Πάνω από τις 2.000 με πολύ υψηλό τζίρο

Από τις 17/11 είχε ο Γενικός Δείκτης να «δει» κίνηση υψηλότερα των 2000 μονάδων, ενώ τροφή για σκέψη δίνει ο ιδιαίτερα υψηλός τζίρος. Κέρδη για Πειραιώς (4,77%), Εθνική (4,14%) Τιτάνα (4,13%).

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ομολογουμένως εντυπωσιακό ξεκίνημα που έφερε τον Δείκτη μέχρι τις 2.052,2 μονάδες ή σε ποσοστό στο +3,09%, αφού σύσσωμος σχεδόν ο 20άρης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο και με σημαντικά κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ενδοσυνεδριακό υψηλότερο των 2.000 μονάδων η αγορά έχει να δει από την συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου του 2008.

Όμως ίσως αξίζει ακόμα μεγαλύτερης υποσημείωσης το γεγονός ότι 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο τζίρος φθάνει τα 55 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές, σαφέστατη ένδειξη αν όχι απόδειξη ότι αρκετά χαρτοφυλάκια εκμεταλλεύονται το θετικό ξεκίνημα και προχωρούν σε σημαντικές ρευστοποιήσεις.

Αυτό και μόνο σας γεγονός δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών-πωλητών στο ταμπλό, ιδιαίτερα αν διατηρήσουν τον θετικό βηματισμό τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις μετοχές του 20άρη και πλην των Ελληνικών Πετρελαίων, ο τίτλος των οποίων έχει γυρίσει αμετάβλητος, όλες οι άλλες μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο, με Τιτάνα και Πειραιώς να κερδίζουν πάνω από 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 3% κινούνται Εθνική, Eurobank, Κύπρου, ΜΡΒ, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Δείκτης έχει χάσει μέρος των αρχικών κερδών του και διολισθαίνοντας αργά βρίσκεται στις 2.036,15 μονάδες, με κέρδη 2,29%, όμως θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης.

Μάλιστα αν απορροφηθεί η όποια προσφορά, δεν αποκλείεται οι αγοραστές να επιστρέψουν δριμύτεροι, ξαναγυρίζοντας τον δείκτη προς τα υψηλά ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v