Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αναμενόμενη διάθεση αποκόμισης κερδών...

Με διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών ξεκίνησαν μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Σοφοκλέους. Θετικές διαφοροποιήσεις στον 20άρη από Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Κύπρου.

Συμπληρώνεται η πρώτη ώρα συνεδρίασης και το ξεκίνημα τόσο στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και στη Σοφοκλέους μπορεί να θεωρηθεί περίπου αναμενόμενο.

Τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών σημειώνονται διαθέσεις καταγραφής βραχυπρόθεσμων κερδών, οι οποίες στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνουν ελαφρώς εντονότερες, καθώς αυτό έχει υπεραποδώσει των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές του 20άρη, μόνο οι τίτλοι των ΤΤ και Τράπεζας Κύπρου κινούνται με θετικές διαθέσεις, ενώ από κει και χαμηλότερα, ελάχιστες είναι οι μετοχές οι οποίες καταγράφουν αξιοπρόσεχτα κέρδη που συνδυάζονται με «πειστικές» συναλλαγές.

Ασφαλώς η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς το «στοίχημα» για τη σημερινή συνεδρίαση είναι να απορροφηθεί η προσφορά, ενώ τεχνικά δεν πρέπει ο FTSE να υποχωρήσει σε κλείσιμο χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Σαφώς χαμηλότερος των προηγούμενων συνεδριάσεων ο τζίρος της πρώτης ώρας που ξεπερνά τα 16 εκατ. ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους οι μεγαλύτερες απώλειες που ξεπερνούν το 3% για τη μετοχή της Βιοχάλκο με όγκο που δεν ξεπερνά τα 10.000 τεμάχια, ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% κινούνται ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Τιτάνας (ο τελευταίος με συναλλαγές χαμηλότερες των 10.000 τεμαχίων).

Επίσης, αξιοσημείωτες απώλειες σημειώνουν Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική (δείχνει να υποχωρεί χαμηλότερα από τα 11 ευρώ), ΜΡΒ και Πειραιώς.

Ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Ο Γ.Δ. στις 1.654,43 μονάδες με απώλειες 1,13%, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι το μέχρι στιγμής ενδο-συνεδριακό χαμηλό καταγράφηκε στις 11:24 στις 1.648,57 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v