Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές παίρνουν το "πάνω χέρι" στις τράπεζες

Επιβαρύνεται το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί σε απώλειες. Από τους τίτλους του FTSE 20, με θετικό πρόσημο διασώζεται μόνο αυτός της Coca Cola 3Ε.

Συνεχίζουν να κινούνται σε ανοδικό έδαφος τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως η εικόνα στο Χ.Α. έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να κινείται πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 1.677,81, μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,79%, ενώ ο τζίρος σε μάλλον χαμηλά επίπεδα φτάνει τα 38 εκατ.

Καμία σχέση η σημερινή εικόνα με τη χθεσινή, καθώς έχει επιστρέψει η συναλλακτική απαξίωση για τους περισσότερους τίτλους της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης και βέβαια λίγες είναι οι μετοχές που επιμένουν σε θετική διάκριση.

Μεταξύ αυτών οι ΔΟΛ, ΑΝΕΚ, Frigoglass, Fintexport.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5 και μάλιστα με συνεχώς επιβαρυνόμενη τάση.

Εξίσου κακή εικόνα και στους τίτλους του 20άρη, όπου με οριακά θετικό πρόσημο διασώζεται μόνο η μετοχή της Coca Cola (+0,22%), με όγκο που μόλις και ξεπερνά τα 20.000 τεμάχια.

Όλες οι άλλες μετοχές του 20άρη κινούνται με αρνητικό πρόσημο, ενώ επικεφαλής των αρνητικά διακρινόμενων, με απώλειες που ξεπερνούν το 3%, είναι οι MIG, Alpha Bank, MPB, Πειραιώς, Eurobank, αλλά και η Εμπορική και η Proton Bank.

Απώλειες μεγαλύτερες του 5% καταγράφει ο τίτλος της Aspis Bank.

Εξίσου αρνητική εικόνα και από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που μαζί με την Alpha Bank είναι οι μοναδικοί δύο τίτλοι του FTSE που ξεπερνούν σε όγκο το 1 εκατ. κομμάτια.

Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί χαμηλότερα των 11,34 ευρώ, που ήταν μία πρώτη θεωρητική στήριξη, καταγράφοντας απώλειες 2,33%.

Ασφαλώς, με αυτά τα δεδομένα, και αν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στο ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώνεται στις 15:30, δεν αποκλείεται η εικόνα να επιδεινωθεί περισσότερο.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v