Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τραπεζικό αντίβαρο στο μέρισμα του ΟΠΑΠ

Σταθεροποιητική η αρχή της συνεδρίασης με πιέσεις από τον ΟΠΑΠ -λόγω αποκοπής μερίσματος- και ανοδική αντίδραση από Εθνική, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha Bank. Στον ΟΤΕ το ενδιαφέρον λόγω της Γ.Σ.

Σε συντήρηση δυνάμεων προχωρούν, κυρίως, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες με τους βασικούς δείκτες και μετοχές να κινούνται σε γενικά καλές τιμές. Στις 1.530=1.535 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, πέριξ των 730 ο Ftse20 με τον δείκτη να "ταλαιπωρείται" λόγω αποκοπής μερίσματος του ΟΠΑΠ αλλά τις Εθνική, ΔΕΗ, CCH, ΟΤΕ να λειτουργούν αντίρροπα.

Αυτή η ισόρροπη ανάπτυξη της αγοράς, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά μάλιστα τις χθεσινές επιθέσεις των…Moody s παραπέμπει αν μη τι άλλο σε διάθεση των παικτών να κατοχυρώσουν θέσεις σε καλές τιμές, τους αγοραστές να "εκβιάσουν" όσο το δυνατόν χαμηλότερες.

Γενικά το ΧΑ παρά τα όσα συμβαίνουν δείχνει να κρατά, να γνωρίζει πολύ καλά τους όρους του παιχνιδιού και εν πάσει περιπτώσει να κινείται πιο εύρυθμα απ΄ότι οι κρατούντες.

Στα 10,1-10,2 ευρώ η Εθνική με συγκεκριμένους παίκτες να ενεργοποιούνται σε κάθε διόρθωση της τιμής χαμηλότερα των 10 ευρώ, την Alpha Bank στα 4,67 ευρώ, την Eurobank στα 4,14 ευρώ αλλά και την Πειραιώς στα 3,97, την Κύπρου στα 3,54 ευρώ. Βέβαια η αποκοπή μερίσματος στον ΟΠΑΠ (1,10/μετοχή) πιέζει την τιμή έως και 6,8% χαμηλότερα στα 11,95 με χαμηλό ημέρας τα 11,88 ευρώ.

Ο ΟΤΕ, που εύλογα συγκεντρώνει ενδιαφέρον κινείται στα 6,05 ευρώ με την γ.σ. να αναμένεται από το σύνολο των εμπλεκόμενων και βεβαίως από τους μικρότερους επενδυτές. Στα 4,24 ευρώ ο Μυτιληναίος, χαμηλότερα των 3 ευρώ ο Ελλάκτορας που εδώ και καιρό θεωρούμε ευάλωτο (από τεχνικής-διαγραμματικής πλευράς) στα 14,93 ευρώ ο Τιτάν που συγκριτικά "κρατά" την αποτίμηση των 1,1 δις. ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών μέτρια- όπως όλες αυτές τις ημέρες που οι ξένοι έχουν περιορισμένη δραστηριότητα- δεν ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ (στις 11.00) από τα οποία 2,3 στην Εθνική και 1,9 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ. Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο 3 προς 1 με μόλις 46 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Ενδεικτική η περίπτωση των Παρνασσού (στα 0,59 ευρώ), Aspis Bank στα 0,41 ευρώ και ορισμένες ακόμη από την κατηγορία με μετριότατες όμως συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v