Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει για το... rebound η Σοφοκλέους

Υψηλότερα φέρνει δείκτες και μετοχές ο «ούριος άνεμος» που φυσάει στο Χ.Α. Κοντά στις τιμές-στόχους ο 20άρης αλλά και Εθνική - Eurobank, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στην πρώτη ώρα συνεδρίασης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στα 122 δολάρια δίνει το Bloomberg το πετρέλαιο, υψηλότερα διαμορφώνονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Άρεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα των περισσότερων εταιριών, που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες, αφού ακόμη και στην περίπτωση μειωμένης κερδοφορίας η αρχική πρόβλεψη ήταν σαφώς χειρότερη.

Εύστοχος ο τίτλος της πρωινής μας αναφοράς «Φυσάει ούριος άνεμος για τη Σοφοκλέους…» (εύστοχος για ακόμη μία φορά ο Γ. Φλώκας).

Στο Χ.Α. η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και καλύτερες προϋποθέσεις. Ένα σημαντικό «χάσμα» που φέρνει τους εν δυνάμει αγοραστές σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Ο Γ.Δ. έφτασε μέχρι και το +2,1%, περνώντας με χαρακτηριστική άνεση τις 3.380 και 3.410 μονάδες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στην αντίδραση αυτή πρωταγωνιστούν για ακόμη μία φορά Εθνική, Eurobank, ακολουθούν Alpha Bank, Marfin Popular Bank, ΔΕΗ, αλλά και Μυτιληναίος, Πειραιώς, Τ.Τ., Intralot, ανεβάζοντας προς τις 1.900 μονάδες και πάλι τον πήχη για τον FTSE.

Συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές, καθώς ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, με υψηλότερο τζίρο σε Εθνική (περί τα 13 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 45΄ της συνεδρίασης) αλλά και για Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ που κερδίζει κι άλλο έδαφος προς τα 23,12 ευρώ.

Η μετοχή της ΑΤΕ στα 2,33 ευρώ, του ΔΟΛ στα 3,06 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 9,56 ευρώ, του Ζήνωνα στα 2,33 ευρώ, της ΕΧΑΕ στα 9,20 ευρώ, της Lavipharm στο 1,78 ευρώ, της SingularLogic στα 2,80 ευρώ, της Μηχανικής στα 3,34 ευρώ και αρκετών ακόμη από τον μεσαίο χώρο επιβεβαιώνουν τη θετική διάθεση που επικρατεί από νωρίς το πρωί στο Χ.Α.

Για τη συνέχεια θα ήταν χρήσιμη η επιβεβαίωση της τεχνικής εικόνας τόσο των Γ.Δ., FTSE 20 όσο και των μετοχών-σηματωρών (και για τους αναλυτές), Εθνικής, Eurobank αλλά και Alpha Bank, Πειραιώς, Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v