Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι αγοραστές σε τράπεζες - Mid 40

Σταδιακά αναλαμβάνουν πρωτοβουλία οι αγοραστές στο τραπεζικό ταμπλό με το ΓΔ να κινείται στο υψηλό ημέρας. Ξεχωρίζουν MIG, ΤΤ και ΑΤΕ από τον FTSE 20. Κινητικότητα σε Mid 40 με πρωταγωνιστές Βωβό, ΔΟΛ και Alapis.

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν να κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο ΧΑ μετά την παρέλευση του πρώτου 20λεπτου οι αγοραστές έδειξαν να παίρνουν πρωτοβουλία στο γνωστό «γήπεδο» του τραπεζικού ταμπλό με αποτέλεσμα λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να κινείται υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.700 μονάδων και συγκεκριμένα να βρίσκεται στις 1.710 μονάδες με κέρδη 1,3%, ο τζίρος να ξεπερνά τα 16 εκατ. και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών (για τους λίγους σχετικά τίτλους που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει συναλλαγή να διαμορφώνεται στο 4 προς 1.

Σχετική κινητικότητα και εκτός 20άρη με αποτέλεσμα αξιοπρόσεχτος αριθμός μετοχών να συνδυάζει κέρδη και ανεκτό όγκο συναλλαγών, όπως Πλαστικά Θράκης, Intralot, Ελλαστρον, Σωληνουργία Κορίνθου, Σιδενόρ, Αlapis, Lavipharm, Ιατρικό, Αβακας, Μέτκα, Νηρέας, Φουρλής, Βωβός, Forthnet, Intracom.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης δείχνει ότι η χθεσινή μετατόπιση ενδιαφέροντος σε άλλους τίτλους του 20άρη ήταν μάλλον πρόσκαιρη.

Καθώς σήμερα εκτός τραπεζικού ταμπλό ούτε μία μετοχή δεν κατορθώνει συναλλαγές που να ξεπερνούν το 6ψήφιο νούμερο, ενώ η Motor Oil (-0.6%) δεν ξεπερνά σε όγκο τα 500 τεμάχια, κάτω από 3.000 τεμάχια οι συναλλαγές του Ελλάκτωρα (+1,21%), λίγο πάνω από τις 5.000 κομμάτια οι συναλλαγές της Jumbo (+1,62%), κάτω από 5.000 τεμάχια οι συναλλαγές του Τιτάνα (+0,64%), λίγο πάνω από 6.000 κομμάτια οι συναλλαγές για τη Βιοχάλκο (+1,66%), ενώ πλησιάζουν τα 10.000 τεμάχια οι συναλλαγές για την Coca Cola (+0.96%).

Έτσι, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος του Μυτιληναίου (+2,11%), με συναλλαγές που προσεγγίζουν τις 70.000 τεμάχια).

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται ο τίτλος του ΟΠΑΠ, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται η μετοχή του ΟΤΕ.

Αντίθετα, το σύνολο του τραπεζικού ταμπλό κινείται με θετικό πρόσημο, ενώ ξεχωρίζει το +5,36% για το ΤΤ και από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους ακολουθούν με κέρδη μεγαλύτερα του 3% Alpha Bank και Πειραιώς.

Και του 2% Εθνική, Eurobank και ΜΡΒ.

Αξιο λόγου το +4,17% για τον τίτλο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ζητούμενο παραμένει τουλάχιστον η διεύρυνση του ενδιαφέροντος και βέβαια η επόμενη κίνηση των πωλητών αν και όποτε πραγματοποιηθεί αυτή.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v