Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αφύπνιση με αρωγή από ΔΕΗ, 3Ε

Υπερβαίνει τα 170 εκατ. ο τζίρος στο ΧΑ, καθώς ο ΓΔ μετατρέπει τη μέχρι πρότινος αντίσταση των 1.860 μ. σε στήριξη. Διευρύνεται η μόχλευση σε μεγαλύτερο μέρος του… ταμπλό με αφορμή και τον ανασχηματισμό.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Θα ξεπεράσουν, όπως όλα δείχνουν, τα 100 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές.

Σε ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση για το ΧΑ, που ακολουθεί, έστω και ετεροχρονισμένα, το ρυθμό αντίδρασης των ξένων αγορών.

Η αναφορά μας στην ενίσχυση του τζίρου έχει τη σημασία της, καθώς στην κρίσιμη φάση υπέρβασης της μέχρι πρότινος αντίστασης των 1.860 μονάδων, εισρέει στην αγορά ρευστότητα.

Πολύτιμη για να στηρίξει όχι μόνο την αντίδραση των τραπεζών, με αιχμή την Εθνική, αλλά ενός ευρύτερου τμήματος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Τάση, που όπως φαίνεται μπορεί να παρασύρει και άλλες εισηγμένες του… ταμπλό, διευρύνοντας τη «μόχλευση» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην αγορά μας από τα χαμηλά των 22-23/12.

Αρμονική μόχλευση, καθώς διευρύνεται με αύξηση τζίρου και συναλλακτικότητας σε τεμάχια και φέρνει υψηλότερα πλέον όχι μόνο τον FTSE-20, αλλά και τους MID-40, SC-80.

Η Εθνική κρατά ως κορυφή τα 15 ευρώ, Alpha Bank, Πειραιώς, Κύπρου, MIG, Eurobank ακολουθούν από τον κλάδο, ενώ εμφανής είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και στη μετοχή του ΟΤΕ.

Για τη μετοχή του Οργανισμού, ποντάρουμε στη μόχλευση της βραχυπρόθεσμης τάσης, εν όψει του ανασχηματισμού και της περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης των Γερμανών στα διοικητικά.

Ποντάρουμε αν θέλετε, σε ακόμη μία ανατροπή στην κατάταξη της κεφαλαιοποίησης, αυτή τη φορά μεταξύ ΟΠΑΠ-ΟΤΕ, προσβλέποντας σε «κατάληψη» της δεύτερης θέσης από τον τηλεπικοινωνιακό φορέα.

Στα 6,538 δισ. ευρώ η αποτίμηση του ΟΤΕ, στα 6.960 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ.

Όμως, ρευστότητα εισρέει από την Coca Cola (11,80 ευρώ), Μυτιληναίο (4,54 ευρώ), Φουρλής (5,30 ευρώ) μέχρι τον Ελάκτωρα (4,24 ευρώ), Jumbo (5,12 ευρώ), ΓΕΚ (3,62 ευρώ).

Όμως, υψηλές συναλλαγές σε αξία και τεμάχια σημειώνονται για τη μετοχή της Lavipharm στα 0,79 ευρώ, του Ιατρικού στα 1,30 ευρώ, της Frigoglass στα 4,04 ευρώ, της Probank στα 0,69 ευρώ, της Centric στα 1,09 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 5,60 ευρώ (όπου επιβεβαιώνεται πλήρως η αναστροφή τάσης, στην οποία επιμέναμε), αλλά και σε Παρνασσό (1,24 ευρώ), ΕΛΒΑΛ στα 0,94 ευρώ (με τρέχουσα τιμή στο… 20% του book valium) και αρκετών ακόμη περιπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v