Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει ενεργή η βραχυπρόθεσμη τάση

Συντηρείται πάνω από τις 1.600 μονάδες ο Γ.Δ. με… αιχμή τις τράπεζες και καταλύτη την Alpha Bank. Υπεραπόδοση για 3E, Eθνική, MIG, Eurobank και αρκετές ακόμη από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Σταθερά πάνω από τις 1.600 μονάδες συντηρείται ο Γενικός Δείκτης, σε μία συνεδρίαση που σαφώς έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τις τελευταίες.

Με ενδοσυνεδριακές ανοδικές αντιδράσεις, με αυξημένες συναλλαγές, με πληθώρα πράξεων που γίνονται μέσω δανεισμού τίτλων - ανοιχτών πωλήσεων και με τις διεθνείς αγορές να βοηθούν.

Λίγο πριν από τις 13:00 η ισχυροποίηση της τάσης για τη μετοχή της Alpha Bank έδωσε εκ νέου τροφή σε σενάρια και υποθέσεις.

Έως 5,6% υψηλότερα αντέδρασε η μετοχή, ενεργοποιώντας ακόμη πιο πολλούς βραχυπρόθεσμους παίκτες στο… κυνήγι σύντομων υπεραξιών.

Ο FTSE-20 παραμένει πέριξ των 785 μονάδων, στοιχείο που από τεχνικής πλευράς ενισχύει το σενάριο της βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης.

Αιχμή της αντίδρασης παραμένουν οι τράπεζες, άλλοτε με την Alpha Bank ή τη Eurobank, άλλοτε με το Τ.Τ. και ενίοτε με την Εθνική ή άλλους παίκτες.

Η μετοχή της Εθνικής κινείται στα 10,4 - 10,5 ευρώ, πρακτικά μέσα στο όριο αντίστασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα.

Υψηλότερες τιμές διαμορφώνονται για τις μετοχές της , του Τιτάνα, της MIG, του Μυτιληναίου, της Motor Oil.

Ανάλογη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται σε μεγάλο μέρος του Mid-40 και του SC-80.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v