Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec.: Νέες τιμές για 4 τράπεζες

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Alpha, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου θέτει η Eurobank Sec. σε έκθεση (11/11) εκτιμώντας ότι σταδιακά θα πρωταγωνιστήσουν οι ενοποιήσεις.

Eurobank Sec.: Νέες τιμές για 4 τράπεζες
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου θέτει η Eurobank Sec. σε έκθεση (11/11), εκτιμώντας παράλληλα ότι σταδιακά θα πρωταγωνιστήσουν οι ενοποιήσεις στον κλάδο.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha στα 13,7 ευρώ (από 13,6 πριν), με τη σύσταση να τίθεται buy". Για την Πειραιώς η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 14,1 ευρώ (από 10,2) με τη σύσταση να αναβαθμίζεται σε "buy".

Αναφορικά με την Εθνική, η χρηματιστηριακή θέτει νέα τιμή-στόχο τα 28,1 ευρώ (από 26 ευρώ προηγουμένως), με τη σύσταση να υποβαθμίζεται σε "hold".

Για την Κύπρου η νέα αποτίμηση τίθεται στα 7 ευρώ, με τη σύσταση να αναβαθμίζεται σε "buy".

Εθνική Τράπεζα

Η τράπεζα είναι σωστά αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, εκτιμώντας ότι σε επίπεδο ομίλου τα καθαρά έσοδα από τόκους δεν θα ευνοηθούν πλήρως από την αναμενόμενη ομαλοποίηση των επιτοκίων.

Υπογραμμίζει επίσης ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο στην αγορά της Τουρκίας έχει αγγίξει το ζενίθ και ως εκ τούτου δεν θα έχει την ίδια επίδραση στον όμιλο όπως παλαιότερα.

Alpha Bank

Η συμμετοχή της τράπεζας σε γύρο συγχωνεύσεων -εφόσον αυτός λάβει χώρα- θα είναι ιδιαίτερα πιθανή, εκτιμά η Eurobank Sec.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η οργανική παρουσία της τράπεζας στη ΝΑ. Ευρώπη δεν έχει ωριμάσει, δεδομένο που μεταφράζεται σε μικρότερες λειτουργικές δαπάνες και μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Eurobank Sec. θεωρεί ότι και η Πειραιώς θα πρωταγωνιστήσει σε κύμα συγχωνεύσεων λόγω του μεγέθους και του "ανώριμου" δικτύου που διαθέτει.

Τονίζει ακόμη ότι καθώς ποσοστό της τάξεως του 20% των χορηγήσεων αφορά σε κλάδους με κυκλικότητα (κατασκευές, real estate, ναυτιλία, τουρισμός), μια αρνητική εξέλιξη στα μακροοικονομικά μεγέθη ενδεχομένως θα έπληττε την κερδοφορία.

Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να ωφεληθεί τα μέγιστα όταν τα επιτόκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν λόγω της υψηλής ρευστότητας, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, διαθέτει καλούς κεφαλαιακούς δείκτες αλλά και συνεπή μερισματική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v