Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλουραλισμός στις κινήσεις των αγοραστών

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τράπεζες το οποίο σταδιακά διαχέεται σε όλο το ταμπλό. Τα ισχυρότερα κέρδη σε MIG, ATE, BIOXK από τον FT 20, Βωβό, ΔΟΛ, Σιδενόρ από το Mid 40. Οι Λιβάνης, Ίλυδα, ΛΑΒΙ "πρωταθλητές" στο SC 80.

Λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων και πιο συγκεκριμένα στις 1.723,06 μονάδες ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 69 εκατ. από τα οποία τα 2,2 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης είναι ασφαλώς η χαμηλότερη μικτή αξία συναλλαγών και ο πλουραλισμός στις κινήσεις των αγοραστών, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός τίτλων να κινείται με κέρδη μεγαλύτερα από 6%.

Επίσης, η κινητικότητα που επιδεικνύουν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση διαμορφώνει την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο 5 προς 1.

Από τις μετοχές του FTSE με οριακά αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο Eurobank και Jumbo.

Αντίθετα, τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις κερδίζει η MIG με κέρδη 6,42% ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 4% σημειώνουν Βιοχάλκο, Αγροτική και ΤΤ. Και του 3% η Alpha Bank.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας που δείχνει να ξεπερνά την αντίσταση των 11,74 ευρώ, και αν συνεχιστεί σε αυτό το τέμπο, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα έρθει αντιμέτωπη με την αντίσταση των 12,20 ευρώ.

Από την άλλη πρέπει να επισημανθεί, ότι από όλους τους τίτλους του 20άρη μόνο Alpha Bank, Εθνική, ΜΡΒ και MIG κινούνται με 7ψήφιο όγκο συναλλαγών, ενώ αντίθετα, με τις συγκριτικά χαμηλότερες συναλλαγές κινούνται Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Jumbo, Τιτάνας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοδική διάθεση που επιδεικνύουν αρκετοί τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, έχει σαν αποτέλεσμα FTSEM και FTSES να σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα του 2%, ενώ από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες ξεχωρίζει το +7% για τον δείκτη των μέσων ενημέρωσης, κυρίως λόγω του +9,35% που σημείωνε ο τίτλος του ΔΟΛ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο η διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στο ευρύτερο δυνατό κομμάτι του ταμπλό, αλλά και η σταδιακή αύξηση της αξίας συναλλαγών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v