Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά επαναπροσέγγισης των 1.600 μονάδων

Με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές το ΧΑ κρατά τις 1.560 μονάδες. Υπεραπόδοση για Alpha Bank, Μυτιληναίο, MIG, Τιτάν, ΤΤ. Σχετική κινητικότητα και στα μικρομεσαία. Εφικτή η επαναπροσέγγιση των 1.600 μονάδων.

Πονηρή από πολλές απόψεις είχαμε χαρακτηρίσει (στην προηγούμενη αναφορά μας) τη σημερινή συνεδρίαση.

Άποψη στην οποία εμμένουμε καθώς η αύξηση και μόνο του τζίρου παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Βέβαια, δεν πρόκειται για κάτι θεαματικό -από τη στιγμή που η πλειονότητα των παικτών "πουλάει" περισσότερο απ' ό,τι "αγοράζει"-, ωστόσο σε σχέση με κάποιες προηγούμενες συνεδριάσεις των 45 και 50 εκατ. ευρώ συνολικά τα μέχρι στιγμής 62,8 εκατ. ευρώ καλά είναι.

Κρατούν εν πάση περιπτώσει το Χ.Α. σε τροχιά επαναπροσέγγισης των 1.600 μονάδων, που παραμένει ρεαλιστικός στόχος, σε μία… διψασμένη για αντιδράσεις αγορά.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 1.565 μονάδες, τον Ftse20 στις 765, τις τράπεζες υψηλότερα, την Εθνική στα 10,12 ευρώ και καλύτερη απόδοση για Μυτιληναίο, MIG, Τιτάν και ακόμη 2 - 3 περιπτώσεις.

Ο Μυτιληναίος αντιδρά κατά 4,6% στα 4,40 ευρώ (ο κ. Μάνος Χατζηδάκης τον περιλαμβάνει στα 4 - 5 επιχειρηματικά stories που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον και αντοχές στη συνέχιση της κρίσης…). Στα 8,31 ευρώ έως 2,7% υψηλότερα και η συνδεδεμένη Μέτκα σε μία συνολικότερη ομιλική αντίδραση.

Στις τράπεζες ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφορά απόδοσης των Eurobank - Alpha Bank, με την πρώτη έως 0,7% χαμηλότερα (στα 5,10 ευρώ) και τη δεύτερη μέχρι 2,2% υψηλότερα στα 5,21 ευρώ. Στα 4,70 ευρώ η μετοχή του Τ.Τ., που φαίνεται να δικαιώνει όσους πόνταραν στις εξελίξεις και άρχισαν να τοποθετούνται από τιμές χαμηλότερα των 4 ευρώ. Αλλωστε, από αυτήν εδώ τη… γωνιά έχει αναφερθεί πολλές φορές η επιμονή στη μετοχή του Τ.Τ. αλλά και στο δίδυμο Eurobank - Alpha Bank.

Σε αυτήν τη φάση, όμως, και όσο τρέχουν οι ενδιαφέρουσες διοικητικές εξελίξεις στην Alpha Bank, προτιμητέα δείχνει να είναι η μετοχή της. Προφανώς βραχυπρόθεσμοι παίκτες θεωρούν πρόκριμα αυτές τις κινήσεις και σπεύδουν να προεξοφλήσουν τις όποιες εξελίξεις. Το αν θα δικαιωθούν θα δείξει, το πιθανότερο όμως είναι πως η επιχειρούμενη μόχλευση μπορεί να αποφέρει υπεραξίες (σε ορίζοντα Τ συν 3, πάντα).

Χαμηλότερες τιμές για τον ΟΠΑΠ στα 11,72 ευρώ (-1,9%) και με αυξημένες συναλλαγές διόρθωση της Πειραιώς στα 4,01 ευρώ (-2,01%). Στην Πειραιώς είχαν πραγματοποιηθεί -πριν από λίγο- οι τέταρτες περισσότερες συναλλαγές μετά την Εθνική, την Alpha Bank και τη Eurobank
 
Στα 7,98 ευρώ η ΜΟΗ, στα 2,90 η Ελλάκτωρ, στα 15,24 ευρώ ο Τιτάνας με ισχυρούς αγοραστές. Η ΕΧΑΕ, η Μέτκα, η Σιδενόρ αλλά και η Αεροπορία Αιγαίου, η Γενική Τράπεζα, ο ΟΛΘ και η Intralot έχουν την καλύτερη μέχρι τώρα διακύμανση από τον Mid40. Από τον  SC80 -με άξιες λόγου συναλλαγές- συνεχίζουν οι εταιρίες ΕΒΖ, Επίλεκτος, Ευρωσύμβουλοι, Ιντρακάτ, Lavipharm, Centric και ο Παρνασσός με 7% στο 1,02 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v