Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στήριξη από ΟΠΑΠ, EFG και ΔΕΗ

Παρά το νευρικό ξεκίνημα, στη συνέχεια επικράτησαν δεύτερες σκέψεις τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να καταγράφει κέρδη. Ανοδος για ΟΠΑΠ, Eurobank, ΔΕΗ. Παλεύει για τα 11 ευρώ η ΕΤΕ.

Συμπληρώνεται η πρώτη ώρα συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιμένουν να κινούνται σε θετικό έδαφος, έστω και με σχετικά μειωμένα κέρδη, στη Σοφοκλέους εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις - κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Έτσι, παρά το ανοδικό ξεκίνημα που έφερε τον Γ.Δ. μέχρι τις 1.673,8 μονάδες, σταδιακά ο δείκτης όχι μόνο υποχώρησε από το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό, αλλά ελάχιστα λεπτά πριν από τις 11:30 έχει γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο, επηρεασμένος από την υποχώρηση που σημειώνουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι.

Ο τζίρος λίγο χαμηλότερα από τα 25 εκατ., από τα οποία τα 6,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές κυρίως λόγω ενός πακέτου στη Motor Oil 780.000 τεμαχίων στα 8 ευρώ, ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5, με τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων να κινείται με μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές.

Επιστρέφοντας στον 20άρη, όπου και επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, με σχετικά αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Ενώ αντίθετα με απώλειες που ξεπερνούν το 1% οι ΕΛΠΕ και Motor Oil.

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος με εναλλαγές προσήμων και αυτό αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι περισσότερες συναλλαγές επικεντρώνονται σε Εθνική και Alpha Bank, με 5ψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται Αγροτική, Τ.Τ., Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ενώ δεν ξεπερνούν σε όγκο τα 10.000 τεμάχια οι Jumbo και Τιτάνας.

Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, και αφού υποχώρησε μέχρι τις 1.653,26 μονάδες, ο δείκτης προσπαθεί εκ νέου να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο, καθώς εμφανίζονται κάποιες αγοραστικές πρωτοβουλίες στον τίτλο της Eurobank.

Σε περίπτωση που επικρατήσουν οι διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών, ο FTSE δεν θα πρέπει να δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v