, 100000 Πειραιώς, 130000 MPB, 15000 ΟΠΑΠ, 33000 Τιτάν, 160000 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5596), Alpha Bank (1266), Πειραιώς (4691, από τα οποία τα 3500 στον Μάρτιο 2011), Eurobank (1209), ΟΤΕ (1345), Κύπρου (1033), MPB (280), Ελλάκτωρ (470), ΟΠΑΠ (512), MIG (204), Μυτιληναίος (314), ΓΕΚ (296), Motor Oil (297), Ελ. Πετρέλαια (103), Ιντρακόμ (246), ΔΕΗ (118), Ταχ. Ταμιευτήριο (226).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 25/10 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (165259 τεμ.), Πειραιώς (137394 τεμ.), Alpha Bank (54247 τεμ.), Eurobank (63829 τεμ.), Τιτάνα (16074 τεμ.), MPB (200000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (210018 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7135482 τεμ.), Eurobank (12810276 τεμ.), Εθνική (38814227 τεμ.), Κύπρου (11597043 τεμ.), Πειραιώς (11672410 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v