Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πιθανή η ανοδική αντίδραση, υπό προϋποθέσεις

Υπό προϋποθέσεις ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη μιας ανοδικής αντίδρασης, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αγορών. Αν και "αδύναμος κρίκος", οι τράπεζες είναι αυτές που θα πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα, μετά το χθεσινό… ξεπούλημα.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τα χαμηλά των 1.971,1 και 1.964,7 μονάδων στο διήμερο 30-31/10 δεν απειλήθηκαν χθες όταν ο Γενικός Δείκτης «έγραφε» ελάχιστο στις 2.029,3 μονάδες.

Κατά την εκτίμησή μας αυτό κρατά «ζεστή» την βραχυπρόθεσμη τάση, ικανής να ανταποκριθεί στην ανοδική αντίδραση του DAX, πριν από λίγη ώρα στην Φρανκφούρτη.

Η θέση μας γνωστή, ποντάρουμε στην κυκλικότητα ακόμη και της βραχυπρόθεσμης τάσης και στοχεύουμε στην σύνοδο των G20 το Σάββατο. Αυτό προϋποθέτει αναστροφή της τάσης και για τον Dow Jones σήμερα, το αργότερο αύριο.

Στο ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης ζητούμενη είναι η υπέρβαση και πάλι των 2.100 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και ει δυνατόν η διαμόρφωσή του σε τιμές πάνω από τις 2.108 μονάδες.

Σηματωρός παραμένει η Εθνική που ξεκινά από τα 17,62 ευρώ και θα πρέπει άμεσα να καλύψει τα 18,30-18,38 ευρώ προκειμένου να επανέλθει σε φορά προς τα 19,10-19,72 ευρώ.

Τα 8,3 ευρώ αποτελούν την βραχυπρόθεσμη αντίσταση για τη μετοχή της Eurobank, τα 10,02 ευρώ για την Πειραιώς και τα 10,8 ευρώ για την Alpha Bank. Η τελευταία δέχθηκε χθες πιέσεις της τάξεως του 11,3% με τις συναλλαγές να φθάνουν το 1,9 εκατ. τεμάχια, περισσότερες δηλαδή από τα 1,2 εκατ. μετοχές στις 6/11, οπότε τα ίδια χαρτοφυλάκια ξεφόρτωναν μετοχές της τράπεζας πιέζοντας την τιμή της μέχρι και 7,6% χαμηλότερα.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο αδύναμος κρίκος και της βραχυπρόθεσμης τάσης, ωστόσο χωρίς τη συνδρομή της Εθνικής και των υπόλοιπων δυνάμεων, δύσκολα θα μπορούσαμε να προσβλέπουμε σε επαναπροσέγγιση των 1.109 και εν συνεχεία των 1.135 μονάδων για τον FTSE 20.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ποντάρουμε, όσον αφορά πάντα στη βραχυπρόθεσμη τάση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «γυρίσει» και πάλι σε ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v