Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθεια επιβεβαίωσης στηρίξεων

Συνεδρίαση σχεδόν… πανομοιότυπη με τις προηγούμενες δύο η σημερινή φαίνεται να οδηγεί στην επιβεβαίωση σημαντικών στηρίξεων. Συναλλαγές και χαμηλότερα των 10 ευρώ για την ΕTE, από τα €4,04 η απορρόφηση της προσφοράς στην EFG.

Τρίτη συνεχόμενη διορθωτική δοκιμασία για βασικούς δείκτες, μετοχές και βραχυπρόθεσμους παίκτες. Προς τις 1.500 μονάδες και πάλι ο Γενικός Δείκτης, προς τις 717 ο FΤ 20, με μέτριες συναλλαγές και σήμερα και χαμηλότερες τιμές για ΟΠΑΠ, και τραπεζικές μετοχές.

Οι πωλητές έχουν το… πάνω χέρι από τις πρώτες κιόλας εντολές της συνεδρίασης μη αφήνοντας περιθώριο για κάτι καλύτερο στα πρώτα 25-30 λεπτά.

Κίνηση, που μπορεί να εγκλώβισε ορισμένους που σχεδίαζαν να ρευστοποιήσουν σε κατά τι καλύτερες τιμές, κάτι που παρατηρείται άλλωστε σταθερά τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με μέγιστη τιμή τα 10,05 ευρώ υποχώρησε έως τα 9,87 για να ισορροπήσει λίγο υψηλότερα, αλλά σταθερά με απώλειες -0,8-1,2%. Όμως δεν είναι η μετοχή της Εθνικής, που έχει πωλητές σχεδόν μετά τα πρώτα 5΄της συνεδρίασης αλλά ο ΟΠΑΠ που γρήγορα ξεπέρασε σε αξία τα δύο εκατ. ευρώ με την τιμή να υποχωρεί έως τα 11,6 ευρώ.

Ουρά… πωλητών και σήμερα στη μετοχή το Οργανισμού που φαίνεται να έχει και άλλες ρευστοποιήσεις τουλάχιστον για σήμερα. Στα 5,92 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού να επιχαίρει που η Deutsche Telekom έχει το… πάνω χέρι στον όμιλο.

Χαμηλότερες τιμές για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών αλλά και την πλειονότητα τίτλων του 20άρη και μεμονωμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Εως τα 4,04 ευρώ υποχώρησε η Eurobank, επίπεδα όπου άρχισε να απορροφάται η προσφορά (έως και -2,2%) με τον πήχη να ανεβαίνει λίγο στη συνέχεια. Συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά από την Πειραιώς στα 3,85 ευρώ, την Alpha Bank στα 4,55 ευρώ.

Ουσιαστικά η διάθεση των πωλητών & των εν δυνάμει αγοραστών θα αρχίσει να φαίνεται από τη στιγμή που οι βασικοί δείκτες θα αρχίσουν να παίρνουν πόντους προς τις 1.520 μονάδες για τον ΓΔ και τις 725 για τον Ftse20.

Από τεχνικής πλευράς σε Εθνική και Alpha εκτιμάται, πως δοθεί περισσότερη προσοχή για να "γυρίσει" και άλλο ο Ftse20, ενώ σταδιακά θα πρέπει να περιμένουμε όλο και ψηλότερα την CCH . Σηματωρός η μετοχή της Coca Cola, αντιδρά και σήμερα από τα 17,35 προς τα 17,89 ευρώ.

Στα 12,67 ευρώ… συσσωρεύει η μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία η τεχνική στόχευση παραμένει προς τα 13,2-13,4 ευρώ. Υψηλότερα στα 7,85 ευρώ η μετοχή της Motor Oil στα 1,07 ευρώ της Marfin Investment Group.

Στο σχεδόν 1 προς 1 η σχέση ανοδικών - καθοδικών με 35 τίτλους να αντιδρούν λίγο ψηλότερα. Με την αξία των συναλλαγών (στις 11.15) στα δέκα… σκάρτα εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v