Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 10 δισ. η αποτίμηση ΕΤΕ, ΕFG, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ!

Χάνει και πάλι τις 1.500 μονάδες το ΧΑ. Με την Πειραιώς σε χαμηλό έτους και την συνολική αποτίμηση των ΕΤΕ, Alpha, EFG, ΠΕΙΡ να «προσαρμόζεται» στα 10 δισ., όσο δηλαδή η εν δυνάμει βοήθεια της τρόικας.

Χάνει τις 1500 μονάδες η αγορά, καθώς οι πωλητές επιμένουν και στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Είναι ενδεικτικό πως πριν από λίγο, ο DAX υποχωρούσε στην Φρανκφούρτη προς τις 6.150 μονάδες, χάνοντας δηλαδή την στήριξη των 6.180 μονάδων.

Σχεδόν την ίδια ώρα στο ΧΑ οι τράπεζες υποχωρούσαν έως 2,4% με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι η πρώτη από τις μετοχές του κλάδου που διορθώνει σε νέο χαμηλό έτους.

Διόρθωση που διαμορφώνει την αποτίμηση της Πειραιώς στο 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 2,07 δισ. ευρώ της Eurobank, 2,292 δισ. της Alpha Bank και 5,742 δισ. της Εθνικής Τράπεζας.

Αθροιστικά η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζικών ομίλων όλο και… συρρικνώνεται στο επίπεδο των 10 δις. ευρώ (σχεδόν στο συνολικό ύψος των κεφαλαίων που εν δυνάμει μπορεί να διατεθούν από το σχετικό… κουμπαρά της τρόικας).

Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τράπεζες, κυρίως όμως την βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς ο 20άρης διορθώνει έως 2,2% προς τις 705 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v