Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταφορά ρευστότητας στις "εφεδρείες" του 20άρη

Χαμηλότερα των 1.700 μονάδων έχει μεταφερθεί η μάχη εντυπώσεων μεταξύ αγοραστών - πωλητών. Κατοχύρωση κερδών σε τραπεζικούς τίτλους, μεταφορά ρευστότητας σε άλλες μετοχές του 20άρη.

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις μεταξύ αγοραστών - πωλητών και μάλιστα με υψηλές συναλλαγές, όμως το πεδίο μάχης έχει προς στιγμήν μεταφερθεί χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.700 μονάδων.

Στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, μόνο αυτός της Αγροτικής κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ όλες οι άλλες μετοχές κινούνται με αρνητικό πρόσημο και οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται από τους τίτλους που υπεραπέδωσαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Έτσι, με σημαντικές απώλειες κινούνται η Eurobank (-4,52%), η Alpha Bank (-3%) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (-3,27%).

Ενώ με σαφώς μικρότερες απώλειες κινούνται η Τράπεζα Πειραιώς, η MIG, η Marfin Popular Bank, η Τράπεζα Κύπρου και η Εθνική Τράπεζα.

Τελείως διαφορετική η εικόνα στο υπόλοιπο ταμπλό του 20άρη, καθώς παρατηρείται μεταφορά ρευστότητας σε μετοχές που έχουν υποαποδώσει και σήμερα κινούνται με αξιοπρόσεχτα ανοδικές διαθέσεις.

Έτσι, με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ενώ, αντίθετα, με θετικό πρόσημο η Βιοχάλκο, η ΔΕΗ, η Coca Cola, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, η Jumbo και η Τιτάν.

Από αυτούς τους θετικούς πρωταγωνιστές ασφαλώς και ξεχωρίζει το +5,49% για τον τίτλο της Jumbo.

Ενώ με κέρδη 3,15% ακολουθεί η Βιοχάλκο και με κέρδη μεγαλύτερα του 2% η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και ο Μυτιληναίος
 
Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1, ενώ ο τζίρος αρκετά υψηλός λίγο μετά τις 14:00 ξεπερνά τα 88 εκατ., από τα οποία τα 7 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω ενός "πακέτου" της Motor Oil 780.000 τεμαχίων που άλλαξε χέρια στα 8 ευρώ.

Εκτός του 20άρη υπάρχουν θετικές διαφοροποιήσεις στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπως σε Aspis Bank, Σιδενόρ, Αττικάτ, Βωβός, Σωληνουργεία Κορίνθου, Intralot και σε αρκετές ακόμη μετοχές.

Ασφαλώς, το σημερινό κλείσιμο θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Είναι λοιπόν σημαντικό για την ψυχολογία της αγοράς ποια από τις "αντιμαχόμενες" παρατάξεις αγοραστών - πωλητών θα κερδίσει τις τελικές εντυπώσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v