Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Η προσοχή σε έντοκα και «πακέτο»

Εβδομάδα που τα έχει όλα και ανοικτό το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης για ένταξη στον μηχανισμό βοήθειας. Βραχυπρόθεσμα το ΧΑ περιμένει την αυριανή έκδοση εντόκων, με κλειδί τις 970-975 μονάδες για τον 20άρη.

Εβδομάδα κρίσης και αυτή, που ξεκινά με τους βασικούς δείκτες χαμηλότερα των 2.000 μονάδων ο Γενικός και των 1.000 μονάδων ο FTSE 20. Με τις τράπεζες να παραμένουν στο στόχαστρο κυρίως ξένων διαχειριστών, καθώς οι ξένοι οίκοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην ελληνική οικονομία, τις τράπεζες.

Ωστόσο η εβδομάδα αυτή δεν αποκλείεται να «κρύβει» μια κίνηση, που περιμένουν οι «αγορές», και σχετίζεται με το ενδεχόμενο υποβολής εν τέλει της αίτησης για προσφυγή στο μηχανισμό βοήθειας.

Κάτι τέτοιο βέβαια επιχειρήθηκε να προεξοφληθεί και την προηγούμενη εβδομάδα, με ανεπιτυχές αποτέλεσμα, καθώς η σχετική διαδικασία, βεβαίως και η προετοιμασία της κοινής γνώμης της χώρας μας, χρειάζεται λίγο χρόνο.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Αγγελική Παπαμιλτιάδου, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Jean-Claude Juncker, λέει στους έλληνες να «μην χάσουν την ελπίδα τους», μόλις δυο μέρες πριν έρθουν τελικά οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.

Το νερό έχει κυλήσει πολύ ήδη στο αυλάκι, παρά τα όσα για επικοινωνιακούς λόγους υποστηρίζει και διαρρέει το οικονομικό επιτελείο, με τις «αγορές» να προεξοφλούν την υποβολή αίτησης για την περιβόητη βοήθεια.

Για τους βασικούς δείκτες οι στηρίξεις παραμένουν στα τελευταία χαμηλά, λίγο χαμηλότερα των 1.890 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και πέριξ των 955 μονάδων για τον FTSE 20.

Όμως για τον 20άρη προέχει η επιβεβαίωση ή όχι της στήριξης των 970-975 μονάδων.

Κλειδί παραμένει η διακύμανση της Εθνικής Τράπεζας, που καλό θα ήταν να αποφύγει την εκ νέου υποχώρηση της τιμής προς τα 12,7-12,5 ευρώ.

Καθαρά βραχυπρόθεσμα τα όποια πονταρίσματα, έχουν ως ορίζοντα αφ ενός μεν την αυριανή έκδοση ακόμα ενός εντόκου και βεβαίως το μεγάλο «στοίχημα» προς Πέμπτη-Παρασκευή με τις όποιες εξελίξεις να καθορίζουν την διακύμανση βασικών δεικτών, μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v