Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση κάτω και από τις 2.600 μονάδες

Χωρίς κίνητρο και χωρίς νεύρο το ΧΑ «απειλείται» με την απώλεια και της στήριξης των 2.580-2.600 μονάδων. Διόρθωσης συνέχεια για τράπεζες και μεγάλη κεφαλαιοποίηση με τους εν δυνάμει αγοραστές να…σφυρίζουν αδιάφορα.

Σε κρίσιμο σημείο-καμπής υποχωρούν βασικοί δείκτες και μετοχές με την αγορά να χάνει το στοίχημα και των 2.600 μονάδων.

Προσώρας με συναλλαγές 115 εκατ. ευρώ, συγκριτικά λίγες σε σχέση όχι μόνο με την χθεσινή αλλά και τις 4-5 προηγούμενες συνεδριάσεις. Σε σημείο, που η…αδιαφορία των εν δυνάμει αγοραστών να μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις με τον Γενικό Δείκτη στις 2.598 μονάδες και τον FTSE 20 στις 1.380 μονάδες.

Με την Εθνική Τράπεζα στα 24,27 ευρώ (-3,1%), την Alpha Bank στα 11,04 ευρώ (-2,5% ), την Eurobank στα 10,23 ευρώ (-1,7%), ενώ χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή για Τράπεζα Πειραιώς (11,34 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (5,53 ευρώ), Marfin Popular (2,92 ευρώ), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (4,78 ευρώ).

Πιέσεις ασκούνται επίσης στο σύνολο των μετοχών του FTSE 20 και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με αρκετούς παίκτες να "παίρνουν" θέσεις και ρευστότητα πιέζοντας χαμηλότερα την Motor Oil στα 11,57 ευρώ, τον Μυτιληναίο στα 5,75 ευρώ, την Ελλάκτωρ στα 5,67 ευρώ αλλά και πλειάδα άλλων μετοχών αυτής της κατηγορίας

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, μίας ομολογουμένως απογοητευτικής συνεδρίασης, αποτυπώνονται στην έκταση της διόρθωσης που συντελείται με μέτριους τζίρους, την…αδιαφορία των εν δυνάμει αγοραστών (καθώς φαίνεται πως δεν έχουν λόγο να βιάζονται), την αδυναμία βασικών δεικτών, μετοχών να αντιδράσουν στοιχειωδώς έστω τεχνικά οδηγώντας το ΧΑ σε ακριβώς αντίθετη πορεία από αυτή, που σηματοδοτεί τις τελευταίες ημέρες η Wall.

Αλλά και η σχέση ανοδικών-καθοδικών δεν ξεπερνά το πενιχρό 1 προς 5 με μόλις 35-40 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά με χαμηλότατους όμως τζίρους. Η εντεινόμενη πίεση δεδομένων των χαμηλών συναλλαγών ενδέχεται να "κρύβει" το περιθώριο μίας αντίδρασης, που (τεχνικά και μόνο) έχει περιθώριο να εκδηλωθεί αύριο, το αργότερο Δευτέρα-Τρίτη και σε κάθε περίπτωση από τιμές όχι χαμηλότερα των 2.565-2.570 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v