Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά σε τροχιά διόρθωσης με μικρό τζίρο

Σε δοκιμασία παραμένουν οι 725 για τον 20άρη. Χαμηλότερα των 10 ευρώ η ΕΤΕ, απώλειες και για ΔΕΗ, ΟΤΕ. Μικρότερες απώλειες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια σε οριακά ανοδικό ΄΄άνοιγμα΄΄ παραπέμπουν τα Συμβόλαια της Wall.

Συνεχίζεται η διόρθωση βασικών δεικτών, μετοχών στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί έως 1,5% στις 1.545 μονάδες. Δηλαδή περισσότερο από όσο υποχωρούν άλλοι κύριοι ευρωπαικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αλλά…λιγότερο από την αρχική έκταση της ΄΄βουτιάς΄΄.

Με χαμηλό σημείο ημέρας τις 1.535 μονάδων η αγορά έχει ανακτήσει μέρος των αρχικών…απωλειών, ενώ το σημαντικότερο- κατά την εκτίμηση αναλυτών- είναι η διαφαινόμενη επιβεβαίωση της ευρύτερης ζώνης των 740 και 725 μονάδων (…στην χειρότερη περίπτωση) για τον FΤ 20.

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλια για ακόμη μία φορά…φήμες και σενάρια διακινήθηκαν εχθές κυρίως στο λονδρέζικο City με επίκεντρο ελληνικές τράπεζες.

Προσώρας οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση με την Εθνική Τράπεζα στα 9,81 ευρώ, παρασύροντας και άλλες του κλάδου. Χαμηλότερα όμως πιέζονται μη τραπεζικοί τίτλοι με τον ΟΤΕ στα 6,43 ευρώ, την ΔΕΗ στα 12,59 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 11,59 ευρώ με μικρότερες όμως απώλειες από τους άλλους δύο τίτλους.

Η αξία των συναλλαγών στα μόλις 34 εκατ. ευρώ, από τα οποία 7,3 εκατ. ευρώ στην Εθνική και άλλα 6,9 εκατ. ευρώ στη μετοχή της CCH . Στα 18,40 ευρώ η μετοχή της τελευταίας σε ακόμη μία φάση αναδιάταξης χαρτοφυλακίων και διαχειριστών σε μία περίοδο που ο όμιλος ευρύτερα (συμπεριλαμβανόμενης της Frigoglass) προχωρά σε αγορά ιδίων μετοχών.

Στα 16,78 ευρώ η μετοχή των Folli-Follie συνεχίζοντας την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών ευνοούμενη (όπως αναφέρεται στον Χαμαιλέοντα) από την ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος. Η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο 1 προς 2 με 105 μετοχές να υποχωρούν.

Πριν από λίγο τα Συμβόλαια στην Wall παρέπεμπαν σε ανοδικό άνοιγμα του DJIA κατά 0,46% από τις 10.277 μονάδες και του S&P κατά 0,43% στις 1.095 μονάδες. Περίπου την ίδια ώρα ο DAX στην Φραγκφούρτη υποχωρούσε οριακά κατά 0,2% στις 6.254 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v