Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τραπεζικές πιέσεις με "μηδενικό" τζίρο

Με τις λιγότερες συναλλαγές των τελευταίων ετών ο Γ.Δ. κρατά τις 1.700 μονάδες. Νέες πιέσεις για τις τράπεζες με τη Eurobank να υποχωρεί 2,51%, την Alpha 1,11% και την ΕΤΕ 0,78%. Kέρδη 14% για Rainbow. Αργία στη Wall Street.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
H αγορά ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Γ.Δ. κρατά μέχρι τώρα τις 1.700 μονάδες.

Με συναλλαγές, όμως, εάν δεν απατώμεθα, που είναι οι χαμηλότερες εδώ και χρόνια, αφού πριν από λίγο με το ζόρι προσέγγιζαν τα 25 εκατ. ευρώ.

Με τον 20άρη μέχρι και 0,9% χαμηλότερα, κυρίως λόγω των  απωλειών 2,6% της Eurobank που φέρνουν την τιμή της μετοχής στα 4,66 ευρώ.

Τηρουμένων των αναλογιών, η Εθνική βαστά τα 12,7 - 12,8 ευρώ με μάλλον μέτριες συναλλαγές, όπως επίσης η Alpha Bank, η Πειραιώς και η ΜΡΒ.

Όσον αφορά στον κλάδο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα ευθαρσώς αναφέρει ο πρόεδρος του Τ.Τ., κ. Άγγ. Φιλιππίδης, τόσο για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα όσο και για τις ευθύνες βασικών μετόχων και βεβαίως για τις υποχρεώσεις τους από τούδε και στο εξής.

Εμπεριστατωμένα όσα αναφέρονται σε σχετικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου με τον κ. Άγγ. Φιλιππίδη να αποτελεί, κατά την εκτίμησή μας, παράγοντα-πόλο που εκ θέσεως θα διαδραματίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου.

Πριν από λίγο ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν κοντά στις 1.710 μονάδες, με συναλλαγές πράγματι… αστείες για τα δεδομένα της αγοράς μας.

Ενδεχομένως σήμερα να σημειωθεί ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά στον τζίρο με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη… ρηχότητα του Χ.Α., και κυρίως των FTSE-20 και Mid 40.

Ο δείκτης FTSE liquid υποχωρεί κατά 0,65%, κάτι που κατά την εκτίμησή μας αποτυπώνει το εστιασμένο σε συγκεκριμένες μετοχές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πριν από λίγο η μετοχή της Rainbow, καθώς… διευκολύνεται από σχετικά δημοσιεύματα και από φήμες, αντιδρούσε μέχρι και 14% υψηλότερα.

Η μετοχή της Εγνατίας στο 1,73 ευρώ, του ΙΑΣΩ στα 3,90 ευρώ, του Ικτίνου στο 0,55 ευρώ και μετρημένων ακόμη μετοχών από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v