Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση με πολλαπλά... μηνύματα στο ΧΑ

Συνεδρίαση με ιδιαιτερότητες και αρκετά ενδιαφέροντα βραχυπρόθεσμα στοιχεία που βρίσκει τον ΓΔ στις 1.550-1.555 μονάδες. Προσπάθεια αντίδρασης από Alpha Bank, MOH, Τιτάν, MIG και επιμέρους μετοχές-σηματωρούς.

Πονηρή από πολλές απόψεις η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης. Με αρχική προσπάθεια αντίδρασης, μερική κατοχύρωση θέσεων έως τις 10:50 και στη συνέχεια σταδιακή απορρόφηση της προσφοράς σε συγκεκριμένες μετοχές του Ftse-20.

Με τοπικό υψηλό στις 1.564 και χαμηλό στις 1.546 μονάδες φαίνεται να δημιουργείται ένα πρώτο εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη.

Στα πρώτα 30΄ - 35΄της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, εμφανώς περισσότερες από τις τελευταίες ημέρες, με έμφαση στην Εθνική και στην Alpha Bank, όπου είχαν γίνει περί τα 12 εκατ. ευρώ. Στα 9,96 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 5,15 ευρώ η Alpha Bank με εμφανή τη διάθεση "πονταρίσματος" από βραχυπρόθεσμους παίκτες με αφορμή τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στον όμιλο. Στα 5,14 ευρώ η Eurobank και η Κύπρου και το Τ.Τ. στα 4,18 και 4,63 ευρώ αντίστοιχα.

Καλοδεχούμενη -όσο και απαραίτητη- η έξωθεν βοήθεια, με τις κυριότερες ευρωαγορές λίγο χαμηλότερα (ο DAX με -0,4% στις 5.897 μον.) και το ευρώ σε… φάση αναμονής. Θα διευκόλυνε -σε αυτήν την καμπή της αγοράς- μία ενδεχόμενη -τεχνικής μορφής- αντίδραση του ευρώ έναντι του δολαρίου, για να πάρουν λίγο πάνω τους οι ευρωαγορές. Αυτό το ενδεχόμενο θα διευκόλυνε στο Χ.Α. την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 1.600 μονάδων. Και βλέπουμε…

Προσώρας μένουμε στην προσπάθεια ενός μέρους του… ταμπλό να αντιδράσει υψηλότερα. Χρήσιμη η παρατήρηση φίλου της στήλης πως σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο σημειώθηκε κορυφή υψηλότερα από αυτήν του Ιουλίου αλλά και πυθμένας πιο πάνω από το χαμηλό του ίδιου μήνα. Τεχνική λεπτομέρεια χρήσιμη για όσους ποντάρουν στην προοπτική της σπασμωδικής αντίδρασης πέραν και των 1.620 μονάδων.

Αναμφίβολα, ενδιαφέρουσα η συνέχεια καθώς μετοχές όπως ο Τιτάνας, η Motor Oil, η MIG και η Ελλάκτωρ εμφανίζουν διαθέσεις "αφύπνισης", βοηθώντας έτσι στη βελτίωση του κλίματος στον 20άρη. Περιορισμένο όμως παραμένει το ενδιαφέρον… χαμηλότερα με τις εταιρίες  Σιδενόρ, Proton Bank, Alapis και Βωβό να ξεχωρίζουν από τον Μ40.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v