Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Με "σηματωρούς" Εθνική - ΟΤΕ

Πιο ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις σε παρασκηνιακό επίπεδο απ΄ ό,τι αποτυπώνεται στο... ταμπλό. Κρίσιμος αυτός ο γύρος συνεδριάσεων, με σηματωρούς την Εθνική Τράπεζα αλλά και τον ΟΤΕ.

Ο Παναγής Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ- από τις ελάχιστες φορές (εξ όσων θυμάμαι) που κείμενο μας ξεκινά με…επίρρωση αναφοράς μας και εσωτερικής πληροφόρησης. Για να μην ξεχνιόμαστε ποιος έχει το πάνω χέρι στον νευραλγικής σημασίας Οργανισμό, στον εθνικής σπουδαιότητας φορέα και κυρίως για τα μηδαμινά περιθώρια άσκησης ουσιαστικής πολιτικής από τους κυβερνώντες.

Είχαμε ποντάρει, είχαμε προεξοφλήσει παίζαμε τα... ρέστα μας στην ολοκληρωτική επικράτηση των Γερμανών και την επιβολή των όρων της Deutsche Telekom απέναντι στις ελληνικές παλινωδίες. Και δικαιωνόμαστε. Το πραγματικό πάρτυ... τώρα αρχίζει!

Σταθεροποιητική χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση στην Wall, σε οριακά ανοδικό άνοιγμα του DAX παρέπεμπαν πριν από λίγο τα Συμβόλαια του DAX στην Φραγκφούρτη με το ΧΑ να πιάνει εχθές ακριβώς τις στηρίξεις, ειδικότερα στην περίπτωση του FTSE 20. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους, που μας διόρθωσαν χθες ως προς το…μέτρημα μας για την κίνηση του 20άρη σημειώνοντας πως η χαμηλή στήριξη είχε διαμορφωθεί στις 722 μονάδες και όχι στις 725 που αναφερόμασταν.

Παράβλεψη μου και συγγνώμη, καθώς ο βασικός δείκτης ήρθε και "κάθισε" ακριβώς στην περιοχή των 722 μονάδων καθιστώντας εκ των πραγμάτων εξαιρετικής σημασίας τη σημερινή συνεδρίαση. Τυχόν επιβεβαίωση της τεχνικότητας του FTSE 20 μπορεί ακόμη και σε αυτή τη φάση να οδηγήσει σε αντίδραση (στόχος η επαναπροσέγγιση των 780 μονάδων) μέχρι τη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας, οπότε και θα έχουμε εικόνα πως λειτουργούν οι "ανοιχτές πωλήσεις".

Το ενδιαφέρον είναι, πως στο ΧΑ βασικοί δείκτες, μετοχές διόρθωσαν ταχύτατα σε μόλις δύο συνεδριάσεις χωρίς  να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, παρά μόνον… φήμες από το απόγευμα της Τρίτης κυρίως σε λονδρέζικα γραφεία. Ωστόσο η άμεση διόρθωση του 20άρη προς την στήριξη του, η διακύμανση μετοχών-σηματωρών όπως Εθνική-ΟΤΕ μας υποχρεώνει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί αυτές τις συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε εχθές έως τα 9,65 ευρώ "κλείνοντας" ένα βραχυπρόθεσμο "κενό" που είχε διαμορφωθεί από την προηγούμενη αντίδραση. Μένει έτσι να φανεί εάν από τα τρέχοντα ή λίγο χαμηλότερα επίπεδα (το πολύ από τα 9,40 ευρώ) η Εθνική μπορεί να αντιδράσει ανοδικά. Στα 6,25 ευρώ ο ΟΤΕ (και χαμηλά ημέρας) έχει και αυτός να καλύψει ένα μικρό... gapάκι λίγο χαμηλότερα. Θα φανεί εάν και κατά πόσον η μετοχή του Οργανισμού μπορεί να αντιδράσει από τα 5,9-6,2 ευρώ αυτή τη φορά για να διασπάσει ανοδικά τα κρίσιμα 6.60-6,80 ευρώ.

Για να δούμε…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v