Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ, ΔΕΗ, DAX "κρατούν" τη Σοφοκλέους

Σε καλές τιμές δίνεται η δυνατότητα σε βραχυπρόθεσμους παίκτες να κατοχυρώσουν διψήφιες υπεραξίες. Με οδηγό τον DAX, ο Γενικός Δείκτης παραμένει στις 1.540 μονάδες και ο 20άρης πέριξ των 740 μονάδων.

Οι ξένες αγορές, και ειδικότερα η γερμανική, είναι αυτές που συντηρούν στο ΧΑ βασικούς δείκτες και μετοχές σε καλά επίπεδα. Νωρίτερα μάλιστα, Γενικός Δείκτης και FTSE 20 έφθασαν μέχρι 1% και 1,2% υψηλότερα, δίνοντας την ευκαιρία για κατοχύρωση κυρίως βραχυπρόθεσμων θέσεων σε ομολογουμένως καλές τιμές.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης ενισχύονταν κατά 0,44% στις 1.547 μονάδες, ο FTSE 20 οριακά πάνω στις 740 μονάδες.

Κατά την εκτίμησή μας όμως, η σημερινή εικόνα των αγορών, κατ’ επέκταση του ΧΑ, δεν θα πρέπει να μας… αποπροσανατολίζει από την στόχευσή μας.

Βραχυπρόθεσμα, οι αγορές, το ΧΑ, χρειάζονται ακόμη μια επιβεβαίωση των χαμηλών περιοχών της προηγούμενης εβδομάδας, για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ενός επόμενου ανοδικού κύκλου.

Ωστόσο σήμερα, παρά τους… πυροβολισμούς της Moody’s και τις… βολές της Citi, το ΧΑ αντέδρασε με εξαιρετική ψυχραιμία και αυτοέλεγχο.

Σ’ αυτό βέβαια βοήθησε κυρίως η εικόνα του γερμανικού χρηματιστηρίου, με τον DAX να παραμένει υψηλότερα των 6.100 μονάδων και να είναι πρακτικά ο μόνος κύριος ευρωπαϊκός δείκτης που δεν έχει υποχωρήσει χαμηλότερα σημαντικής στήριξής του.

Από αυτήν την άποψη η σημερινή διακύμανση των δεικτών, μετοχών, διευκολύνει όσους θέλουν να κατοχυρώσουν σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες σε τιμές υψηλότερες από αυτές της προηγούμενης Δευτέρας-Τρίτης.

Ενδεικτικά στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, δίνεται η δυνατότητα κατοχύρωσης διψήφιας απόδοσης στα επίπεδα των 10,18 ευρώ, στην Eurobank στα 4,15 ευρώ, στην Alpha Bank στα 4,67 ευρώ.

Στα 6,04 ευρώ ο ΟΤΕ, που αντιδρά κατά 3,25% και εν όψει της αυριανής κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης, η ΔΕΗ στα 12,83 ευρώ, με άνοδο 2,64% και ο ΟΠΑΠ στα 12,92 ευρώ, με άνοδο 0,16%.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v