Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος - Μέτκα: Ικανοποίηση αναλυτών για Q3

Θετικοί έως πολύ θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για τα αποτελέσματα Q3 τόσο της Μέτκα όσο και της Μυτιληναίος, επισημαίνοντας ότι αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις και εμφάνισαν βελτίωση λειτουργικών επιδόσεων.

Μυτιληναίος - Μέτκα: Ικανοποίηση αναλυτών για Q3
Θετικοί έως πολύ θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τόσο της Μέτκα όσο και του ομίλου Μυτιληναίου, επισημαίνοντας ότι αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις και εμφάνισαν βελτίωση λειτουργικών επιδόσεων σε όλους τους τομείς.
      
Συνολικά, καλά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μέτκα η Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι θα προκαλέσουν ικανοποίηση στην αγορά - ειδικά και εν όψει του ισχυρού πρώτου εξαμήνου του 2010. Ωστόσο, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι προοπτικές είναι καλά δημοσιοποιημένες στους αναλυτές και άρα δεν θα πρέπει να ξαφνιάσουν τους επενδυτές.

Ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του ομίλου η Εθνική - P&K, επισημαίνοντας τη βελτίωση του περιθωρίου σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων, ενώ εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη Μέτκα top pick, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή. Και των δύο εταιριών τα αποτελέσματα είναι ισχυρά.

Παρόμοια άποψη έχει και η Alpha Finance, η οποία επισημαίνει τα ανώτερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων αποτελέσματα της Μυτιληναίος σε επίπεδο τόσο καθαρών κερδών όσο και λειτουργικής επίδοσης.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μέτκα και η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο στα 14 ευρώ και τη σύσταση "outperform".

Ο οίκος τονίζει ότι ενώ η τριμηνιαία επίδοση είναι πιθανόν να εξακολουθήσει να είναι ανώμαλη, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των 2,2 δισ. ευρώ είναι αρκετά ισχυρό για τη Μέτκα, ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσει projects με αξία περί το 0,5 δισ. ευρώ.

Εκτίμηση της Credit Suisse είναι ότι η Μέτκα διαπραγματεύεται 10,6 φορές το εκτιμώμενο P/E του 2011, ενώ η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για το 2009 είναι στο 4,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v